Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba: ”Eutanasierea câinilor fără stăpân este luată în considerare ca o ultimă soluție!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba, dr. Mircea Miclea, a participat  săptămâna trecută la o videoconferinţa organizată de ANSVSA Bucureşti, privind dezbaterea publică  a proiectului normelor pentru gestionarea câinilor fără stăpân.

La ședința condusă de preşedintele ANSVSA, Dr. Vladimir Mănăstireanu au fost invitaţi să participe,  în vederea unei consultări cât mai extinse a tuturor celor implicaţi şi interesaţi, şi reprezentanţi ai administraţiei locale precum şi ai asociaţiilor pentru protecţia animalelor din judeţ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA Alba, Delia Oltean, s-a pus accent pe promovarea adopţiei, a adopţiei la distanţă, dreptul la siguranţă al cetăţenilor, drepturilor animalelor, eutanasia fiind luată în considerare ca o ultimă soluţie.

Toate  propunerile şi sugestiile expuse de cei prezenţi pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 155/2001, aflată în dezbatere publică, au fost discutate şi analizate,  în scopul reducerii numărului de câini fără stăpân la un nivel acceptabil, ameliorării sănătăţii şi bunăstării câinilor din adăposturi, stopării înmulţirii necontrolate a câinilor de rasă comună, a prevenirii abandonului şi a pierderii câinilor, facilitaţii recuperării câinilor pierduţi, promovării deţinerii responsabile a câinilor, reducerii apariţiei rabiei şi a altor zoonoze şi nu în ultimul rând a reducerii  riscurilor asupra sănătăţii oamenilor şi a prevenirii agresivităţii asupra oamenilor şi animalelor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea