Două minore REȚINUTE pentru FURT CALIFICAT. Au sustras bani și bunuri în valoare de peste 3.000 de lei

Paul Voicu - Primar 2020

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut două minore bănuite de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat. Se pare ca în timp ce minora de 14 ani a sustras bani şi bunuri, cea de 17 ani a supravegheat zona.

La data de 22 august 2018, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au identificat o minoră în vârstă de 14 ani, din Gîrbova, judeţul Alba, ca persoană bănuită de comiterea a trei furturi reclamate poliţiei în perioada 18 – 21 august 2018.

ELIT

Se pare că, în seara zilei de 19 august, minora ar fi profitat de neatenţia unui şofer de autobuz, angajat al unei societăţii de transport public şi i-ar fi sustras portofelul, în care se afla suma de 600 de lei, pe care îl lăsase în uşa de lângă scaunul său.

Totodată, poliţiştii au stabilit că, în dimineaţa zilei de 21 august 2018, minora ar fi profitat de neatenţia vânzătoarei unui magazin din Alba Iulia şi ar fi sustras suma de 976 lei din sertarul casei de marcat, iar în seara aceleaşi zile ar fi sustras, din holul unui salon de înfrumuseţare din Alba Iulia, o poşetă în care se aflau documente, bani şi un telefon mobil, bunuri în valoare totală de 2000 de lei.

Mihail David - 2020

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că la comiterea furturilor, minora a fost sprijinită de o altă minoră de 17 ani din Alba Iulia, care ar fi supravegheat locul comiterii faptelor, iar ulterior ar fi primit o parte din banii furaţi.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Cele două minore au fost reţinute de către poliţişti, pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat, urmând ca în cursul zilei de azi, 23 august, să fie prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...