Rămâi conectat

Cultură Educație

DUMINICĂ, în Cetatea Alba Carolina: ”Îți arăt că pot”. Echipa Flash de la Liceul cu Program Sportiv renunță la gadgeturi și reînvie jocurile copilăriei

Ziarul Unirea

Publicat

în

liceul sportivMiercuri 13 mai, în inicinta Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia, a avut loc deschiderea activităților din cadrul proiectului ÎȚI ARĂT CĂ POT, un proiect inițiat de către echipa Flash alcătuită din 7 elevi ai liceului (Lungoci Daniela Raluca, Fleșer Andreea, Petrifalean Iuliana, David Paula Nicoleta, Sulumete Karina Diana, Smajlovic Amela, Danci Alexandru) și coordonat de doamna profesor Mirela Jurcă.

Dorința elevilor de a renaște jocurile copilariei și de a face cunoscute afecțiunile care apar în organism din cauza utilizării îndelungate a gadgeturilor a fost prezentată mai întâi profesorilor în sala profesorală a liceului. Aici echipa proiectului a împărțit fluturași și a lansat invitația la mișcare și în rândul profesorilor.

elevi sportivÎntre orele 10:00-11:00,  echipa Flash a pășit în clasele liceului invitând elevii liceului la activitatea din 17 mai 2015 de la orele 14:00, când în Cetatea Alba Carolina în zona statuii lui Mihai Viteazul va avea loc reînvirea jocurilor copilariei și eliminarea pentru un timp scurt a gadgeturilor din viața participanților.Tot în clase, membrii echipei au împărțit fluturași și au prezentat o scurtă scenetă numită ”Sedentarismul”, care reperezintă schimbarea mentalității unei adolescente care alege mișcarea în defavoarea gadgeturilor.

sportivÎn pauza mare (10:50-11:10) echipa Flash a discutat cu elevii la standul aplasat la intrarea principală a liceului despre jocurile copilăriei, despre sedentarism și au jucat împreună”Aschie”(unul dintre jocurile copilîăriei).

Proiectul este finanţat de Fundaţia Comunitară Alba prin Programul YouthBank. Programul este coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare în parteneriat cu BRD – Groupe Société Générale și are ca principali parteneri locali Municipiul Alba Iulia, Dacia Market și Giro. Organizație gazdă a proiectului este Asociația SM Speromax Alba.

Activitățile YouthBank România sunt incluse în “YouthBank Academy: Soluții durabile pentru implicarea tinerilor în viața comunității” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea