Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Două seri de film-eveniment la caponiera din spatele palatului Apor: ”Un pas în urma serafimilor” și ”Planeta Petrila”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația „Forum Apulum”, în parteneriat cu Asociaţia „One World Romania” și Lions Club Alba Iulia, continuă seria, deja consacrată, de proiecții de film în spațiul amenajat la caponiera din spatele Palatului Apor și-i invită pe albaiulieni și nu numai să petreacă două seri aparte în compania a două filme de calitate.

Vineri seara, 22 septembrie 2107, începând cu ora 19:30, Asociația „Forum Apulum” se alătură premierei naționale a uneia dintre cele mai așteptate și controversate producții artistice din cinematografia autohtonă în 2017. Filmul „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, surprinde aspecte din viața lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv. Nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic, viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

Duminică seara, 24 septembrie 2017, începând tot cu ora 19:30, asociația va găzdui proiecția filmului documentar „Planeta Petrila” regizat de Andrei Dăscălescu. Acest film ilustrează povestea ultimei tone de cărbune exploatat la mina Petrila și a transformării acestei mine în spațiu artistic. În timp ce minerii intră în mină pentru ultima oară, artistul și fostul miner Ion Barbu se concentrează pe misiunea lui: să ocrotească mina de cărbuni din Petrila ca patrimoniu cultural. El acoperă clădirile minei cu picturi murale și organizează reprezentații, proteste stradale și un festival de teatru underground. Determinarea lui este admirabilă, iar arta sa este încărcată cu o absurditate potrivită situației.

Ambele proiecții sunt cu acces gratuit. Caponiera care este locul de desfășurare a proiecțiilor se află în spatele Palatului Apor, în zona localului Framm’s, iar accesul se face prin aleea din partea dreaptă, înainte de intrarea la baza sportivă „Winner’s Țălnar Club”.

Mai multe detalii despre cele două filme puteți găsi pe Facebook pe paginile de eveniment dedicate celor două evenimente: https://www.facebook.com/events/522854481380467 („Un pas în urma serafimilor”), respectiv https://www.facebook.com/events/139261500018123 („Planeta Petrila”).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea