Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dumnezeu dă, Consiliul Județean Alba bagă în traistă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dezbaterea privind banii (prea) mulți acordați de autorități cultelor religioase revine pe tapet ori de câte ori apare o listă de solicitări pe care aleșii noștri ”se calcă în picioare” ca s-o aprobe. La fiecare început de an apar liste lungi de cereri de sprijin fie pentru biserici, fie pentru case parohiale, dar de fiecare dată observăm că se cere foarte puțin, sau aproape deloc, pentru mulțimea de așezăminte sociale păstorite de aceiași slujitori ai Domnului.

Citind cu atenție listele cu sutele de parohii din Alba care au cerut bani anul trecut sau anul acesta, putem să tragem o concluzie tristă: solicitările pentru probleme cu adevărat ”sociale” sunt aproape inexistente! Dovada: în 2012 doar două parohoii au cerut bani pentru ”izolație și construcție casă de copii” și ”amenajat spațiu educativ la casa parohială”, iar în 2013 o singură parohie are nevoie de bani pentru ”hidroizolație casă de copii”.

În rest pentru mobilier, iconostase, clopote de aramă, picturi, termopane și chiar construcții de biserici sau case parohiale, cereri ”cât dă Domnul”… Consiliu Județean Alba, că doar nu dă de la el! Să fie primit!

Astfel, în anul 2012 nu mai puțin de 72 de parohii, de la toate cultele din județ, au primit bani de la Consiliul Județean Alba pentru casele parohiale. În total s-a alocat o sumă de 394.000 de lei (3,9 miliarde de lei vechi) pentru ”reparații curente” la case parohiale care au avut nevoie de geamuri și uși termopan, reabilitare sau montare de centrale termice etc. În anul 2013 suma a devenit mult mai mică, doar 144.500 de lei, dar și casele parohiale care au nevoie de reparații s-au înjumătățit, de această dată fiind doar 30 de solicitări (considerăm că este o coincidență faptul că banii sunt mult mai puțini într-un an neelectoral!).

Trebuie să precizăm faptul că ”donațiile” care, repet, sunt de fapt răspunsul la solicitări de ajutoare financiare venite din partea parohiilor din județ, nu se opresc aici. În anul 2012, pentru reparații, construcții, picturi, clopote, reabilitări etc. de biserici Consiliul Județean Alba a alocat peste 2,2 milioane de lei (22 de miliarde de lei vechi) iar în anul 2013 – 2,3 milioane de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU la o locuință din Blaj: O persoană este posibil să fie surprinsă în interior

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit duminică dimineața, în jurul orei 9.30, la o locuință din municipiul Blaj. Au intervenit pompierii cu 3 autospeciale.

Citește și: INCENDIU la o cabană de lemn din Valea Lungă: Intervin pompierii din Blaj

Garda de intervenție Blaj intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o EPA pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Blaj, pe strada Simion Barnuțiu.

Din informațiile preliminare este vorba despre în incendiu izbucnit la o locuință. Potrivit ISU Alba este posibil ca o persoană să fie  surprinsă în interior.

Misiunea este în dinamică, revenim cu detalii.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare