Rămâi conectat

Curier Județean

Duminică debutează, la Cugir, “Crăciunul Copiilor” cu colinde şi aprinderea bradului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spiritul sărbătorilor de iarnă va pune stăpânire peste orăşelul de la poalele Drăganei  începând de duminică, 6 decembrie 2015, când Moş Nicolae va fi întâmpinat cu colinde şi mii de luminiţe multicolore. De la mic până la mare, cugirenii sunt aşteptaţi în centrul oraşului la ora 16.45 pentru a colinda şi a număra împreună cu primarul Adrian Teban secundele  rămase până la aprindereea instalaţiilor ornamentale ce îmbodobesc  bradul  ridicat în faţa Bisericii ,,Adormirea Maicii Domnului.

Cugir01

După această explozie de lumnină şi culoare, va debuta “Crăciunul copiilor” cu concerte de colinde susţinute de Grupul ”Mlădiţe cugirene” (prof. coordonator Ionela Popa, Grupul folk al Colegiului Național David Prodan (prof. coordonator Călin Furdui) şi solistul vocal, Vasile Palfi. Astfel, centrul localităţii va devenit locul de unde se va revarsa bucuria sărbătorilor, întrucât, în fiecare weekend, pe scena amplasată pe strada Al. Sahia vor urca tinerele talente ale oraşului pentru a colinda, a dansa şi a pune în scenă diferite momente artistice.

Aşadar, începând de duminică, cugirenii sunt aşteptaţi la fiecare sfârşit de săptămână, până în data de 21 decembrie, cu momentele artistice organizate de Primăria Orașului Cugir, Consiliul Local și Casa de Cultură Cugir în colaborare cu instituţiile de învăţământ şi diferite organizaţii din localitate.

Pentru ca atmosfera Crăciunului să fie completă, câteva căsuţe de lemn vor comercializa în această perioadă, produse tradiţionale româneşti specifice sărbătorilor de iarnă. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea