Dr. Silviu Tuzes, șef secția ATI a SJU Alba: Am avut noroc, fiindcă nu am avut mulți pacienți cu Covid-19, cu forme grave, internați în secțiile de ATI deodată
Invitat la Radio Unirea FM, Dr. Silviu Tuzes, medic șef secția ATI, a vorbit despre diverse subiecte de interes, în contextul pandemiei, precum situația actuală a spitalului județean din Alba Iulia, importanța donării de plasmă de către pacienții vindecați, cât si despre pericolul subestimării virusului, care deseori cauzează foarte ușor decesul.
Vorbind despre gestionarea situației la nivelul secției de ATI a spitalului județean din Alba Iulia, Dr. Silviu Tuzes spune că până în prezent nu a existat o lipsă de locuri libere :
„Noi în județul nostru am avut un oarecare noroc, fiindcă nu am avut mulți pacienți cu Covid, cu forme grave, internați în secțiile de ATI deodată. în ultima vreme însă, toate paturile sunt ocupate.”
Întrebat despre situația dificilă a medicilor în spitale, Dr. Silviu Tuzes relatează:
„Este un virus respirator, și stăm unul lângă altul acolo, fără să realizăm că există neșansa să ne contaminăm. Am avut tot felul de cazuri cu oameni veniți din concediu, apoi la recoltarea testului covid a fost pozitiv. Nu neapărat într-o formă gravă și extrem de virulentă care să necesite terapie intensivă, dar fiind covid pozitiv poate să dea virusul părinților, bunicilor, care pot ajunge la terapie intensivă.
Pot să vă spun faptul că la nivelul secției de ATI, până acum, nici un cadru medical, nici un medic sau infirmieră nu a fost covid pozitiv, deși noi am tratat pacienți, am fost în mijlocul acțiunii, să spun așa. Asta se datorează respectării procedurilor si purtării echipamentelor de protecție, cât și responsabilității tuturor. Începând de la medici, până la infirmiere, au fost extrem de responsabili în ceea ce fac. „
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]
FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat
Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]