Rămâi conectat

Curier Județean

DSVSA Alba a ”tras obloanele” la 4 unități de alimentație publică și a aplicat amenzi de peste 10.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 27 noiembrie – 18 decembrie 2017, inspectorii DSVSA Alba au verificat 54 de unităţi și 4 târguri de animale. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.400 de lei şi 10 avertismente. De asemenea, au fost emise 3 ordonanțe de suspendate temporară a activității pentru două restaurante și un fast-food și o ordonanță de interzicere a activității pentru o perioada de 1 an de zile pentru un fast-food.

”Abaterile de la normele sanitar veterinare și pentru siguranţa alimentelor pentru care au fost aplicate aceste sancţiuni sunt: depozitarea produselor alimentare în spaţii insalubre, conditii precare de igiena a spațiilor de lucru, expunerea la comercializare a produselor alimentare cu ambalaj deteriorat, elemende de identificare nelizibile, manipularea produselor alimentare cu încalcarea normelor de igienă prin folosirea recipentelor si a ustensilelor deteriorate, comercializarea animalelor în spaţii neaprobate sanitar veterinar și vânzarea/cumpărarea animalelor fără documente sanitare veterinare”, precizează reprezentantul instituției.

În aceeași perioadă, în cadrul LSVSA Alba au fost confirmate un număr de 6 probe pozitive (Trichinella spp.) de la porcii care provin din localitătile Cîmpeni, Răchita, Stremț, Șard, Blaj și Sălciua de Sus, precum și un număr de 4 probe provenite de la mistreți din fondurile de vânătoare Lupșa si Valea Lungă. Pentru animalele diagnosticate cu trichineloză, s-a dispus măsura confiscării și dirijării către o unitate de incinerare a subproduselor ce nu sunt destinate consumului uman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă Proiectul “Pet Care” este organizat vineri, 19 aprilie, de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Printre activitățile organizate se numără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea