Rămâi conectat

Curier Județean

Duminică, 17 decembrie: Gala colindului tradițional din județul Alba – concert extraordinar cu unele dintre cele mai apreciate cete tradiționale de colindători din Alba și din România, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gala colindului tradițional din județul Alba – concert extraordinar cu unele dintre cele mai apreciate cete tradiționale de colindători din Alba și din România, va avea loc duminică, 17 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Centrul de Cultură „Augustin Bena”, instituție din subordinea Consiliului Județean Alba, organizează duminică, 17 decembrie 2023, concertul tradițional de colinde „Gala colindului tradițional din județul Alba”. Evenimentul va avea loc, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și reunește interpreți îndrăgiți de folclor și o parte dintre cele mai apreciate cete tradiționale de colindători din Alba și din România.

Citește și: 9 decembrie: Concertul simfonic „Un altfel de Crăciun… la Sebeș”, în compania Orchestrei simfonice a Filarmonicii din Târgu Mureș

Într-un concept artistic aparte, concertul va cuprinde momente susținute de Corul de Copii „Theotokos” și Pr. Nicolae-Călin Bulac, Bogdan Toma și Grupul de colindători din Ținutul Pădurenilor, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița și Nicolae Plută, Adina Hada și Miruna Medrea, Anuța Iuga, Lucian Madiar și Colindătorii din Bârsana, Ilie Medrea și Grupul vocal tradițional din Cunța, Leontina Fărcaș și Grupul vocal tradițional ,,Muguri de Tezaur”, Mihaela și Ciprian Istrate și Grupul Instrumental „Ceterașii de pe Câmpie”, Cornel Borza, Grupul tradițional ,,Datina” din Aleșd și Dubașii din Hotar, Cristian Pomohaci, Teodora Zărnescu Craiu și Grupul tradițional de colindători din Alba Iulia, Grupul vocal tradițional ,,Fetele de pe Târnave”: Ina Todoran, Adina Popa, Alexandra Băcilă, Denisa Balu și Iulia Șchiau.

Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal.

„Gala colindului tradițional din județul Alba este un concert extraordinar de colinde românești, pe care îl oferim cu drag, în preajma Sfintei Sărbători a Crăciunului, tuturor celor care iubesc tradițiile și folclorul. Conceptul artistic este unul total aparte, prin scoaterea în evidență a trăsăturilor tradiționale ale colindelor și obiceiului colindatului, și prezentarea scenică a acestora alături de o formație instrumentală, care abordează colindul la nivel academic, potențând frumusețea genului și respectând caracteristicile sale”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Concertul tradițional de colinde „Gala colindului tradițional din județul Alba” va fi prezentat de îndrăgita realizatoare TV Iuliana Tudor.

Accesul la concert se face pe bază de bilete (preț 30 de lei), care pot fi achiziționate de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 22 de ani, din Alba, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de polițiștii din Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 22 de ani, din Alba, suspectat că s-a urcat drogat la volan. Este cercetat de polițiștii din Sibiu Un tânăr de 22 de ani, din Alba, este suspectat de polițiștii din Sibiu că s-ar fi urcat drogat la volan. Este cercetat de oamenii legii. Citește și: ACCIDENT rutier la Cugir: O șoferiță din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea