Rămâi conectat

Curier Județean

DUMINICĂ: Spectacol folcloric-coregrafic, la Teiuș. Jocul Haidăul, ansambluri și interpreți îndrăgiți din județ, pe scena Casei de Cultură din oraș

Alexandra Mates

Publicat

în

afis teius jpegTeiușenii iubitori de folclor sunt invitați duminică, 25 octombrie, la o întâlnire cu jocul și cântecul popular românesc, la Casa de Cultură din oraș. Este vorba despre spectacolul folcloric-coregrafic ”Haidăul – joc fecioresc unic în România”, prezentat de ansambluri renumite, formații artistice de amatori de pe Valea Mureșului mijlociu și interpreți îndrăgiți ai cântecului popular din județul Alba. Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 17.00.

 Spectacolul Haidăul – joc fecioresc unic în România” face parte dintr-un amplu proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Pe scena Casei de Cultură din Teiuș vor urca ansamblurile folclorice ”Dor teiușan”, ”Doina Aiudului”, ”Junii Cetății” – Rupea, formația de dansuri bărbătești – Băgău și invitați precum Cristian Fodor, Mihai Petreuș, Marinela Baba, Flaviu Cristea, Nicolae Tuhuț, Ioana Breda Morar, Alexandra Dobrin, Alexandra Mădălina Boar, Bianca Șușman, Geanina Buzan, Ioana Maria Marcu și Oana Marian.

Tot în cadrul evenimentului, va avea loc lansarea volumului ”Haidăul. Folclor coregrafic din județul Alba”, autori – Viorel Nistor și Delia Stoian-Irimie și premierea instructorilor și coregrafilor implicați în proiect.

Evenimentul va fi prezentat de Doina Mirea.

Întreg evenimentul este organizat de Asociația Culturală ”Zestrea Satelor”, Primăria orașului Teiuș și Grupul de Acțiune Locală ”Pe Mureș și pe Târnave”, în parteneriat cu Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba, Primăria comunei Unirea, Primăria comunei Hopîrta, Primăria comunei Fărău, Primăria comunei Lopadea Nouă, Primăria comunei Mihalț, Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Biblioteca Județeană Lucian Blaga Alba, Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud, Asociația Culturală ”Muguri de Nucet”, Asociația culturală ”Junii Cetății” Rupea, Salina Turda.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, în jurul orei 11:30, în com. Livezile, Valea Răchișului. Au intervenit pompierii cu o autospecială. Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în com. Livezile, Valea Răchișului. Revenim cu amănunte. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea