Rămâi conectat

Sport

Drama Unirii Alba Iulia la aniversarea a 90 de ani: a dispărut de pe hartă şi aşteaptă pronunţarea falimentului!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Fosta echipă-fanion a judeţului, Unirea Alba Iulia, prezentă în Liga 1 în urmă cu trei ani mai există doar la capitolul juniorilor şi a proceselor din instanţă la nivelul insolvenţei clubului, cu un sec număr de dosar.

Gruparea care i-a lansat în fotbal pe Gicu Grozav şi Nicuşor Stanciu, a dispărut din areal, lăsând în urmă regrete, amestecate cu interese politice în privinţa formaţiei ce ar trebui peste câteva luni să aniverseze 9 decenii!!! Nu demult, prin 2010, Alba se mândrea cu statutul de prim-divizionară şi o ultimă victorie în elită repurtată pe „Cetate” împotriva Stelei, campioana ce ne reprezintă în Champions League şi acum, aberant parcă, nu mai există pe hartă!

*A încasat 800.000 de euro şi a dispărut!!!!

Unirea şi-a vândut copiii (doar o parte dintre ei, C. Cristea, Gh. Grozav, N. Stanciu, Al. Giurgiu, F. Himcinschi, Schuller), restul pierzându-i gratis (gen Fl. Ilie, Selagea, Vlad Ignat, Zăgrean etc), a încasat în jur de 800.000 de euro, dar a sucombat în principal graţie păgubosului management al foştilor conducători din Liga 1. În urmă au rămas şi numeroase litigii, bani de recuperat prin instanţele civile şi fotbalistice (FIFA şi UEFA), cu Standard Liege pentru Gicu Grozav, Empoli în transferul lui Fabian Himcinschi, Terek Groznîi în cazul aceluiaşi Gicu Grozav, inclusiv cu agentul de jucători Florin Manea…

Plecând de la problemele cu DNA-ul şi refuzul autorităţilor locale şi judeţene de a se mai implica financiar, s-a ajuns la abandonul petrecut la începutul anului: retragerea şocantă din Liga a 2-a. De peste un an, SC Man Tours SRL a cerut intrarea în insolvenţă a „debitoarei SC Fotbal Club Unirea 2006 SA”, iar procesul s-a prelungit după ce SC Cazacus Expert (o firmă clujeană de audit) a apelat la instanţă întrucât nu a fost „prinsă” în tabelul creditorilor. Vineri, 4 octombrie a fost un nou termen în proces (dosarul 3246/107/2012) şi vor trece alte câteva luni de aşteptare, probabil până în luna ianuarie a anului 2014, până când va fi declarată, în mod oficial, dispariţia Unirii Alba Iulia. „E nevoie să aşteptăm verdictul justiţiei în cazul recursului înaintat de SC Cazacus, iar apoi trebuie întocmit tabelul definitiv al creditorilor şi ulterior să se depună un plan de reorganizare. Dacă nu va fi depus respectivul plan, sau acesta nu va fi aprobat de Adunarea Creditorilor, automat acest lucru înseamnă falimentul societăţii. Implicaţiile sunt şi din punct de vedere sportiv, pentru că în respectiva situaţie, e greu de identificat care va fi soarta copiilor şi juniorilor legitimaţi”, a apreciat administratorul judiciar Florinel Oprinca.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea