Rămâi conectat

Ştirea zilei

DSP Alba, despre desființarea centrului de vaccinare din Aiud: „Aiudenii merită un centru de vaccinare al lor!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
DSP Alba, despre desființarea centrului de vaccinare din Aiud: „Aiudenii merită un centru de vaccinare al lor!”

Reprezentanții Direcției pentru Sănătate Publică au venit cu clarificări în urma unui anunț al Primăriei Municipiului Aiud, care susținea că centrul de vaccinare din municipiu ar putea fi desființat din cauza interesului scăzut și a costurilor mari.

„Referitor la articolele apărute in presa privind posibilitatea desființării centrului de vaccinare din Municipiul Aiud, DSP Alba transmite ca la acest moment nu este de acord cu un astfel de demers, fiind conform legii instituția principala care gestionează procesul de vaccinare la nivelul județului.

Nu excludem, in schimb posibilitatea relocării centrului de vaccinare intr-un alt spațiu, identificarea acestuia fiind in sarcina municipalității locale, un spațiu mai mic, a cărui cheltuieli de întreținere sa nu fie o povara pentru bugetul primăriei, acestea fiind singurele cheltuieli pe care, conform legii, le suporta administrația locala.

Cheltuielile privind salariile personalului si materialele consumabile revin Ministerului Sănătății. Facem precizarea ca sub 5% din totalul vaccinărilor din județ au fost efectuate la medicii de familie, centrele de vaccinare fiind mult mai eficiente. Aiudenii merita un centru de vaccinare al lor!”, au transmis reprezentanții DSP Alba.

„Având în vedere interesul tot mai scăzut al cetățenilor pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-COV-2 și costurile ridicate necesare funcționării Centrului de Vaccinare de la Aiud, vom transmite o adresă către Instituția Prefectului în vederea desființării Centrului de Vaccinare din sala de sport de pe str. Tribun Tudoran și mutarea procesului de vaccinare în cadrul cabinetelor medicale ale medicilor de familie.

Astfel, procesul de vaccinare nu va fi afectat, cetățenii având o soluție alternativă, costurile vor fi diminuate, iar sala de sport va reveni la funcționalitatea ei de bază”, arată mesajul Primăriei Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea