Rămâi conectat

Politică Administrație

DREPT LA REPLICĂ| Gherman Nicolae, primar comuna Blandiana: „Propunerea de relocare a ciclului primar nu mi-a aparținut ci a fost o propunere a cadrelor didactice”

Publicat

în

Deși credeam că au trecut turațiile campaniei electorale, în comunitatea noastră unii încă poartă războaie politice prin dezinformare și încercări repetate de denigrare și aruncare cu noroi asupra instituției pe care o conduc. Mai mult decât atât se erijează în protectori ai comunității fără să vină cu soluții clare la anumite probleme, intenția lor fiind de fapt cultivarea urii și nemulțumirii în rândul cetățenilor în încercarea de a atrage susținere politică. In disperarea lor apelează la puterile județene ale partidului și publică articole de presă fără a dezbate fondul problemelor ci doar de a genera ură în comunitate.

În vederea unei corecte informări a cetățenilor comunei m-am decis să răspund acestui comunicat de presă inițiat de PSD Alba care scoate de fapt în evidență slaba pregătire administrativă a consilierilor PSD și slaba capacitate de analiză.

De mai bine de 20 de ani de când sunt în administrația locală a acestei comune, întotdeauna în activitatea mea am ținut cont de sfaturile și opiniile specialiștilor din anumite domenii cu care m-am intersectat inclusiv în ceea ce privește serviciile educative-școlare. Ca să înțeleagă toată lumea: primarul sau primarii, chiar dacă suntem aleși de cetățeni, pe lângă experiența pe care o deținem, adevărata valoare a noastră o reprezintă specialiștii cu care lucrăm în domenii diferite și modalitatea de acțiune promptă la problemele comunității. În ceea ce privește activitatea școlară-educativă dintr-o comună specialiștii din acest domeniu sunt cadrele didactice care lucrează în instituțiile școlare de la nivelul comunei. Ca să înțeleagă clar toți cetățenii, propunerea de a muta anumite clase de ciclul primar din vechea școală Blandiana în școala Acmariu a venit de la cadrele didactice, adică de la specialiștii locali din educație. Cadrele didactice au considerat că prin această relocare se va îmbunătății considerabil actul educațional, având în vedere faptul că Școala Acmariu este proaspăt renovată și beneficiază de dotări și echipamente de ultimă generație de natura celor încadrate în conceptul de scoală inteligentă (smart-school).

Electrica Furnizare Discount

Deci, stimați cetățeni, propunerea de relocare a ciclului primar nu mi-a aparținut ci a fost o propunere a cadrelor didactice. Mai mult decât atât, la începutul lunii a avut loc o ședință a cu părinții copiilor, unde cadrele didactice au adus la cunoștința acestora intenția de relocare din clădirea vechii școli Blandiana în clădirea noii școli Acmariu. La această ședință nici un părinte nu a formulat obiecții față de relocare. Cu toate acestea în comunicatul PSD Alba se precizează în mod nereal că la Blandiana nu s-au informat părinții și nu s-a organizat o dezbatere pe această temă. De asemenea din comunicatul PSD reiese faptul că această relocare se face la inițiativa mea și nu la inițiativa cadrelor didactice, ceea ce arată clar că acest demers nu este altceva decât un atac politic mincinos menit să manipuleze cetățenii împotriva mea.

Vechea școală din localitatea Blandiana funcționează într-o clădire foarte veche care este afectată inclusiv de pânza de apă freatică prin izvoare de suprafață. Clădirea prezintă igrasie iar condițiile oferite copiilor în această clădire sunt net inferioare condițiilor care există în noua școala din localitatea Acmariu. Totodată primăria se obligă să suporte integral și să își asume transportul fiecărui copil/elev de la poarta casei și până la instituția de învățământ.

Și pentru ca toți cetățenii să fie corect informați cu privire la reabilitarea școlii din localitatea Acmariu pe care PSD Alba o consideră ”O GREȘEALĂ” o să explic istoria acestei investiții realizată printr-o finanțare nerambursabilă. În anul 2014 comuna Blandiana deținea trei clădiri de școli și anume două clădiri în localitatea reședință Blandiana (Școala Veche și Școala Nouă) și o clădire în localitatea Acmariu (actuala școală modernizată). Pentru fiecare dintre aceste clădiri existau proiecte de modernizare pregătite pentru a fi depuse în vederea obținerii finanțărilor nerambursabile. Deoarece pe Extrasul de carte Funciară aferent terenului școlii Blandiana figurau pe lângă Statul Român și alte persoane decedate în jurul anului 1920 care nu au putut fi identificate proiectul nu a primit finanțare. Exista o condiție clară a finanțatorului ca pe CF-ul prezentat pentru teren să figureze doar comuna Blandiana (primăria) sau Statul Român.

Singura clădire pentru care actele de proprietate desemnau cu depline drepturi de proprietar comuna Blandiana au fost cele aferente școlii din localitatea Acmariu aflată la acea vreme în stadiu avansat de degradare și unde existau aproximativ 9-11 elevi și cadrele didactice care își desfășurau activitatea în acea locație. Deci, datorită documentelor de proprietate Școala Acmariu a reprezentat la acea vreme singura investiție eligibilă pentru finanțare nerambursabilă iar eu am decis să depunem proiectul pe care l-an și câștigat. Dacă nu depuneam acel proiect, azi aveam la Acmariu o școală în paragină iar la Blandiana aceeași situație deoarece banii din bugetul local erau insuficienți pentru o asemenea investiție. Școala Acmariu a fost reabilitată și dotată la standarde europene cu finanțare nerambursabilă. Intre timp, pe parcursul anului 2019 am procedat la rezolvarea problemei în ceea ce cărțile funciare aferente Școlii Blandiana urmând să demarăm procedurile pentru obținerea unor finanțări prin viitoarele programe.

Să afirmi printr-un comunicat faptul că reabilitarea unei școli dintr-un sat reprezintă o greșeală iar primarul decide relocarea elevilor pentru a acoperii această greșeală este mai mult decât o afirmație nefericită din partea PSD Alba și denotă un mare amatorism în ale administrației. Stimați membrii PSD care ați elaborat acest comunicat vă rog să vă consultați cu colegii dvs. primari (pentru că există și unii primari capabili în PSD Alba) și să analizați părerea acestora dacă sunt de acord că reabilitarea clădirii unei școli reprezintă o greșeală. În viziunea consilierilor PSD probabil că reprezintă ”o greșeală” toate investițiile derulate de Primărie în ultimii 5 ani prin care s-au atras peste 20 000 000 lei noi(200 miliarde de lei vechi sau peste 4 milioane de EORO) finanțări nerambursabile în condițiile în care suntem o comunitate sub 1000 de locuitori iar banii din bugetul local abia ajung să acopere necesitățile de funcționare a aparatului de specialitate. VOM CONTINUA SĂ ACCESĂM FINANȚĂRI NERAMBURSABILE ȘI SĂ DERULĂM INVESTIȚII ÎN MODERNIZAREA COMUNEI CHIAR DACĂ UNII MÂNAȚI DE URĂ FRUSTRARE ȘI MÂNIE PUN POLITICA PE PRIMUL PLAN. DE ASEMENEA NE VOM DA SILINȚA ÎNPREUNĂ CU CADRELE DIDACTICE SĂ ASIGURĂM CELE MAI BUNE CONDIȚII DE DERULARE A ACTIVITÂȚII EDUCATIVE PENTRU COPII NOȘTRI.

În final mă adresez locuitorilor comunei Blandiana pe care îi îndemn să analizeze corect situația și mai ales declarațiile și manipulările unor oameni a căror scop este de fapt doar câștigarea susținerii politice.

Publicitate

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza medicală.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătății. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Electrica Furnizare Discount

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni”, a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți”, a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

Citește mai mult

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare