Rămâi conectat

Ştirea zilei

Duminică, 17 august, în Parcul Unirii din Alba Iulia se reia Open Şah Alba 2014

Dan HENEGAR

Publicat

în

Open Sah Alba 2014 Baia de Aries 3Duminică 17 august se reia “Open Şah Alba”, festival şahistic care a debutat în luna iulie cu trei turnee desfăşurate la Baia de Arieş, Câmpeni şi Avram Iancu şi care continuă săptămâna viitoare cu şapte turnee de calificare urmate de turneul final.

Festivalul “Open Şah Alba” este organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în memoria maestrului Mihail Breaz, care vreme de peste 30 de ani a fost sufletul mişcării şahiste din judeţul Alba. De aceea la turneul de duminică, care va avea loc începând cu orele 16 în Parcul Unirii din Alba Iulia, sunt aşteptaţi să participe ca jucători sau spectatori foştii prieteni şi colaboratori ai regretatului promotor al şahului albaiulian, turneul fiind precedat de o evocare a activităţii şahiste a maestrului Mihail Breaz. Spre diferenţă de celelalte turnee ale festivalului în care pot participa atât jucători legitimaţi cât şi jucători nelegitimaţi, la turneul din Parcul Unirii de duminică vor putea participa doar jucători nelegitimaţi (de orice vârstă) şi jucători legitimaţi care împlinesc în acest an cel puţin 60 de ani, turneul adresându-se  în special pasionaţilor de şah amatori din judeţul Alba, pentru care o partidă de şah în parc este un mijloc plăcut de petrecere a timpului liber. Deoarece turneul se doreşte a fi şi un mijloc de promovare al şahului în rândul tinerilor, toţi copiii care vor veni să asiste la turneu vor primi din partea organizatorilor pliante, cărţi sau reviste de şah.

 Vor urma apoi alte şase turnee open de calificare la Alba Iulia (Sala Unirii – 18 august), Cugir (Căminul Cultural – 19 august), Aiud (Pensiunea Melinda – 20 august), Teiuş (Căminul Cultural – 21 august), Blaj (22 august) şi Sebeş (Primăria Sebeş – 23 august), toate urmând a începe la orele 16, şi turneul final programat la Sala Unirii din Alba Iulia, duminică 24 august începând cu orele 10. Iubitorii şahului din judeţul Alba vor avea prilejul să îi vadă jucând şi chiar să joace împotriva celor mai buni jucători din judeţ. Printre participanţi se vor afla şi juniorii Mihnea Costachi şi Adrian Sechereş, absenţi la primele trei etape ale festivalului care s-au suprapus cu Campionatul European de juniori pe echipe, competiţie în care cei doi au fost selecţionaţi în naţionala României de juniori, dar şi jucători experimentaţi ca Marius Ceteraş, Dorin Şerdean, Ovidiu Lupu, Miron Ionel, Radu Cormoş, Răzvan Teodorescu, Dan Cantemir, Ioan Zaharie, Mihai Vîlceanu, Tiberiu Bardi şi mulţi alţii. Şahul este un sport foate interesant şi din prisma faptului că este practicat de jucători de toate vârstele, disputele dintre copii şi adulţi fiind ceva uzual şi, de cele mai multe ori, pline de suspans.

Regulamentul festivalului “Open Şah Alba 2014” şi alte informaţii despre turneele festivalului sunt disponibile pe site-ul www.sahalba.ro .


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea