Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două persoane și o societate, trimise în judecată de DNA Alba, pentru fraudă cu fonduri europene: Cum ar fi prejudiciat AFIR cu aproape 100.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două persoane și o societate, trimise în judecată de DNA Alba, pentru fraudă cu fonduri europene: Cum ar fi prejudiciat AFIR cu aproape 100.000 de lei

Procurorii DNA Alba Iulia au trimis în judecată două persoane fizice (L.C.S, H.I.) și o societate (SC U.T.C SRL), pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpați, două persoane fizice (L.C.S, H.I.) și SC U.T.C SRL, pentru săvârșirea unor infracțiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, comise în forma autoratului și a complicității.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2022, în contextul realizării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile, ce avea ca obiect construirea unei piscine, unul dintre inculpați, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (A.F.I.R.) o mai multe documente false și inexacte, demersuri ce ar fi avut ca urmare obținerea pe nedrept a sumei de 97.970 lei provenind din fonduri europene.

O parte dintre documente ar fi fost puse la dispoziție de către celălalt inculpat, administrator al SC Uțu Tehno Construct SRL, pentru a crea aparența că lucrările de construcție în cadrul proiectului respectiv ar fi fost executate de acea societate, pe când în realitate acestea ar fi fost executate de persoane fizice/juridice contractate direct de către beneficiarul proiectului.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Alba cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat respingerea plângerii prealabile formulate împotriva HCL521/2023, prin care administrația locală dorește recuperarea a 505 mp teren din zona pasajului de lângă sediul primăriei. Este vorba despre terasa restaurantului Erol și accesele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea