Dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 4 milioane de lei: 12 persoane au fost reținute

În cadrul activităţilor desfăşurate marți, 12 aprilie 2016, 22 dintre persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, au fost identificate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru continuarea cercetărilor.

evaziune fiscala08Faţă de 12 dintre aceste persoane, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore.

Azi, 13 aprilie, persoanele reţinute vor fi prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea măsurilor legale.

Poliţiştii continuă activităţile specifice pentru identificarea şi conducerea la sediul poliţiei a celorlalte 11 persoane care nu a fost găsite cu ocazia acţiunii de ieri, pe numele cărora există mandate de aducere.

Informaţii de background:

Ieri, 12 aprilie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din Mehedinţi, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Iaşi şi Dâmboviţa, au efectuat 47 de percheziţii domiciliare,în Alba şi alte 7 judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale tip fantomă.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 4.000.000 lei.

Acţiunea s-a desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi cu sprijinul Direcţiei Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...