DSP Alba: Administratorii taberelor și cei ai unităților de cazare, care primesc grupuri în regim de tabără, trebuie să respecte mai multe reguli sanitare
Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba amintește administratorilor unităților de cazare că pot primi grupuri de copii, în regim de tabără, însă cu respectarea măsurilor și regulilor sanitare.
În cazul în care administratorii de hoteluri și pensiuni primesc grupuri de copii trebuie să înștiințeze, în prealabil, Direcția de Sănătate Publică și să respecte o serie măsuri, la fel ca unitățile care funcționează în regim de tabere școlare.
Astfel, toți copiii trebuie să aibă aviz epidemiologic, să fie însoțiți de un cadru medical care supraveghează starea de sănătate a acestora pe perioada șederii, dar și meniurile, care trebuie să fie diferențiate, pe categorii de vârstă.
În cazul în care copiii nu au aviz epidemiologic, triajul epidemiologic va fi efectuat la primirea în unitatea de cazare, de către un cadru medical, în baza unui contract încheiat între acesta și administratorul pensiunii. Cadrul medical va verifica meniurile și va asigura asistența medicală de urgență, dacă este cazul.
La organizarea taberelor, administratorul va solicita Direcției de Sănătate Publică autorizarea sanitară.
În cazul celor autorizate, înainte de începerea activității, administratorul taberelor de odihnă va organiza următoarele acțiuni:
- efectuarea curățeniei generale, dezinfecției mobilierului și pavimentelor,
- pregătirea materială corespunzătoare:
- repararea clădirii, mobilierului, instalațiilor sanitare și electrice, de apă și de canalizare, a utilajelor și aparatelor blocului alimentar,
- dotarea cu inventar moale în cantități suficiente și de calitate corespunzătoare, cu tacâmuri și veselă egale cu numărul consumatorilor,
- stabilirea modului și a locului de spălare a inventarului moale,
- asigurarea apei calde necesare blocului alimentar,
- asigurarea mijloacelor adecvate de transport auto pentru aprovizionarea taberei,
- amenajarea și dotarea corespunzătoare a cabinetului medical, a izolatorului și a infirmeriei.
Pe timpul taberei se va asigura asistența medicală a copiilor de către personal medical calificat. Aprovizionarea cu alimente se va face de la unități autorizate sanitar și veterinar. Acestea se vor păstra în spatii frigorifice, iar probele din meniul zilnic timp de 48 de ore.
Personalul de la blocul alimentar și cel care vine în contact cu beneficiarii taberei vor prezenta fișa de aptitudini eliberată de medicul specialist de medicina muncii.
De asemenea, fie că sunt cazați copii sau adulți, trebuie păstrate probe alimentare.
Biroul de presă al DSP Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
20 decembrie 2025 | Polițiștii rutieri din Alba acționează cu sistemul radar e-SIGUR: Conduceți responsabil și respectați normele rutiere în timpul deplasărilor!
20 decembrie 2025 | Polițiștii rutieri din Alba acționează cu sistemul radar e-SIGUR: Conduceți responsabil și respectați normele rutiere în timpul deplasărilor! Polițiștii rutieri vor acționa mâine, 20 decembrie 2025, cu sistemul de monitorizare a traficului e-SIGUR, pentru a depista posibile încălcări ale normelor de circulație pe drumurile publice, în zonele cu risc rutier din […]
19 decembrie 2025 | COD GALBEN de CEAȚĂ în Alba: vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. Localitățile vizate
19 decembrie 2025 | COD GALBEN de CEAȚĂ în Alba: vizibilitate redusă, local sub 200 m și izolat sub 50 m. Localitățile vizate ANM a emis vineri seara o atenționare meteo cod galben de ceață, valabilă în mai multe localități din Alba în intervalul 21.00-24.00. Se va semnala ceață ce determină vizibilitate redusă, local sub […]
VIDEO | Uriașul din Apuseni: Porc de peste 400 de kg, sacrificat într-un oraș din Alba înainte de Crăciun
Uriașul din Apuseni: Porc de peste 400 de kg, sacrificat într-un oraș din Alba înainte de Crăciun Tradiția sărbătorilor de iarnă din România include mai multe obiceiuri specifice, iar unul dintre cele mai cunoscute este tăierea porcului. În multe gospodării, sacrificarea animalului are loc în perioada Crăciunului, pentru a asigura preparate tradiționale precum cârnați și […]