Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DSVSA Alba demarează controale pentru prevenirea apariției toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

dsvsa albaDirecţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a impus măsuri specifice în această perioadă precum şi o intensificare a controalelor sanitar veterinare, în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când  în mod tradiţional, consumul de alimente de origine animală creşte semnificativ.

În acest sens, în baza unui Program de lucru stabilit de către DSVSA Alba, în perioada 7-19 aprilie a.c.,  medicii veterinari din cadrul direcției,  circumscripţiilor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) şi circumscripţiilor sanitar veterinare zonale (CSVZ), vor efectua controale şi verificări ale modului în care sunt respectate condiţiile sanitar veterinare în târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, abatoare şi centre de sacrificare temporare, unităţi de tranşare, unităţi de depozitare, unităţi de alimentaţie publică, precum şi în toate unităţile unde se comercializează alimente de origine animală.

În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, se va asigura personalul sanitar veterinar şi permanentă acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

În cazul în care, în urma  controalelor sanitar veterinare, efectuate de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA , cu sprijinul altor  autorităţi competente locale vor constata că nu sunt respectate condiţiile sanitar veterinare de funcţionare, vor fi aplicate sancţiuni în conformitate cu legislaţia sanitar veterinară în vigoare.

În perioada amintită,  la nivelul DSVSA, CSVSA şi CSVZ va fi organizată permanența (inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică), va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect legat de nerespectarea normelor sanitar veterinare. La sediul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, se va  asigura permanența, inclusiv sâmbătă şi duminică, între orele 8.00-16.00. Consumatorii pot sesiza abateri de la normele în vigoare, înregistrate pe teritoriul judeţului Alba la nr. de telefon  0258/835915 sau se pot adresa circumscripţiilor sanitar veterinare teritoriale”, precizează reprezentantul DSVSA Alba.

Lista Circumscripţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţul Alba:

– CSVSA  Alba I, tel. 0258/816217
– CSVSA  Alba II, tŢel. 0258/835701
– CSVSA  Aiud, tel. 0258/861658
– CSVSA  Blaj, tel. 0258/710102
– CSVSA  Câmpeni, tel. 0258/771514
– CSVSA  Cugir, tel. 0258/751724
– CSVSA  Ocna Mureş, tel. 0258/870838
– CSVSA  Sebeş, tel. 0258/731038
– CSVSA  Teiuş, tel. 0258/851717

*Lista abatoarelor propuse de DSVSA Alba cu ocazia Sărbătorilor Pascale:

– Blaj: SC Montana Popa SRL
– Mesentea: SC Carmes Alba SRL
– Ighiu: SC Transeuro SRL
– Vinţu de Jos: SC Mercado SRL
– Cugir: Asociaţia Crescătorilor de Animale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea