Ziarul Unirea

DSP Alba și Primăria Sebeș evaluează percepția impactului activității industriale din zonă asupra cetățenilor

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Începând cu data de 11 ianuarie 2016 Direcția de Sănătate Publică Alba împreună cu Primăria Municipiului Sebeș vor aplica un chestionar de percepție a impactului activității industriale din zonă pe un eșantion de 2319 persoane cu vârste cuprinse între 20 și 54 ani.

Sebes01Chestionarul a fost elaborat de Institutul Național de Sănătate Publică București la solicitarea Primăriei Sebeș și pentru corectitudinea datelor solicităm cooperarea populației Municipiul Sebeș și a localităților aparținătoare, Petrești, Lancrăm și Răhău.

ELIT

Potrivit primarului Alexandru Dăncilă, această acțiune se desfășoară cu sprijinul Spitalului Municipal Sebeș, al medicilor de familie din Municipiul Sebeș și al Serviciului  Public de Asistență Socială. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Senatorul PSD Călin Matieș: „Doliu național: a trecut în Senat legea vânzării ultimelor bucăți de România !”

Când o țară a trecut deja la vânzarea pământurilor arabile, ce mai trebuie să facem ca să trezim conștiința adormită… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

gelu 7 ianuarie 2016 at 18:12

Eu zic sa-i invitam pe acesti domni specialisti in medicina sa citeasca Air quality in Europe – 2015 report si sa vedem cum percep ei situatia de la Sebes.
Acest raport ne arata statistici cu numarul de decese legate direct de poluarea cu fiecare poluant in parte.
Cei mai multi au murit din cazua expunerii la particole fine de diamtru mai mic de 2.5 microni care au ca sursa in special instalatiile de ardere cu efecte asupra inimii si plamanilor incepand cu concentratii de peset 3-5 micrograme/m3. La Sebes statia de monitorizare nu are senzor pentru acest poluant.
Tot acolo in acel raport ni se spune ca vara se formeaza ozon daca sunt emisii de formaldehida si ozxizi de azot si ca apar decese pentru ca este redusa functia respiratorie afectati in special batranii si copiii iar concentratia la care ozonul devine periculor este de 60 micrograme/m3 iar la Sebes am avut peste 30 zile in 2015 cu concentratie medie de peste 120 micrograme/m3 si concentratie maxima orara de peste 180micrograme/m3. Pai dominlor medici specialisti,daca ozonul are ca precursor formaldehida dumenavoastra sunteti de acord sa existe emisii suplimentare de formaldehida ca sa avem mai mult ozon sau medicina in Romania se practica la alte standarde de cat cele europene?

mokanelu' 7 ianuarie 2016 at 18:18

Buby@kiwi campanie placuta!

barbu 7 ianuarie 2016 at 19:22

Ultima „sentinta” a Organizatiei Mondiale a Sanatatii este: AERUL POLUAT CHIAR IN LIMITELE NORMELOR EUROPENE ESTE CANCERIGEN. Poluarea cu ozon troposferic cancerigen in lunile iulie, august si septembrie 2015-peste 54 de zile este o adevararta crima impotriva populatiei . Unde mai pui poluarile cu formaldehida cancerigena din 2008- 21 de cazuri -dintre care una in care concentratia maxima admisa in aer a fost depasita de 4,41 de ori, timp de 22 de zile, iar efectul cancerigen se manifesta dupa 10-20 de ani.
Dar concentratiile de peste 400 micograme pe metru cub de aer pe pulberi in suspensie PM10 si PM 2,5-poluanti cancerigeni (www.calitateaer.ro) fata de CMA de 50 micrograme pe mertul cub? Dar ceata murdara si densa care intuneca cerul Sebesului aproape 365 de zile pe an. Dar….
SOMN USOR, DRAGI SEBESENI !

barbu 7 ianuarie 2016 at 19:53

DE

roman 7 ianuarie 2016 at 22:25

de ce nu se intreaba medicii de familie cate cazuri de cancer au in evidenta,cate cazuri de probleme respiratorii,alergii?este foarte simplu

Hotii 8 ianuarie 2016 at 14:36

Mai bine s-ar ocupa cei care trebuie, sa depisteze camioanele cu lemn furat. Razi sa auzi ca unii au prins un amarit de carutas cu lemn furat, dar mai ales cind vezi controalele mixte care stau in anumite puncte fixe, iar soferii cu lemn furat dorm in cabine in apropiere, asteptind sa plece controlorii.
Primaria Sebes stie pina la urma ce impact negativ au chiar si numai camioanele supraincarcate cu lemn, care se furiseaza pe strazile laturlanice, asupra caselor, soselelor cit si asupra nervilor cetatenilor.
Nu le pasa, dar cauta astfel de motive de fapt electorale si fara nici un efect, ca praf in ochii prostilor.

Comentariile sunt oprite