Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Curier Județean

Drumurile din comuna Daia Română vor fi reabilitate. A fost solicitat acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Drumurile din comuna Daia Română vor fi reabilitate. A fost solicitat acordul de mediu din partea APM Alba

Daia Română este o comună situată în partea sud-estică a județului Alba, la limita dintre Podișul Secașelor spre nord și depresiunea Secașului spre sud, pe cursul superior al Văii Daia. Din punct de vedere administrativ, comuna este formată dintr-o singură localitate, satul DAIA. Comuna Daia Română se găsește la o distanță de 26 km de centru administrativ județean Alba Iulia și de 10 km de cel mai apropiat oraș, municipiul Sebeș.

Comuna este străbătută de la sud- vest spre nord-est de DJ 106 K, ce face legătura dintre DN 1 (Sebeș) și DJ 107 B (Secășel). În trecut drumul utilizat de către localnici pentru a ajunge în Alba Iulia se realiza printr-un drum de țară cu o lungime de cca. 5 km, Daia -Ciugud, după care treceau cu brudina la început, iar mai apoi peste punte, pentru a ajunge în oraș.

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumurile analizate se încadrează în categoria de importanță C (normală) și în clasa de importanță III, conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții și a H.G. 766/1997 (anexa 3) referitoare la aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcții.

Trasarea axelor drumurilor s-a făcut astfel încât să nu fie afectate proprietățile private, dar făcându-se unele corecții astfel încât să se ajungă la lățimile platformei conform clasei tehnice a lor.

Realizarea investiției propuse din comuna Daia Română este impusă de necesitatea de a realiza o infrastructură la standarde europene, astfel încât accesul locuitorilor din zona către centrul de comună și către rețeaua națională și județeană de transport să se desfășoare în condiții maxime de siguranță și confort.

Prin realizarea acestui proiect, se urmărește să se asigure accesibilitatea unor zone cu potențial la nivel de regiune, unde condițiile economice au împiedicat dezvoltarea regională, economisirea timpului și a carburanților, reducerea costurilor de operare a autovehiculelor, îmbunătățirea capacității portante a drumului.
Investiția cuprinde modernizarea DC6 și Strada Labului din comuna Daia Română.

Prin urmare se impun măsuri de intervenție pentru creșterea nivelului de viabilitate al drumului și a străzii.

Amenajarea drumului comunal și al străzii va determina:

■ridicarea potențialului economic al localității;
■ameliorarea calității mediului și diminuarea surselor de poluare;
■dezvoltarea turismului și agroturismului;

Dezvoltarea economică a zonei, intensificarea legăturilor de cooperare economică, precum și sporirea sistematică a nevoilor de transport, au determinat preocupări susținute de modernizarea și sistematizarea rețelei de drumuri.

Din punct de vedere al protecției mediului, în urma realizării investiției, se prevăd următoarele:

■cantitatea de emisii de gaze poluante este mult mai mică datorită faptului că traficul se va desfășura în condiții normale;
■nivelul zgomotelor aferente autovehiculelor se reduce datorită calității suprafeței carosabile;
■scurgerile de combustibil accidentale pot fi limitate având în vedere că se va putea circula la viteza proiectată;
■apele de suprafață vor fi colectate și evacuate prin intermediul șanțurilor la colectorii naturali, eliminându-se astfel gropile cu apă din suprafața carosabilă;
■uzura autovehiculelor este mult mai mică datorită faptului că acestea pot circula pe suprafețe de rulare netede.

Indicatoare

Se vor prevedea următoarele tipuri de indicatoare:
-de avertizare a pericolului;
-de reglementare (de prioritate, de interzicere și / sau restricție, de obligație);
-de orientare și informare,
-semne adiționale

Semnalizare orizontală

Se vor prevedea următoarele tipuri de semnalizare orizontală, astfel:
-marcaje longitudinale, pentru: separarea sensurilor de circulație, delimitarea benzilor de circulație și delimitarea părții carosabile;
-marcaje transversale, de oprire, de cedare a trecerii, de trecere a pietonilor și de traversare pentru bicicletă;
-marcaje diverse: de ghidare, pentru spații interzise, pentru interzicerea staționării, pentru locurile de parcare pe partea carosabilă, și de semnalizare a curbelor deosebit de periculoase, situate după aliniamente lungi, și marcaje prin săgeți și inscripții, privind destinația benzilor direcționale de urmat spre o anumită localitate, privind limitări de viteză.

Pentru rezolvarea problemelor de siguranță a circulației au fost prevăzute lucrări de montare a indicatoarelor rutiere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Specialiștii Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, formați în domeniul prevenirii consumului de droguri

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Specialiștii Direcției de Asistență Socială Alba Iulia, formați în domeniul prevenirii consumului de droguri

Săptămâna trecută, formatorii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CRPECA) Alba Iulia au susținut cursul „Formare de bază în domeniul drogurilor”, destinat personalului din cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia

La această activitate au participat 20 de specialiști din cadrul Direcției de Asistență Socială Alba Iulia – psihologi, asistenți sociali, asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari și juriști -, care au obținut informații necesare îmbunătățirii și dezvoltării competenţelor profesionale în domeniul prevenirii consumului de droguri și al serviciilor integrate acordate persoanelor consumatoare de droguri.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tematica abordată a vizat principalele categorii de substanţe psihoactive şi efectele acestora, dobândirea de cunoştinţe referitoare la cadrul legal şi sistemul de coordonare a răspunsului instituţional în domeniul drogurilor, cunoaşterea etapelor parcurse de persoanelor consumatoare de droguri în cadrul circuitului integrat de asistenţă, abordări practice în asistența medico-psiho-socială a acestora, precum și dezvoltarea abilităților privind gestionarea aspectelor referitoare la factori de risc și de protecție în consumul de droguri, presiunea grupului și strategii de intervenție eficientă în situații problematice.

Reamintim faptul că, serviciile oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba sunt gratuite și confidențiale, iar persoanele interesate îi pot contacta pe specialiștii celor două instituții , potrivit următoarelor date de contact:

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba: Strada Unirii, nr. 1-3, telefon 0258.814.900, email: [email protected]
Direcția de Asistență Socială Alba Iulia: B-dul Republicii, nr. 26, telefon 0258.810325, email: [email protected]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Poliția Locală, desfășurare de forțe pentru Ziua Națională a României: 50 de agenți trimiși pe teren de 1 Decembrie

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Poliția Locală, desfășurare de forțe pentru Ziua Națională a României: 50 de agenți trimiși pe teren de 1 Decembrie

Poliția Locală a municipiului Alba Iulia va trimite pe teren 50 de agenți cu ocazia activităților desfășurate de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

CITEȘTE ȘI: 1 DECEMBRIE 2022, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor organizate de primărie și CJ, în Capitala Marii Uniri, de Ziua Națională a României

Elit - Gustul Desăvârșit

CITEȘTE ȘI: PROGRAM| PARADA MILITARĂ din Alba Iulia, de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ: Aproape 850 de militari și zeci de mijloace tehnice și autoutilitare vor participa la defilare

50 de polițiști locali din Alba Iulia vor fi în misiune la manifestările prilejuite de Ziua Națională a României
Misiunea celor de la Poliția Locală, Serviciu din cadrul Primăriei Municipiului, începe în data de 29 noiembrie, la ora 07.00 și se încheie în data de 1 decembrie, la ora 24.00. Agenții vor fi echipați, printre altele, cu pistol, spray iritant lacrimogen și BodyCam pentru foto-video.
Obiectivele misiunii sunt următoarele:

-restrictionarea traficului rutier, în 29.11-30.11 (pentru repetițiile de la parada militară) și în data de 1.12. (pentru parada militara, respectiv retragerea detașamentelor și a tehnicii armate), pe străzile cu restricții de circulatie și pietonale

-menținerea ordinii la scena din Piața Cetății

-restricționarea și fluidizarea traficului rutier în zona barierei de acces către Cetatea Alba Carolina și a zonelor pietonale din interiorul Cetății

-identificarea, sancționarea și îndepărtarea persoanelor care apelează la mila publică

-alte obiective stabilite de șefii ierarhici și seful misiunii

Polițiștii locali vor acționa pe 3 schimburi, după cum urmează: 22 în schimbul I, 22 în schimnul II și 4 în schimbul III. Pe lângă cei 48 de agenți, la misiune mai iau parte și două persoane cu funcții de conducere.” a declarat viceprimarul Emil Popescu pe pagina personală de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Parc fotovoltaic cu 1.532 de panouri solare, în municipiul Blaj: Primăria a depus cererea de finanțare

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Parc fotovoltaic cu 1.532 de panouri solare, în municipiul Blaj: Primăria a depus cererea de finanțare

Cererea de finanțare a proiectului ”Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj” a fost depusă la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

” Am depus, la sfârșitul săptămânii trecute, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, o cerere de finanțare pentru proiectul „Crearea unei facilități de producție de energie electrică din SER pentru consumul propriu al UAT (Primăria) Blaj”, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).
 Prin proiect se propune realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 995,8 kWp, format dintr-un număr indicativ de 1.532 de panouri solare cu puterea electrică de vârf de 650 W, capacitatea instalată fiind corelată cu cu consumul propriu al solicitantului. În această configurație, parcul produce aproximativ 1,213,77 MWh anual, ceea ce duce la reducerea emisiilor cu gaze cu efect de seră (GES) cu 1.048,83 tone/an.
Parcul fotovoltaic va fi realizat pe un teren situat în strada Gheorghe Barițiu, zona fabricii IAMU, în suprafață totală de 34.500 mp.
 Prin implementarea acestui proiect, ne propunem:
– implementarea unei Centrale Electrice Fotovoltaice pentru autoconsum cu putere instalată de 995,8 kWp;
– obținerea unei potențiale economii anuale de energie de 1.213,07 MWh/an;
– reducerea emisiilor de CO2 cu minimum 1.048,83 tone/an, ca urmare a implementării CEF, contribuind la ținta Uniunii Europene de a reduce amprenta de carbon a orașelor.
 Valoarea totală a cererii de finanțare este de 6,5 milioane lei, din care 4,6 milioane lei valoare totală eligibilă și 1,9 milioane lei contribuție proprie de la bugetul local.
 Realizarea unui parc fotovoltaic la Blaj, într-un un oraș foarte bine dezvoltat economic, cu o industrie nepoluantă, face parte din strategia noastră privind construirea unui oraș european verde, alături de celelalte proiecte de mobilitate, transport ecologic, extinderea permanentă a spațiilor verzi, etc.
 „Blaj, oraș verde!”, obiectiv esențial pentru comunitatea noastră!
 Investim în Blaj, investim în noi!” a declarat Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului  Blaj

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea