Rămâi conectat

Ştirea zilei

Drama familiilor celor doi veri de 10 ani din Războieni, dispăruți în Râul Mureș, la cote maxime. Căutările continuă!

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

inecatDoi copii în vârstă de 10 ani au fost declarați dispăruți, joi după-amiază, în jurul orei 18.00, în timp ce se aflau la scăldat pe râul Mureș, pe raza localității Războieni.

Cei doi copii, un băiat și o fată, erau veri, iar familiile lor sunt în stare de șoc, rugându-se pentru ca și copii să mai fie găsiți în viață. Cu cât timpul trece, cu atât șansele celor doi de a fi încă în viață scad.

Polițiștii au anunțat că s-au format echipe de căutare.

UPDATE: Din nefericire, se presupune că micuții s-ar fi înecat. Aceștia sunt căutați cu ajutorul pompierilor de la Detașamentul Aiud care folosesc o barcă. Potrivit polițiștilor, persoana care a făcut sesizarea a anunțat că i-a văzut pe copii intrând în râu și apoi au dispărut în apă.

UPDATE raport IPJ Alba: Ieri la ora 17.03 , Poliţia oraşului Ocna Mureş a fost sesizată prin numărul unic de urgenţă 112 despre faptul că doi minori de 10 ani, din Ocna Mureş,  au intrat în apele râului Mureş, în zona localităţii Războieni şi au dispărut sub apă.

La faţa locului s-au constituit, de urgenţă, echipe de cercetare formate din poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Ocna Mureş şi lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, până în momentul de faţă minorii nefiind găsiţi.

Căutările continuă şi pe parcursul zilelor următoare pentru găsirea minorilor.

Opt salvatori din cadrul Detașamentului ISU din Aiud au reînceput azi-dimineață căutările celor doi copii dispăruți ieri în Râul Mureș, pe raza localităților Războieni – Cetate.

Vom reveni cu amănunte.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Porc de peste 400 de kg, sacrificat într-un oraș din Alba, de Ziua Națională. Concurs cu premii în cârnați și vin, pentru cei care ghiceau greutatea animalului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Porc de peste 400 de kg, sacrificat într-un oraș din Alba, de Ziua Națională. Concurs cu premii în cârnați și vin, pentru cei care ghiceau greutatea animalului

Decebal, un porc de dimensiuni impresionante este mândria unei familii de gospodari din orașul Cugir, care a fost sacrificat vineri, 1 decembrie, după datina de tăiat porcul, înainte de Crăciun. Porcul a fost crescut în gospodărie timp de doi ani și șase luni, iar la tăiere a cântărit 423 de kg.

Citește și: Cu cât se vinde un porc în iarna anului 2023: Un milion de exemplare sacrificate pentru masa de Crăciun

Cu o săptămână înainte de a fi sacrificat, proprietarul lui Decebal a lansat pe rețeaua de socializare Facebook și un concurs cu premii. Cei care urmau să ghicească greutatea animalului sau erau cel mai aproape de cifra corectă, vor fi recompensați cu vin și cârnați, preparați din carnea porcului: ”Câte kg să aibă? Cei care vor scrie cât cântărește vor fi premiați cu cârnați și vin. Dacă sunt mai mulți câștigători, premiul se împarte”, a scris omul pe Facebook.

Citește și: Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi

Vineri, 1 decembrie, de Ziua Națională, Decebal a fost cântărit și sacrificat. Porcul cântărea nu mai puțin de 423 de kg. Cinci persoane au ghicit greutatea animalului și au câștigat cele 10 kg de cârnați și cei 10 litri de vin puși la bătaie de bărbat.

Din cei cinci câștigători, trei au ales să își doneze premiile unor familii nevoiașe din Cugir, care cu siguranță se vor bucura de bunățile primite de sărbătorile care bat la ușa: ”Încă un câștigător cu inima bună donează premiul câștigat la tombola cu kg lui DECEBAL, către o familie. Sincer, atât sunt de fericit de aceste donații”, spune Viorel Petrescu.

Cugireanul anunță că la anul revine cu alte exemplare impresionante de porci, printre care fiul lui Decebal, Burebista și Tanku.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare