Rămâi conectat

Curier Județean

Două persoane vârstnice, soț și soție, fără adăpost, identificate și consiliate de DAS: Precizările Primăriei Aiud

Publicat

în

Două persoane vârstnice, soț și soție, fără adăpost, identificate și consiliate de DAS: Precizările Primăriei Aiud

În urma unei sesizări privind două persoane vârstnice, soț și soție, care sunt persoane fără adăpost, reprezentanții DAS au identificat persoanele în cauză și le-au dus la sediul instituției pentru consiliere și găsirea unui adăpost în regim de urgență pe perioada sezonului rece.

„Cu privire la cazul celor două persoane vârstnice fără adăpost din municipiul Aiud, facem următoarele precizări:

Electrica Furnizare Discount

În data de 29 decembrie 2021 Poliția Locală Aiud a adus la cunoștința Direcției de Asistență Socială Aiud faptul că în „Piața Roma” din municipiu se află două persoane vârstnice, soț și soție, care sunt persoane fără adăpost.

Reprezentanții DAS au identificat persoanele în cauză și le-au dus la sediul instituției pentru consiliere și găsirea unui adăpost în regim de urgență pe perioada sezonului rece.

Totodată, cele două persoane au beneficiat de igienă corporală și servicii pentru spălarea și uscarea rufelor în cadrul Băii Publice.

Ținând cont de situația de vulnerabilitate în care se află cele două persoane, li s-au propus următoarele:

– Facilitarea accesului la serviciile Adăpostului de noapte „Filantropia Ortodoxă” din Alba Iulia;

– Un spațiu de locuit oferit gratuit de către o familie din localitatea Dumbrava, comuna Unirea, județul Alba;

– Punerea la dispoziție de către Primăria municipiului Aiud a unei locuințe de necesitate de tip modular racordată la utilitățile publice, situată în Aiud, strada Hotar.

Toate soluțiile identificate și propuse de către DAS Aiud, pentru a depăși situația de vulnerabilitate, au fost refuzate în scris de către cele două persoane, motivând că doresc să locuiască la adresa de la care au fost evacuați de executorul judecătoresc sau să li se ofere o locuință în zona centrală a municipiului Aiud.

Administrația publică locală a oferit întregul sprijin pentru depășirea situației de vulnerabilitate, dar din cauza refuzului celor două persoane, cazul excedă cadrul legal.

În continuare, Direcția de Asistență Socială Aiud a informat cele două persoane cu privire la faptul că pot beneficia de locuință de necesitate de tip modular sau de facilitarea accesului la serviciile Adăpostului de noapte „Filantropia Ortodoxă”.

De asemenea, cele două persoane au fost informate cu privire la faptul că pot beneficia în continuare, în mod gratuit, de servicii de igienă corporală și servicii de spălat și uscat rufe în cadrul Băii Publice, precum și de servicii de supraveghere și monitorizare a stării de sănătate sau sprijin cu privire la deplasarea la medicul de familie pentru prescrierea și eliberarea rețetelor medicale.

Aceste precizări vin în contextul în care urmează externarea celor două persoane din cadrul Spitalului Municipal Aiud, unde au fost îngrijite pe perioada sărbătorilor de iarnă”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Aiud.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Un elev de la Colegiul Național „H.C.C” din Alba Iulia a câștigat Marele Premiu ,,George Ranetti” la Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă

Publicat

în

FOTO| Un elev de la Colegiul Național „H.C.C” din Alba Iulia a câștigat Marele Premiu ,,George Ranetti” la Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă

Pasiunea pentru epigrame  i-a adus lui Vasiu Eduard Tudor, elev la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, Marele Premiu ,,George Ranetti” la Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, Ediția a XV-a, 2021-2022, Elevi-Secțiunea Epigramă

„Aflând că am câștigat Marele Premiu ,,George Ranetti”, am resimțit un impuls în adâncul sufletului, plin de recunoaștere și mai multă motivație și încredere în mine însumi. Am simțit, totodată, și un sentiment mai neobișnuit, în sensul că nu îmi venea să cred ceea ce am reușit să obțin datorită perseverenței și pasiunii mele.

Electrica Furnizare Discount

Pasiunea de a scrie epigrame a început acum câțiva ani, sub influența unei rude care m-a inspirat să încerc și eu să scriu. Astfel, după o probă îndelungată și după mulțimile de schițe, am aflat de acest Festival Internațional de Epigramă și am decis sub îndrumarea doamnei profesoare Secară Alina, de limba și literatura română, o profesoară deosebită, căreia îi mulțumesc foarte mult pentru coordonarea mea la acest concurs, aceasta implicându-se în toate activitățile la care elevul însuși dorește să participe.

Așadar, am decis să trimit epigramele în care am avut încredere că sunt reușite, aflând chiar marți, în timpul serii, că am obținut Marele Premiu. Sunt de-a dreptul fascinat, crescându-mi încrederea și motivația în a mai participa la eventualele concursuri viitoare.

Sunt extrem de fericit că am reușit să îi mândresc pe profesorii clasei mele, și, totodată, pe instituția de învățământ la care sunt elev, în clasa a 10-a, la Colegiul Național ,,Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, un colegiu deosebit, cu o varietate de activități educaționale și cu un personal didactic foarte bine pregătit. Am simțit pe propria piele că atunci când sunt încrezător în mine, pot reuși foarte multe în viață. Aș concluzia cu un citat de Karl Raimund Popper, un filozof englez: ,,Încercarea și eroarea alcătuiesc experiența”, astfel încât, tot ceea ce e nou și încercăm, vom evolua și vom dobândi o adevărată experiență.” a declarat Vasiu Eduard Tudor, pentru ZiarulUnirea.ro

Epigramele ce i-au adus lui Vasiu Eduard Tudor Marele Premiu ,,George Ranetti” la Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă „Romeo și Julieta la Mizil”, Ediția a XV-a, 2021-2022, Elevi-Secțiunea Epigramă

Mama

M-a trimis mama la poartă,
Să-i deschid lui nea Mărin
Când îl văd!… jalnică soartă…
Era mort de-atâta vin…

Baba iarnă

Baba iarnă vine iarăși,
Cu cojocul plin de nea.
Nu e singură-i cu vântul…
Trage casa după ea.

Vecinul Ghiță

Vine Ghiță pe la mine
Cu-o pereche de desagi;
– Ce vânt te-a adus la mine?
– Vreau să-mi umpli ăști desagi!
– Păi cu ce, dragă vecine?
– Cu posmagi dac-ai pute.
– Cu ce mi-i plăti vecine?
– Vedea-oi de am cu ce…

Mizilul

Când ai talent și ești subtil,
Când cu umorul ești amic,
Să scrii ceva despre Mizil
E pur și simplu… mizilic.

Citește mai mult

Curier Județean

Testare COVID-19, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, inclusiv în zilele de weekend la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Publicat

în

Testare COVID-19, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, inclusiv în zilele de weekend la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a prelungit programul de testare pentru depistarea COVID-19, iar pacienţii care au bilet de trimitere de la medicul de familie se pot prezenta la punctul de testare din curtea unităţii medicale inclusiv în zilele de weekend, sâmbătă şi duminică, între orele 8.00 -12.00. 

SJU Alba Iulia a decis prelungirea programului de testare, având în vedere creşterea numărului de cazuri şi pentru a veni în sprijinul pacienţilor, suspecţi de COVID-19, dar care nu reprezintă urgenţe medicale.

Precizăm că în Unitatea de Primiri Urgenţe se efectuează, în continuare şi în aceleaşi condiţii, testarea pentru depistarea COVID-19 fără bilet de trimitere de la medicul de familie (pacienţii care se prezintă aici reprezintă urgenţe medicale). Testarea la punctul din curtea SJU Alba Iulia (Bulevardul Revoluţiei, nr. 23) este organizată separat faţă de testarea în UPU.

Electrica Furnizare Discount

Astfel, pacienţii suspecţi, care au bilet de trimitere de la medicul de familie, se pot prezenta la punctul de triaj 2 (cabinet medical modular din curtea unitatii medicale) pentru recoltarea de probe. Pacienţilor li se vor prelua date de contact, iar rezultatele le vor primi în aceeaşi zi.

Biroul de presă al SJU Alba Iulia

Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat de 60 de ani din Alba Iulia, prins beat la volan de polițiști: Ce alcoolemie avea acesta

Publicat

în

Bărbat de 60 de ani din Alba Iulia, prins beat la volan de polițiști: Ce alcoolemie avea acesta

La data de 26 ianuarie 2022, în jurul orei 15,10, polițiștii rutieri din Alba Iulia au depistat un bărbat de 60 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Stejarilor din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare