Rămâi conectat

Ştirea zilei

După două eșecuri rușinoase, concursul pentru șefia OIR POSDRU Centru, cu sediul la Alba Iulia, se reia

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Posturile de director executiv și, respectiv, director executiv adjunct din cadrul Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” – Regiunea Centru (OIR POSDRU Regiunea Centru), cu sediul la Alba Iulia au fost din nou scoase la concurs.

Așa cum am relatat pe larg la momentul potrivit, pentru ocuparea funcției de șef al acestei importante instituții regionale, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a mai organizat pe parcursul acestui an, alte două concursuri, la care au fost trimiși doi membri ai PNL Alba, total nepregătiți profesional, respectiv Nicolae Sântimbrean și Paula Pleșa.

Deşi activează de mai mulţi ani în cadrul OIR POSDRU pe funcţia de inspector superior, Paula Pleşa nu a reuşit să treacă de proba scrisă (n.a. – legislaţie) obţinând doar 55,7 puncte din totalul de 100, adică nota 5,57. Pentru a promova proba, candidatul trebuia să obţină minimum 70 de puncte. Totuşi, Pleşa poate fi considerată performantă în comparaţie cu colegul său de partid Nicolae Sântimbrean, primul trimis de liberali la concursul pentru şefia OIR POSDRU. Pentru Sântimbrean legislaţia în materie s-a dovedit a fi o mare necunoscută din moment ce a reuşit să obţină doar 19,9 puncte, adică nota 1,99.

Vă prezentăm în continuare principalele cerințe pentru înscrierea la noua sesiune a concursului pentru funcțiile de conducere ale OIR POSDRU Centru, pentru a oferi cât mai multor doritori șansa de a a-și dovedi cunoștințele profesionale și de a câștiga, de ce nu, una din funcț’iile scoase la bătaie.

Astfel, noua sesiune a concursului se va organiza la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici conform calendarului următor:

-23 octombrie 2013, ora 09.00: proba suplimentară eliminatorie de testare a cunoștințelor de operare PC;

-23 octombrie 2013, ora 10.00: proba scrisă

Condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcţiei publice sunt:

-studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă;

-vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice minimum 3 ani;

-cunoştinţe de operare pe calculator – Microsoft Office – nivel mediu.

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute de art. 54 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare. Relaţii suplimentare cu privire la acest concurs se pot obţine la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, precum şi la numărul de telefon 0374/112.726.

Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (OIR POSDRU) cu sediul la Alba Iulia este instituția prin care se derulează programe finanțate din fonduri europene la nivelul Regiunii Centru (Sibiu, Brașov, Mureș, Hargita, Covasna și Alba).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea