Rămâi conectat

Sport

După cel mai modest sezon din ultimii 11 ani, Metalurgistul Cugir caută de zor fundaș central

Dan HENEGAR

Publicat

în

După cel mai modest sezon din ultimii 11 ani, Metalurgistul Cugir caută de zor fundaș central

Metalurgistul Cugir a parcurs cel mai modest sezon din ultimii 11 ani, respectiv de la promovarea din 2013 pe a treia scenă fotbalistică. După două stagiuni în care au disputat primul baraj de accedere în eșalonul superior (cu SCM Zalău și Minaur Baia Mare) și o a treia în care a evoluat în play-off (locul 4), „roș-albaștrii” au jucat, în premieră, în play-out, terminând pe locul 7 în Seria 9, cu un total de 39 de puncte. Au fost 28 de jocuri (11 succese și tot atâtea înfrângeri, 6 remize) și un golaveraj general negative (44-54).

A rezultat un sezon modest, din care tragem învățămintele. Am avut foarte multe probleme medicale care au contat enorm, dar și așa am fost în calcule până aproape de finalul sezonului regular pentru calificarea în play-off”, a spus antrenorul Lucian Itu (45 de ani), acesta încheind al cincilea sezon la rând pe banca echipei din orașul natal.

*Reunirea în 8 iulie

Reunirea divizionarei terțe este fixată în 8 iulie, iar momentan sunt sigure 3 plecări: Cîrloanță (revine la CSC Șelimbăr), Dohotariu (își dorește să joace în Liga 2) și Vl. Popa (aparține de Hermannstadt). Tocmai despărțirile de ultimii doi jucători îi ridică probleme majore antrenorului Lucian Itu, care este descoperit în defensivă.

Am testat diverse piste, dar nu am reușit nimic până în prezent. Trebuie obligatoriu să găsim soluții în zona centrală a defensivei, să achiziționăm jucători, să ne întărim în acel compartiment”, a mai punctat Itu.

În finalul sezonului trecut, Metalurgistul Cugir a apelat la o improvizație, respectiv reprofilarea portughezului Vitinha din postura de fundaș lateral. Momentan „principalul” Cugirului are la îndemână numai două soluții, pe fiul său Sebastian Itu (18 ani, revenit după 6 luni de la Gloria Bistrița-Năsăud, formație prezentă la barajul de promovare) și Andrei Onaci (n. 2006, venit în iarnă de la LPS Cluj-Napoca).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea