Rămâi conectat

Sport

După ce a eliminat pe CFR Cluj, Lazio Roma – duel cu AZ Alkmaar în Conference League | Optimi tentante în Europa League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După ce a eliminat CFR Cluj, campioana României, ce n-a tras un șut pe poartă în 180 de minute, Lazio Roma are parte de un adversar de alt calibru în faza următoare în optimile Conference League. Pentru a accede în sferturile de finală ale celei de-a treia competiții continentale, trupa lui Sarri se va duela cu AZ Alkmaar, clasată pe podiumul campionatului din Țările de Jos, după Ajax Amstrerdam și Feyenoord Rotterdam.

West Ham United, echipă care a câștigat grupa din care a făcut parte și FCSB, este mare favorită în dubla cu AEK Larnaca. Așa cum pare și Nice, din moment ce formația care l-a luat pe Rareș Ilie de la Rapid, va întâlni Sheriff Tiraspol, campioana Moldovei, care e furnizat surpriza în play-off și a trecut de Partizan Belgrad. Derby-ul din optimile Conference League este întâlnirea dintre Anderlecht și Villarreal. Spaniolii au ajuns direct în această fază a competiției, în timp ce belgienii au scos-o pe Ludogorets, la loviturile de departajare. Partidele se vor juca pe 9 martie (turul) și 16 martie (returul), programul fiind următorul: AEK Larnaca – West Ham United, Lazio – Alkmaar, Fiorentina – Sivasspor, Lech – Djurgarden, Sheriff – Nice, Anderlecht – Villarreal, Gent – Istanbul Bașakșehir, Basel – Slovan Bratislava. Finala Conference League, competiție aflată la a doua ediție, se va disputa la Praga.

Și în Europa League, optimile de finală stabilite la Nyon, propun jocuri tentante. Sunt formașii mari de pe “Bătrânul continent” avide să pună mâna pe trofeu, finala fiind la Budapesta, în 31 mai. Manchester United și Arsenal, forțele din Premier League, au parte de adversari complicați. „Tunarii” dau piept cu Sporting Lisabona, în timp ce „diavolii” revin în Spania după ce au eliminat-o pe Barcelona pentru confruntarea cu Real Betis. Juventus, pentru care Europa League ar putea reprezenta o „portiță” nesperată spre grupele UCL, o va înfrunta pe Freiburg, în timp ce Roma „Specialului” Jose Mourinho se duelează cu Real Sociedad. Meciurile sunt programate pe 9, respectiv 16 martie, după cum urmează: Union Berlin – Royale Union Saint-Gilloise, FC Sevilla – Fenerbahce, Juventus Torino – Freiburg, Bayer Leverkusen – Ferencvaros, Sporting Lisabona – Arsenal Londra, Manchester United – Real Betis Sevilla, AS Roma – Real Sociedad, Șahtior Donetsk – Feyenoord Rotterdam.

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea