Rămâi conectat

Politică Administrație

DREPT LA REPLICĂ| Primarul din Blandiana – expert în manipulare. PSD vrea ca interesele elevilor și părinților să fie respectate!

Publicat

în

Am citit dreptul la replică al primarului din Blandiana, Gherman Nicolae, și am observat cât de abil este în așezarea cuvintelor și în tehnici de manipulare, denaturând mesajul inițial transmis de PSD Alba și de către consilierii locali din comună.

Cu subiect și predicat, în primul comunicat, s-a precizat că PSD nu s-a opus și nu se va opune investirii banilor în modernizarea vreunei instituții de învățământ și credem, cu tărie, în cuvintele marelui Spiru Haret: „Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țară!”, iar problema de la Blandiana este de oportunitate și de respectarea intereselor elevilor și părinților.

Pentru cei care nu au citit materialul de presă anterior trebuie să precizăm că preșcolarii și elevii vor învăța din toamnă la Acmariu după ce s-a decis mutarea grădiniței și școlii primare, de la Blandiana, unde se află centrul de comună. Acest lucru în contextul în care la grădinița din Blandiana învață 16 preșcolari, dintre care 12 sunt din satul Blandiana, iar 4 din localitățile Acmariu și Sărăcsău. În clasele 0, 1 și 2, învață 20 de elevi (dintre care trei sferturi sunt din satul Blandiana și ceilalți din sate învecinate), iar în clasele 3 și 4 învață 15 copii (10 sunt din Blandiana și 5 sunt din Acmariu și Sărăcsău). Ideal ar fi ca fiecare să primească educația cât mai aproape de casă, în localitatea de domiciliu, iar, dacă acest lucru nu se poate, interesele majorității sunt prioritare.

Electrica Furnizare Discount

Din capul locului, am susținut că banii trebuiau alocați pentru modernizarea grădiniței și școlii din Blandiana și avem convingerea că dacă s-ar fi vrut cu adevărat acest lucru s-ar fi reușit (inclusiv prin soluționarea rapidă a problemelor privind proprietatea terenurilor). Astfel, greșeala pe care am semnalat-o a vizat alegerea școlii în care se investește – în contextul în care nu pot fi reabilitate ambele – și, nici într-un caz, reabilitarea școlii din Acmariu. Nu vom vorbi în acest material despre presupusele interese ale domnului primar de a muta centrul administrativ al comunei la Acmariu, de unde provine domnia sa, deoarece nu face subiectul acestei comunicării. Însă nu putem să nu spunem că ne dorim ca toate localitățile comunei să beneficieze, în mod echidistant, corect, de dezvoltare, prosperitate și proiecte de investiții.

Astfel, domnule primar, problema nu este că s-a investit într-o școală, cum eronat ați interpretat cuvintele noastre, ci că nu s-a reabilitat și cea din Blandiana, iar acum vreți să mutați preșcolarii și elevii de ciclul primar, din Blandiana, la școala din Acmariu, în ciuda distanței de 10 kilometri (dus-întors) pe care o au de parcurs zilnic. În plus, stă în firea oricărui părinte cu copil de vârstă preșcolară să îl simtă cât mai aproape de casă.

Respectăm comunitatea din Acmariu! Sunt oameni deosebiți, harnici și gospodari, iar copiii merită să aibă o școală frumoasă aproape de casă și merită să învețe aici! Însă, din păcate, subiectul e altul: preșcolarii și elevii din Blandiana care sunt majoritari în comună și care vor fi nevoiți să facă naveta. Dacă ar fi o situație temporară nu am fi semnalat-o, dar suntem neîncrezători în privința modernizării instituțiilor de învățământ din Blandiana.

Să ne spuneți, domnule primar, cu date clare: Când vor fi readuși preșcolarii și elevii care domiciliază în Blandiana să învețe acasă? Când preconizați că vor începe lucrările la grădinița și la școala din Blandiana? Credeți că, în comuna noastră, vor putea funcționa simultan două grădinițe/școli cu aceleași cicluri de învățământ? Mai cunoașteți vreo comună în care școala să fie mutată din localitatea de reședință într-un sat vecin? Mulțumim!

Ați băgat, la înaintare, cadrele didactice care sunt adevărați profesioniști în domeniu și merită tot respectul pentru ceea ce oferă zi de zi copiilor noștri! Dar nu este vorba despre a alege între o școală modernizată și alta care nu are condiții corespunzătoare, deoarece răspunsul este evident! Ci despre oportunitate, sustenabilitate, principii și decizii corecte în cheltuirea banilor publici, indiferent că provin de la bugetul local, național sau sunt din fonduri europene.

Altfel spus, ați pus cadrele didactice în fața unui fapt împlinit! De ce nu le-ați întrebat înainte în privința instituției de învățământ care trebuie reabilitată? Dacă nu ați înțeles ce am vrut să spunem, precizând că doriți să acoperiți o greșeală, cu alta, întrebați reprezentanții Curții de Conturi ce se întâmplă când investești banii într-un proiect de care nu beneficiază nimeni!

Consilierii locali ai PSD Blandiana, Ioan Emil Itu, Dan Suciu și Emil Lucian Popa, sunt dispuși să colaboreze cu dumneavoastră și să găsească cele mai bune condiții pentru preșcolari, elevi, părinți și cadre didactice, în această situație. Scopul este identificarea celor mai bune soluții în cazul de față! Să nu uităm de fondurile prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență care prevăd modernizarea grădinițelor și școlilor, la cele mai ridicate standarde și cu respectarea tuturor prevederilor privind protecția mediului înconjurător!

Ne bucurăm pentru copiii și părinții din Acmariu care primesc ceea ce merită, dar haideți să găsim o soluție și pentru cei din Blandiana!

Comunicat PSD Alba

Publicitate

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș, senator PSD de Alba: Monumente istorice din județul Alba vândute Guvernului maghiar cu acordul lui Ion Dumitrel, la prețul unei mașini second hand!

Publicat

în

Nivelul la care au ajuns PeNaLii care conduc județul Alba de 30 de ani este dincolo de orice critică. Abia acum am aflat că în luna mai 2021, în comuna Șibot au fost vândute mai multe monumente istorice către un ONG susținut direct de Guvernul Ungariei, iar CJ Alba și Guvernul României au REFUZAT să își exercite dreptul de preemțiune.

Mai mult, am informații cum că din cadrul Prefecturii Alba s-au făcut presiuni imense prin intermediul subprefectului UDMR pentru ca tranzacția să treacă pe repede înainte și să nu existe niciun deranj pentru ONG-ul maghiar supus Guvernului Ungariei. Iar președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a întocmit toate documentele necesare pentru ca statul român, prin Direcția Județeană pentru Cultură Alba să se retragă din fața intereselor UDMR și ale statului ungar în județul Alba.

Prin complicitatea lui Dumitrel (PNL) și a primăriței PNL din Șibot, monumentele istorice au fost vândute fără drept de apel către fundația Pontes Közhasznú Alapítvány a Fiatalok Társadalmi Szerepvállalásáért, aflată sub controlul Ungariei, prin contractul de vânzare autentificat nr. 1251 din 20 mai 2021, la unul dintre Birourile notariale din Alba. Prețul este și el unul de-a dreptul criminal, dovedind cât de mult le pasă șefilor PNL de țara aceasta. Ansamblul ”Biserica de piatră”, Turnul ”Bisericii de piatră” și Pivniță  au fost vândute pentru doar 6.500euro, respectiv cât o mașină second hand…

Electrica Furnizare Discount

Iar aici avem dovada lașității și complicității lui Dumitrel (PNL): prin adresa nr. 551/24.04.2021 a Direcției Județene pentru Cultură Alba (aflată în subordinea CJ Alba), adresa nr.10566/DGP/VIII/F/6/12.05/2021 a Consiliului Județean Alba și adresa nr. 3862/17.05.2021 a comunei Sibot, jud. Alba, cele 3 instituții au refuzat exercitarea dreptului de preempțiune (REFUZ DE A CUMPĂRA) a imobilului înscris în Lista monumentelor istorice 2015, la pozițiile 319 320 și 321, cu codurile LMI: AB-II-a-B-00180.01 și AB-II-m-B00180.02, denumit Ansamblul ”Biserica de piatră”, Turnul ”Bisericii de piatră” și Pivniță, situat în comuna Șibot, județul Alba.

Mai mult, am deja o mulțime de semnale că statul maghiar s-a pus pe cumpărat proprietăți în România, fie monumente de patrimoniu, păduri și terenuri agricole, iar Guvernul PNL Câțu și acoliții lui au acceptat orice pentru a rămâne la guvernare și a fi susținuți de UDMR. Urmează și alte proprietăți, monumente istorice, terenuri agricole etc.

De astăzi avem dovada că președintele PNL Alba Ion Dumitrel și Guvernul Câțu sunt niște trădători de neam și țară, care ar fi în stare să ne vândă bucată cu bucată, doar pentru a rămâne lipiți de scaune… Nu contează că se vând munți, păduri, terenuri agricole sau monumente istorice ale României…Până când, Doamne?!

Senator PSD ALBA

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „Anghel Saligny” este un program prin care noua conducere a PNL dorește să cumpere loialitatea primarilor

Publicat

în

Beniamin Todosiu, deputat USR: „Anghel Saligny” este un program prin care noua conducere a PNL dorește să cumpere loialitatea primarilor

Guvernul condus de Florin Cîțu a devenit tot mai toxic pentru România și, deși demis prin votul democratic din Parlamentul României, continuă să împartă discreționar banii publici. Am văzut cu toții bătaia de joc a premierului demis, când a distribuit banii din Fondul de Rezervă. 1 miliard de lei au ajuns fără respectarea unor criterii și fără transparență la primarii PNL și UDMR.

În întreaga țară, primarii USR au fost pur și simplu ignorați și nu au primit niciun leu pentru comunitățile lor. Vă dau exemplul municipiului Alba Iulia sau a comunei Lupșa din Munții Apuseni care, deși au depus solicitări pentru finanțarea unor investiții importante, au primit ZERO lei de la Guvern.

Electrica Furnizare Discount

Guvernul Cîțu se transformă astfel în Guvernul ZERO și pe ultima sută de metri înainte de a părăsi rușinos Palatul Victoria încearcă să mai dea un tun din banii românilor. Pe repede înainte se încearcă distribuirea sumelor din Programul „Anghel Saligny”, un PNDL denumit astfel pentru a masca programul inventat de Liviu Dragnea și prin care s-au sifonat miliarde de lei spre firmele de partid.

PNDL 3 este programul de cumpărare a loialității primarilor prin contracte oferite discreționar firmelor de partid. Este programul care va continua să sărăcească România și este motivul pentru care USR a ieșit de la guvernare.
În disperarea că Florin Cîțu nu va mai sta foarte mult în fotoliul de premier, rețelele firmelor abonate la banii publici s-au reactivat. Astfel, au fost atribuite deja contracte de consultanță către firmele abonate la banul public. Toate contractele sunt date prin atribuire directă, fără licitație. Regăsim pe aceste liste firme care au legătură directă cu zona politică, firme care au obținut sute de contracte cu statul sau firme care au zero angajați, dar au dezvoltat afaceri de succes cu bani publici.

Toate aceste lucruri trebuie să înceteze. PNDL 3 este un program care promovează furtul și sifonarea banilor publici, iar PNL continuă astfel ceea ce a făcut PSD prin PNDL 1 și PNDL 2. I-au schimbat numele în „Anghel Saligny”, ca o tactică de marketing politic pentru a albi puțin imaginea PNDL-ului.

Guvernul demis și PNL trebuie să înțeleagă că nu mai au dreptul moral și legal să se joace cu banii românilor ca și când bugetul de stat ar fi pușculița partidului. Banii din Programul „Anghel Saligny” trebuie distribuiți pe baza unor criterii serioase și într-o totală transparență, astfel încât aceste finanțări să rezolve problemele reale ale comunităților, nu să îmbogățească firmele de partid.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare