DREPT LA REPLICĂ: Atacurile deputatului Florin Roman la adresa S. Fabrica de Arme Cugir S.A., ce nu-şi au rostul atunci când se bazează pe neadevăruri

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

S. FABRICA DE ARME CUGIR S.A., formulăm prezentul drept la replică cu privire la articolul apărut in ziarul dumneavoastră in data de 04.05.2018, articol intitulat „Deputatul PNL Florin Roman solicită demararea unei anchete a Corpului de Control al Ministerului Economiei, la S. FABRICA DE ARME CUGIR S.A.”

Pentru informarea corectă a opiniei publice în legatura cu articolul apărut în Ziarul Unirea, on line facem următoarele precizări:

ELIT

Activitatea S. Fabrica de Arme Cugir S.A., a fost externalizată in anul 2007 prin Hotărârea nr.11/02.11.2007 a Consiliului de Administratie al S. Fabrica de Arme Cugir S.A., care reglementa toate elementele privitoare la trimiterea angajatilor in somaj tehnic, stabilirea SRL-urilor ce urmau să preia activitatea, stabilirea reperelor ce urmau să fie executate de fiecare SRL şi modul în care va fi angajat personalul.

Presedinte al Consiliului de Administratie al S. Fabrica de Arme Cugir S.A. la data emiterii Hotărârii sus amintite era un membru marcant al P.N.L. Cugir.

In aceasta conjunctură activitatea S. Fabrica de Arme Cugir S.A. se externalizează prin infiintarea unui număr de 9 societati comerciale cu răspundere limitată, societati pe care le enumerăm: S.C. PROTOTIP S.R.L., S.C. KEN ARMS PRODUCT S.R.L., S.C. PRODUCT PREST S.R.L., S.C. MOUNTING PROD S.R.L., S.C. MECANIK WORK S.R.L., S.C. FORGING METAL S.R.L., S.C. MECANO PRODUCT S.R.L., S.C. TIGAN PREST S.R.L., S.C. IVET S.R.L.

Prin referatul intocmit de Directorul General al S. Fabrica de Arme Cugir S.A., de la acea vreme privind avizarea / aprobarea structurii organizatorice, acesta si-a asumat in totalitate noua structură organizatorică care prevedea disponibilizari in randul salariatior. Ne intrebăm de ce la vremea respectivă domnul deputat Florin Roman nu a fost un sustinator infocat al muncitorilor din cadrul S Fabrica de Arme Cugir SA cum se erijează in prezent. Suntem de parere ca Presedintele Consiliului de Administratie de la acea vreme cat si conducerea executivă a fabricii, in speta directorul general trebuia să isi asume nu doar decizia de infiintare a societătilor comerciale, de disponibilizare a angajatilor fabricii, cât si functionarea ulterioara a societătilor in limitele legale impuse prin Hotărârea nr. 11/02.11.2007.

De asemenea dorim sa subliniem faptul că dintre societătile care au activat pe platforma S Fabrica de Arme Cugir SA, doar SC Prototip SRL mai are in prezent incheiat un contract de chirie cu fabrica, restul contractelor fiind reziliate, o parte din societăti fiind chiar radiate de la Registrul Comertului. Mai precizăm si faptul că de la preluarea functiei de Director General in luna august 2017, domnul director Dr. Ing. Mihăilesc Nicolae, a avut permanent o atitudine activă in vederea recuperării tuturor datoriilor firmelor colaboratoare, sens in care in ceea ce priveste relatia cu SC Prototip SRL, fabrica a parcurs etapele legale de recuperare a debitelor restante fiind deschise un număr de 2 dosare executionale, o a treia hotărare judecatorească urmează să fie pusa in executare, iar contractul de chirie va fi reziliat unilateral in perioada următoare. Deasemenea in cele 10 luni de cand Director General este Dr. Ing. Mihăilesc Nicolae a fost reintegrată activitatea atelierului de tâmplărie externalizată până in 05.04.2018 societătii comerciale IVET S.R.L. si a fost reangajat in cadrul S. Fabrica de Arme Cugir S.A., personalul disponibilizat de aceasta societate.

Dorim să mai precizăm faptul că in urma deplasărilor in străinatate, la târgurile internationale, de care aminteste domnul deputat Florin Roman in articol, am adus contracte noi, unele prezentate in cotidianul Unirea, contracte care ne asigură incărcare pe anii 2018-2019, in acest sens angajând peste 80 de persoane care provin din orasul Cugir si zonele limitrofe.

In ceea ce priveste raportul Curtii de Conturi dorim să precizăm faptul că, in perioada 2010-2013, perioadă analizată de către auditorii Curtii de Conturi, actualul Director General, domnul Mihăilesc Nicolae nu era angajat al societătii. Mai mult in cuprinsul raportului Curtii de Conturi nu se regăseste suma de 6.6 milioane de lei prejudiciu asa cum sustine in mod eronat sau chiar cu rea vointa domnul Florin Roman.

Pentru a nu mai folosi date eronate ii sugerăm domnului deputat Florin Roman, să isi intrebe colegul din P.N.L., Administrator Special al S. Fabrica de Arme Cugir S.A., la acea data, ce prejudiciu a stabilit Raportul Curtii de Conturi din 05.12.2013, principala sa indatorire in aceasta calitate fiind supravegherea activităţii financiare a societăţii.

Ne asteptăm in continuare la noi atacuri intrucât conducerea S. Fabrica de Arme Cugir S.A., intentionează să aducă înapoi în fabrică toate activitătile externalizate de vechile conduceri.

Concluzionând opinăm că oricât de răuvoitor ai fi nu poţi să nu observi rezultatele pozitive ale societăţii începând cu anul 2017 până in prezent, când S. Fabrica de Arme Cugir S.A. este pe profit pentru prima oara de la infiinţare, rezultate la care şi-a adus aportul si conducerea actuala, alături de întregul colectiv al societăţii, căruia ii mulţumim pentru eforturile depuse luna de luna pentru onorarea contractelor.

CONDUCEREA, S. FABRICA DE ARME CUGIR S.A.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Nelutu 14 mai 2018 at 17:44

Din ce scriu oamenii astia, totul adevarat. si cu siguranta mult mai rau si mult mai hoti decat s-a prezentat. Dar, ca romanii, arunca vina pe altii.

Gabi 14 mai 2018 at 18:52

Mecanik work??? Vor sa se dea destepti in engleza, cand ei de fapt stiu doar sa fure.

Si apoi tot hotii sunt recompensati. Si ca sa fie tacamul complet, ei se dau imaculati.

Comentariile sunt oprite