Rămâi conectat

Actualitate

DSVSA Alba: 2 decembrie – termen limită privind depunerea ofertelor pentru concesionarea celor 6 circumscripții

Publicat

în

DSVSA Alba: 2 decembrie – termen limită privind depunerea ofertelor pentru concesionarea celor 6 circumscripții

Termenul limită privind depunerea ofertelor pentru concesionarea celor 6 circumscripții, rămase neadjudecate după prima procedură de atribuire a serviciilor medicale veterinare, se decalează în contextul în care 29 noiembrie 2021 a fost declarată zi liberă pentru salariații din sectorul public.

Astfel, medicii veterinari de liberă practică au posibilitatea să se înscrie la procedura de achiziție până în data de 2 decembrie 2021, ora 10.00. Ofertele se depun la registratura DSVSA Alba (Alba Iulia, str. Lalelelor, nr. 7A).

Pe site-ul DSVSA Alba au fost publicate toate informațiile referitoare la întreaga documentație care trebuie depusă, în această nouă etapă, după cum urmează:

Electrica Furnizare Discount

–           Procedura proprie de atribuire a contractelor de concesiune prevăzute la art. 15 alin. (2) din ordonanța guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor;

–           anunțul de concesiune, model cadru de contract, caiet de sarcini;

–           instrucțiunile pentru ofertanți;

–           formulare, criterii de calificare dar și caietele de sarcini și anexele financiare – la fiecare dintre cele 6 de circumscripții vacante (Cergău, Cetatea de Baltă, Livezile, Poşaga, Rădeşti, Tiur).

Acestea pot fi găsite accesând secțiunea ”Comunicare” și apoi subsecțiunea ”Anunțuri” (Click AICI —> http://alba.dsvsa.ro/procedura-de-atribuire-a-contractelor-de-concesiune-a-serviciilor-medicale-veterinare-publice-vacante-neatribuite-in-prima-etapa/  pentru a vizualiza întreaga documentație pe site-ul DSVSA Alba). Anunțul privind procedura de achiziție a fost publicat și pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, la secțiunea ”Anunțuri publicitare”.

Medicii de liberă de liberă împuterniciți care vor fi desemnați câștigători vor încheia cu DSVSA Alba un contract de concesiune pentru următoarele 48 de luni și vor efectua acțiuni sanitare veterinare publice de supraveghere, prevenire, control și eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, conform Ordonanței Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activității sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor, cu modificările și completările ulterioare.

Biroul de presă al DSVSA Alba

Publicitate

Actualitate

Profesorii vor intra în GREVĂ de avertisment, de miercuri: Cum se vor desfășura cursurile

Publicat

în

Profesorii vor intra în GREVĂ de avertisment, de miercuri: Cum se vor desfășura cursurile

Nemulţumiţi că guvernul nu le majorează salariile, profesorii intră în grevă de avertisment, miercuri, 19 ianuarie, iar în intervalul de timp 11:00 – 13:00 nu se vor desfăşura activităţi specifice actului educaţional, dar copiii vor fi supravegheaţi.

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, a declarat luni, la Antena 3, că în intervalul de timp 11:00 – 13:00 nu se vor desfăşura activităţi specifice actului educaţional, dar copiii vor fi supravegheaţi.

„Deciziile revin consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ (…). Aceştia vor lua deciziile care se impun astfel încât să fie respectate drepturile tuturor, adică atât dreptul la grevă al celor care au semnat pentru declanşarea unei astfel de forme de protest cât şi dreptul celor care doresc să îşi desfăşoare activitatea mai departe”, a spus Marius Nistor.

Electrica Furnizare Discount

„Vom face tot ceea ce depinde de noi ca niciun elev să nu fie afectat, adică siguranţa elevilor să nu fie pusă în pericol”, a mai declarat preşedintele Sindicatului „Spiru Haret”.

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret – organizaţii reprezentative la nivel de sector de activitate învăţământ preuniversitar – au hotărât, în baza rezultatelor referendumului desfăşurat în perioada 17 decembrie 2021 – 14 ianuarie 2022, declanşarea grevei de avertisment miercuri, 19 ianuarie 2022, cu încetarea lucrului în unităţile şi inistituţiile de învăţământ unde există membri de sindicat ai F.S.E. Spiru Haret şi F.S.L.I., în intervalul orar 11:00-13:00”, se arată într-un comunicat comun, transmis sâmbătă.

Citește mai mult

Actualitate

TVA-ul pentru gaze și energie ar putea fi de 5%, de la 1 februarie: Măsuri pentru ieftinirea facturilor

Publicat

în

TVA-ul pentru gaze și energie ar putea fi de 5%, de la 1 februarie: Măsuri pentru ieftinirea facturilor

Pachetul de măsuri menit „să stopeze escaladarea prețurilor și ieftinirea facturilor la populație cât și în economie”, a fost finalizat, a anunțat, luni, Marcel Ciolacu, liderul PSD. Acesta spune că reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie și gaze naturale este suportabilă de către bugetul statului iar măsura trebuie implementată de la 1 februarie. Totodată, Ciolacu a criticat fostul guvern pentru liberalizarea prețului la energie electrică în timpul pandemiei.

„Am finalizat tot pachetul de măsuri, toate cele trei componente, astfel încât să stopăm această escaladare a prețurilor, să ieftinim facturile atât către populație, cât și către economie și să încercăm să compensăm de la bugetul statului atât cât își permite bugetul statului, astfel încât să nu afecteze zona de investiții și ce ne-am propus pentru acest an.

Avem aceste măsuri finalizate. Mai discutăm acum la ora 10:00 cu membrii Guvernului din partea PSD, cu Biroul Permanent Național și la ora 17:00 în coaliție. Am avut discuții, inclusiv în cursul zilei de ieri, cu domnul prim-ministru și alaltăieri și cu domnul președinte Cîțu.

Electrica Furnizare Discount

(Reducerea TVA de la 19% la 5% pentru energie și gaze naturale) este suportabilă de către bugetul statului și îmi mențin părerea că această măsură trebuie luată începând cu data de 1 februarie”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Liberalii iau în calcul compensări în plus la gaze.

„Cred că sunt mai multe variante. Am văzut ce s-a întâmplat în Franța cu plafonarea prețurilor la energie la cea mai mare companie de stat. Aceasta este o măsură pe care am putea s-o luăm.

După ce avem o decizie finală luată în coaliție, vom veni și vă vom prezenta.

Sunt mai multe măsuri și au o coerență între ele.

La ședința de coaliție este invitat și ministrul Energiei, reprezentanții ANRE, ANPC”, a spus acesta.

„Vedem că este afectată toată Europa, și nu numai. Nu cred că cel mai important acum este să găsim cine este vinovat. Dacă doriți o părere personală, nu este admis să liberalizezi prețul în plină pandemie, fără să gândești efectele”, a mai precizat președintele Camerei Deputaților.

Legat de membrii PSD care au cerut demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, liderul social-democraților spune că „această decizie se ia în cadrul coaliției împreună cu prim-ministrul”.

PSD vrea reducerea TVA la energie și gaze naturale de la 1 februarie, după ce anterior șeful Guvernului, Nicoale Ciucă, a declarat că va propune coaliției de guvernare noi măsuri de compensare a facturii la energie care să intre în vigoare de la 1 aprilie.

„Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie. Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni. Așa face Polonia, din 1 februarie: TVA ZERO la gaze, îngrășaminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți”, a spus atunci Ciolacu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a comentat propunerile făcute de președintele PSD. El spune că este o postare electorală și că o încercare de a introduce TVA zero a încercat și fostul președinte al social-democraților, Liviu Dragnea.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Se adâncește sărăcia în România: Numărul angajaților cu salariul minim pe economie a crescut de aproape patru ori

Publicat

în

Se adâncește sărăcia în România: Numărul angajaților cu salariul minim pe economie a crescut de aproape patru ori

Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară a transmis, în cursul zilei de luni, că legislația a dus la dispariţia contractelor colective de muncă în zona privată, iar sindicatele au pierdut astfel singura pârghie de negociere pentru obţinerea unor majorări salariale.

„Legea Dialogului Social a acţionat în ultimii 11 ani ca un adevărat bumerang care a lovit în drepturile sindicale şi a transformat salariul minim pe economie în unica speranţă de supravieţuire pentru cel puţin 40% din muncitorii români. Practic, Legea dialogului social a adâncit sărăcia în România, pentru că numărul salariaţilor plătiţi cu salariul minim pe economie a crescut de aproape patru ori în 11 ani, ajungând astăzi la 1,6 milioane. Explicaţia pentru această situaţie este faptul că în actuala formă, Legea dialogului social a dus la dispariţia contractelor colective de muncă în zona privată, mişcarea sindicală pierzând astfel singura pârghie de negociere pentru obţinerea unor majorări salariale. Pe de altă parte, legea a îngrădit puternic şi dreptul sindicatelor de a organiza proteste”, se precizează într-un comunicat de presa al Sindalimenta.

„Raportările Institutului Naţional de Statistică la nivelul sectoarelor de activitate nu mai sunt armonizate cu situaţia din realitate de foarte mulţi ani. În acest fel, s-a creat posibilitatea ca sindicatele să fie excluse de la negocierea contractului colectiv de muncă, locul lor fiind luat de reprezentanţii salariaţiilor aleşi în urma unei adunări generale a angajaţilor, o practică foarte des întâlnită în cadrul marilor companii, activitate în care reprezentanţii angajatorului se implică, fără ca legea să le permită. Problema este că aceşti reprezentanţi sunt, în multe cazuri, mai degrabă reprezentanţii angajatorului, decât ai angajaţilor, astfel că negocierile sunt doar de faţadă, iar sindicaliştii se văd obligaţi, sub ameninţarea concedierii, să accepte condiţiile impuse de patronate”, se precizează în comunicat.

Electrica Furnizare Discount

„În acelaşi timp vom solicita, în regim de urgenţă, o întâlnire cu Ministrul Muncii pentru a discuta inclusiv despre propunerea de modificare a Legii pensiilor, în sensul reducerii perioadei vârstei de pensionare cu numărul de ore suplimentare lucrate şi plătite. În situaţia în care solicitările noastre sunt tergiversate, organul de conducere colectivă a federaţiei va decide formele de protest cu care vom continua până la soluţionarea celor două proiecte”, se menţionează în comunicatul organizaţiei sindicale.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare