Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Drumul „pavat” spre succes: Povestea celor 30 de ani de dezvoltare a companiei Elis Pavaje

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Drumul „pavat” spre succes: Povestea celor 30 de ani de dezvoltare a companiei Elis Pavaje

Elis Pavaje, lider al pieței de prefabricate din beton, din România, a început, în ultimii ani, și dezvoltarea unor proiecte de antrepriză generală.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un interviu cu Cristian Panea, Director Tehnic Elis Pavaje

Anul 1991 însemna pentru Elis Pavaje un început de drum ca mic producator de pavaje pe un utilaj artizanal. Astăzi, sunteți lideri de piață și realizați proiecte de mare anvergură. Cum a decurs tranziția spre antrepriză generală?

De la începutul companiei, Elis Pavaje a oferit servicii de consultanță și montaj, dar a avut în același timp șansa să privească de pe margine cum produsele companiei au fost incluse cu succes în lucrari de amenajare exterioare de avergură. In condițiile în care beneficiarii au apreciat calitatea serviciilor echipelor Elis Pavaje, a aparut întrebarea fireasca: de ce nu ar prelua Elis Pavaje responsabilitatea întregului proiect?

Care este structura echipei tehnice Elis Pavaje acum?

Antrepriza generală presupune angrenarea unui număr foarte mare de specialiști așa că folosește atât resurse interne din departamentul intern, cât și soluții externalizate. Departamentul pe care îl conduc numără 160 de persoane, specializate în coordonarea și execuția proiectelor de antrepriză generală.

Această divizie a companiei poate contracta și superviza lucrări în întreaga țară, fie direct, fie prin intermediul companiilor partenere.

În ultimii ani am analizat, verificat și adus aportul în numeroase lucrări și știm exact cum trebuie să fie planificat, executat si finalizat un proiect, pentru a arata impecabil. Astăzi, Elis Pavaje realizează proiecte de antrepriză generală pentru lucrări de amenajare exterioară, dar cel mai important impune un standard înalt de calitate atât furnizorilor, cât și partenerilor. Dezvoltăm tot mai multe proiecte de anvergură împreună cu clienții noștri de la faza de planificare până la cea de recepție a lucrării.

Cum se desfășoară planificarea unui proiect de antrepriză generală?

Un proiect de antrepriză generală înseamnă o asumare totală a unui proiect din faza de contractare, planificare și până la momentul t0 în care proiectul este dat în folosință. Elis Pavaje a construit o echipă competenta și folosește resurse proprii pentru servicii de proiectare, ofertare, contractare, logistică, execuție. Compania asigură servicii diversificate: lucrari de terasamente, instalații de rețele pluviale, apă, canalizare, platforme din beton, asfalt și pavaj, poduri, lucrari ANIF, ziduri de sprijin, ziduri ornamentale, mobilier urban, iar prin parteneriate cu tradiție și verificate subcontractează profesioniști, astfel încât să asigure și alte tipuri de servicii precum: stabilizări de soluri, rețele electrice, irigații, amenajări terenuri de joacă, amenajare peisagistică.

La fel ca un mecanism complex, fiecare persoană angrenată în proiecte trebuie sa aiba experiența și abilitățile necesare. Colaborările s-au rafinat în timp, astfel încât să existe profesioniști în toate etapele lucrărilor.

Care este atuul principal al companiei care a făcut diferența în timp?

Suntem constienti ca reputația se construiește in ani. Tocmai din acest motiv, în momentul în care acceptăm un proiect, ne asumăm întreaga responsabilitate. Căutăm solutii tehnice, planificăm și coordordonăm lucrările astfel încât să fie realizate în timpul promis. Într-o societate în care lucrările funcționează de multe ori pe modelul balcanic, dincolo de calitatea execuției contează foarte mult să ajungi la rezultatul dorit în termenul agreat. Nu suntem cei mai ieftini furnizori de astfel de servicii, însă recomandarile clientilor multumiți sunt o garanție pentru noi și punem calitatea mai presus de orice.

Ce tip de proiecte preluati?

Echipa Elis Pavaje poate fi contactată pentru un proiect de la stadiul de idee, pentru că poate să ofere consultanță inclusiv din faza de evaluare oportunitate, cu informații concrete și estimări obiective pentru zona tehnico-financiară. Clienții din zona de antrepriză generală sunt atat din zona publică, dar si privată, ce își doresc să realizeze proiecte complexe de infrastructură și amenajare și companii.

Puteti sa ne exemplificati serviciile dumneavoastra cu proiecte de referinta?

Unul dintre proiectele de antrepriză realizate in ultimii ani este Proiectul de modernizare a Parcului Unirii din Alba lulia, care a constat în pavarea cu piatră naturală și cu pavele din beton vibropresat, delimitarea spațiilor verzi și reamenajarea căilor de acces. Podul Marii Uniri este cel mai spectaculos element din reamenajarea urbană a zonei cu o lungime de 150 metri şi o lăţime de 6 metri şi face legătura între Parcul Unirii şi catedrală.

Al doilea proiect pe care l-as mentiona este stadionul Ion Oblemenco din Craiova. Proiectul de amenajare a fost unul complex, atât ca suprafață – 45.000 mp, cât și din punct de vedere al arhitecturii, cu 11 produse din portofoliul Elis Pavaje

Amenajarea zonei de acces în stadion și a piatetei din fața complexului sportiv a fost completată cu elemente de treaptă, blocheti și blocuri de zid, folosite pentru construirea unor jardiniere de efect, de mari dimensiuni. De asemenea, compania Elis Pavaje a livrat pentru acest proiect asfalt și betoane. Serviciile de montaj au fost asigurate de echipe proprii Elis Pavaje. În plus, compania a oferit servicii de amenajare a zonelor verzi: decopertare, nivelare, umplere cu pământ și pregătire pentru însămânțare.Și fiecare proiect finalizat demonstrează că suntem un partener onest, capabil și pregătit pentru noi provocări.

Sursa: forbes.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal Un tânăr de 28 de ani, din Blaj, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea