Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DREPT LA REPLICĂ| Referitor la dosarul de hărțuire, beneficiez de prezumția de nevinovăție până la o hotărâre definitivă a instanței de judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Codul Administrativ – O.U.G. 57/2019, are prevăzut la art. 446 alin. 7) În exercitarea dreptului la replică şi la rectificare, a dreptului la demnitate, a dreptului la imagine, precum şi a dreptului la viaţă intimă, familială şi privată, funcţionarii publici îşi pot exprima public opinia personală în cazul în care prin articole de presă sau în emisiuni audiovizuale s-au făcut afirmaţii defăimătoare la adresa lor sau a familiei lor.

În contextul prevederilor de mai sus doresc să precizez următoarele :

În dosarul de violență în familie instanța de fond a pronunțat soluția AMÂNAREA APLICĂRII PEDEPSEI pe o perioadă de 2 ani, pedeapsa prevăzută fiind amendă penală în cuantum de 2.000 lei, iar la momentul acesta ne aflăm în calea de atac al apelului la Curtea de Apel Alba Iulia, unde se va pronunța definitiv instanța respectivă.

ATENȚIE ! De menționat aici că partea vătămată nu a formulat apel cu privire la soluția dată de către instanța de fond, rezultând indubitabil că partea vătămată a acceptat această soluție a instanței de judecată ! Și aici precizez doar atât : oricând și oriunde voi sări în apărarea oricărui copil minor care este abuzat fizic de un adult chiar cu asumarea ulterioară a faptelor mele în calitate de om !

Referitor la dosarul de hărțuire, dosar în judecată cu aceeași parte vătămată, menționez faptul că beneficiez de prezumția de nevinovăție până la o hotărâre definitivă a instanței de judecată.

Potrivit principiilor care stau la baza exercitării funcției publice prevăzute în același Cod Administrativ, precum și incompatibilitațile privind ocuparea unei funcții publice unde se prevede că o persoană care,, nu a fost condamnată definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra securităţii naţionale, contra autorităţii, infracţiuni de corupţie sau de serviciu, infracţiuni de fals ori contra înfăptuirii justiţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, şi, după caz, nu a săvârşit abateri disciplinare pentru care s-au aplicat sancţiuni disciplinare, pentru care nu a intervenit radierea în condiţiile legii; POATE OCUPA O FUNCȚIE PUBLICĂ !

De reținut că în anul 2019 am formulat în scris conducerii și înregistrat la instituția angajatoare solicitare de mutare/delegare/detașare din cadrul Poliției Locale, imediat după apariția în mass-media a materialelor cu referire la persoana mea, iar cererea mea a fost respinsă de conducerea Primăriei municipiului Alba Iulia pe motivele prevăzute în Codul Administrativ privind incompatibilitățile ocupării funcției publice.

Și da, am fost audiat la DNA-Structura Centrală chiar anul acesta, cercetarea penală este în desfășurare și în prezent, ce doresc să confirm acum că inclusiv conducerea interimară de director și director adjunct al CFiC al M.A.I. Orăștie au fost demiși luni 17.05.2021 iar ceea ce am expus în materialul video, desigur întotdeauna însoțit de probe !

Doresc Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia să dea dovadă de integritate, imparțialitate, echitate și să informez opinia publică că inclusiv procurorii care mă cercetează pe mine penal sunt și ei la rândul lor cercetați penal, desigur cu probe înregistrate și depuse la Parchetul General – Secția Investigare a Infracțiunilor din Justiție !


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea