Rămâi conectat

Curier Județean

Dotări elveţiene de 5.000 de euro la unităţile de învăţământ din Jidvei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Născută înainte de Revoluţia din Decembrie ’89, Operation Villages Roumains (OVR) s-a dorit a fi o formă de protest, de revoltă şi de solidaritate europeană fără precedent faţă de satele româneşti care urmau a fi distruse de regimul comunist al vremii. Ideea de bază era adoptarea satelor româneşti de către localităţi occidentale, pentru a le asigura o oarecare protecţie în faţa demolării pe care şi-o propusese Ceauşescu. În acele vremuri grele pentru poporul român, s-a înfiinţat Asociaţia Gland-Jidvei, cu sediul în Gland-Elveţia, patronată de Claude Sutter, un bun prieten al poporului român, în general, şi al locuitorilor comunei Jidvei, în special.
De-a lungul acestei lungi perioade de colaborare pre şi postdecembristă domnia sa s-a dedicat acestui ideal şi chiar dacă după revoluţie scopul n-a mai fost acelaşi, Claude Sutter s-a concentrat pe acte de caritate. Nenumărate sunt actele de generozitate de care a dat dovadă: burse şcolare, donaţii diverse pentru familii nevoiaşe, pentru persoane cu handicap, pachete de sărbători pentru preşcolari şi şcolari, materiale didactice şi sportive, aparatură de laborator, sponsorizarea grupurilor folclorice şi multe altele derulate în parteneriat cu Primăria Jidvei.
În spiritul acestei tradiţii şi în baza acordului de parteneriat încheiat între Grup Şcolar Industrial Jidvei, Primăria Jidvei şi Asociaţia Gland-Jidvei din Elveţia, s-au demarat în vara acestui an lucrări de dotare a grădiniţei din Jidvei cu echipamente de joacă pentru copii şi cu mobilier de exterior, iar la Grupul Şcolar Industrial s-au reabilitat, din aceleaşi fonduri, 5 săli de clasă, iar în curtea şcolii s-au montat bănci şi coşuri de gunoi.
Costul total al proiectului s-a ridicat la 5000 de euro, sumă provenită în exclusivitate din donaţia asociaţiei elveţiene, ne-a informat prof. Maria Crişan, directorul adjunct al Grupului Şcolar Industrial Jidvei.
„Trebuie să menţionez aici că n-am fi reuşit să finalizăm acest proiect fără ajutorul Primăriei şi Consiliului Local Jidvei şi al domnului primar Nicolae Nemeş, care ne-a susţinut în investiţia iniţială şi care ne-a sprijinit şi cu forţa de muncă, făcând posibilă o folosire cât mai judicioasă a banilor. Cadrele didactice, părinţii, elevii şi comunitatea în ansamblu doresc să aducă mulţumiri pentru actele de caritate tuturor celor implicaţi în acest proiect şi, în mod special Asociaţiei Gland-Jidvei, domnului director Claude Sutter”, a declarat prof. Maria Crişan.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat care a înșelat o vârstnică cu peste 4.000 de euro, judecat după aproape 6 ani de la comiterea faptei Un bărbat specializat în infracțiuni de înșelăciune a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud. Fapta a avut loc în 18 noiembrie 2018, iar dosarul a trecut de faza camerei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea