Rămâi conectat

Curier Județean

Două persoane vârstnice, soț și soție, fără adăpost, identificate și consiliate de DAS: Precizările Primăriei Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două persoane vârstnice, soț și soție, fără adăpost, identificate și consiliate de DAS: Precizările Primăriei Aiud

În urma unei sesizări privind două persoane vârstnice, soț și soție, care sunt persoane fără adăpost, reprezentanții DAS au identificat persoanele în cauză și le-au dus la sediul instituției pentru consiliere și găsirea unui adăpost în regim de urgență pe perioada sezonului rece.

„Cu privire la cazul celor două persoane vârstnice fără adăpost din municipiul Aiud, facem următoarele precizări:

În data de 29 decembrie 2021 Poliția Locală Aiud a adus la cunoștința Direcției de Asistență Socială Aiud faptul că în „Piața Roma” din municipiu se află două persoane vârstnice, soț și soție, care sunt persoane fără adăpost.

Reprezentanții DAS au identificat persoanele în cauză și le-au dus la sediul instituției pentru consiliere și găsirea unui adăpost în regim de urgență pe perioada sezonului rece.

Totodată, cele două persoane au beneficiat de igienă corporală și servicii pentru spălarea și uscarea rufelor în cadrul Băii Publice.

Ținând cont de situația de vulnerabilitate în care se află cele două persoane, li s-au propus următoarele:

– Facilitarea accesului la serviciile Adăpostului de noapte „Filantropia Ortodoxă” din Alba Iulia;

– Un spațiu de locuit oferit gratuit de către o familie din localitatea Dumbrava, comuna Unirea, județul Alba;

– Punerea la dispoziție de către Primăria municipiului Aiud a unei locuințe de necesitate de tip modular racordată la utilitățile publice, situată în Aiud, strada Hotar.

Toate soluțiile identificate și propuse de către DAS Aiud, pentru a depăși situația de vulnerabilitate, au fost refuzate în scris de către cele două persoane, motivând că doresc să locuiască la adresa de la care au fost evacuați de executorul judecătoresc sau să li se ofere o locuință în zona centrală a municipiului Aiud.

Administrația publică locală a oferit întregul sprijin pentru depășirea situației de vulnerabilitate, dar din cauza refuzului celor două persoane, cazul excedă cadrul legal.

În continuare, Direcția de Asistență Socială Aiud a informat cele două persoane cu privire la faptul că pot beneficia de locuință de necesitate de tip modular sau de facilitarea accesului la serviciile Adăpostului de noapte „Filantropia Ortodoxă”.

De asemenea, cele două persoane au fost informate cu privire la faptul că pot beneficia în continuare, în mod gratuit, de servicii de igienă corporală și servicii de spălat și uscat rufe în cadrul Băii Publice, precum și de servicii de supraveghere și monitorizare a stării de sănătate sau sprijin cu privire la deplasarea la medicul de familie pentru prescrierea și eliberarea rețetelor medicale.

Aceste precizări vin în contextul în care urmează externarea celor două persoane din cadrul Spitalului Municipal Aiud, unde au fost îngrijite pe perioada sărbătorilor de iarnă”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ziua Jandarmeriei Române 2024, în Alba: Campionat de fotbal, turneu de table și tenis cu piciorul Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române în Alba Iulia. Jandarmii s-au întrecut într-un campionat de fotbal, turneu de table sau tenis cu piciorul.  Ieri, 27 martie, la Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea