Rămâi conectat

Ştirea zilei

După 8 ani de judecată afaceristul albaiulian Gelu Iancu scapă de răspundere penală dar are de achitat o sumă totală de peste 2,5 milioane de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat miercuri, 4 iunie, sentința în cazul recursului formulat de albaiulianul Gelu Iancu la sentința pronunțată de Tribunalul Alba, în dosarul în care acesta a fost judecat pentru delapidare.

Potrivit sentinței, pe latura penală, în urma aplicării legii penale noi, s-a constatat prescrisă infracțiunea de delapidare. Pe latura civilă, însă, s-au menținut deciziile instanțelor care au judecat dosarul pe fond și în apel, astfel că Gelu Iancu are de plătit: 10.982.123 de lei către Direcția Generală a Finanțelor Publice; 581.426 de lei către Autoritatea Națională a Vămilor; 329.350 de lei despăgubiri civile în favoarea SC Algeroco SRL Baia de Arieș.

Admite recursul declarat de inculpatul Iancu Aurel Gelu împotriva deciziei penale nr.5/A/2013 pronunțată de Tribunalul Alba în dosar nr.5858/107/2010* și a sentinței penale nr.172/2010 pronunțată de Judecătoria Alba Iulia în dosar penal nr.5627/107/2008. Casează sentința atacată sub aspectul soluționării laturii penale în privința infracțiunii de delapidare, precum și cu privire la temeiul de drept al măsurii confiscării și procedând la rejudecarea cauzei constată intervenită prescripția răspunderii penale. (…) În baza art.11 pct.2 lit.b raportat la art.10 lit.g C. pr. pen. 1969 dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Iancu Aurel Gelu. Modifică temeiul de drept al confiscării sumei de 413.226,8755 de lei reprezentând diferența dintre prejudiciul cauzat părții civile SC Algeroco SRL și suma cu care aceasta s-a constituit parte civilă în cauză. Menține restul dispozițiilor din decizia și sentința împotriva cărora s-a exercitat recurs.(…) Definitivă”, se arată în soluția pe scurt publicată pe portalul instanței.

Reamintim că fostul patron al firmei Algeroco Baia de Arieș, Gelu Iancu, a fost trimis în judecată în anul 2006, fiind acuzat de evaziune fiscală și delapidare după ce procurorii au constatat că a beneficiat ilegal de scutiri de taxe și impozite (acordate la acea vreme firmelor care își desfășurau activitatea în zone defavorizate). Concret, s-a stabilit că activitatea de prelucrare a cărnii (care era obiectul de activitate al firmei înregistrate la Baia de Arieș), s-a desfășurat de fapt în Alba Iulia.

După comiterea faptelor Gelu Iancu a vândut firma unei persoane pe care autoritățile nu au reușit s-o identifice, concluzia fiind că respectivul cetățean nu există în realitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea