Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ştirea zilei

Dosarul CRIMEI din gelozie de la Răhău: Bărbatul care a ucis un tânăr de 23 de ani, trimis în judecată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbatul din Răhău, suspectat de uciderea unui tânăr din aceeași localitate cu mai multe lovituri de cuţit şi rănirea gravă a prietenei acestuia, a fost trimis în judecată. Paştiu Alexandru este acuzat de omor calificat, tentativă la omor calificat şi violare de domiciliu.

Acesta riscă până la 20 de ani de închisoare. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Alba vineri, 9 iulie 2021.

Bărbatul are 36 de ani şi ar fi comis faptele din gelozie, fiind probabil îndrăgostit de tânăra de 21 de ani. Atacul a avut loc în dimineaţa zilei de 19 aprilie 2021, în jurul ore 04.00. A intrat în locuinţa unde se aflau cei doi şi l-a înjunghiat pe prietenul tinerei de mai multe ori. Daniel avea 23 de ani şi a murit în urma loviturilor primite. Tânăra a scăpat cu viaţă, fiind internată în spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

După ce i-a atacat, bărbatul a fugit de la locul faptei. Acesta a fost prins după câteva ore într-o pădure din apropierea satului. Bărbatul a fost prins de către poliţişti care au ajuns până în locul în care acesta se ascundea, într-o zonă greu accesibilă, cu ajutorul motocicletelor enduro. În momentul în care cei doi poliţişti echipaţi în motociclişti l-au imobilizat pe agresor, aceştia l-au întrebat unde este cuţitul, el răspunzând că l-a pierdut prin grădină.

”Inculpatul a pătruns fără drept în locuinţa victimelor din municipiul Sebeş, sat Răhău, jud. Alba şi le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu un cuţit, în zone vitale ale corpului. În urma agresiunilor fizice, a survenit decesul unei victime de gen masculin în vârstă de 23 de ani şi rănirea celeilalte victime, de gen feminin, în vârstă de 21 de ani. Aceasta din urmă a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea sa de sănătate fiind stabilă. Presupusul autor a fugit de la locul faptelor, fiind identificat ulterior de către organele de poliţie, în apropierea unei păduri din localitate”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

În data de 18 iunie, Paştiu Alexandru ar fi încercat să se sinucidă în celula sa din arestul preventiv al IPJ Alba. După tentativa de suicide, bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, pe secţia UPU, iar apoi a fost trasferat pe secţia de Psihiatrie. După investigaţii a fost dus înapoi în arest preventiv la IPJ Alba. Odată cu trimiterea în judecată, inculpatul va fi transferat la Penitenciarul Aiud. Luni, 11 iulie, Tribunalul Alba va confirma şi prelungi mandatul de arest preventiv.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Pensii 2023: Cu cât CREȘTE punctul de pensie de la 1 ianuarie. Ce ajutor bănesc vor primi cei cu venituri sub 3.000

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pensii 2023: Cu cât CREȘTE punctul de pensie de la 1 ianuarie. Ce ajutor bănesc vor primi cei cu venituri sub 3.000

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, valoarea punctului de pensie va crește de la 1.785 lei, de la 1.586, conform proiectului de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare publicat marţi, 29 noiembrie, pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Începând cu anul 2024, valoarea se majorează cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuţi în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică.

„Majorarea şi data de acordare se stabilesc anual prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat”, se menţionează în proiect.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, proiectul prevede că, începând cu 1 ianuarie 2023, pensiile militare de stat ale căror cuantumuri brute recalculate, stabilite şi/sau actualizate, după caz, până la data de 31 decembrie 2017 şi indexate ulterior, în conformitate cu legislaţia în vigoare, aflate în plată la 31 decembrie 2022, se indexează din oficiu. Astfel, cele de până la 3.000 lei inclusiv se indexează cu 12,5%, fără să depăşească 3.256 lei, cele între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv se indexează cu 8,5%, fără să depăşească 4.687 lei, între 4.401 lei – 5.800 lei inclusiv se indexează cu 6,5%, fără să depăşească 6.103 lei, între 5.801 lei – 7.200 lei inclusiv se indexează cu 5,2%, fără să depăşească 7.518 lei, între 7.201 lei – 8.600 lei se indexează cu 4,4%, fără să depăşească 8.902 lei, şi între 8.601 lei – 10.000 lei se indexează cu 3,5%, fără să depăşească 10.000 de lei.

În ceea ce priveşte pensiile militare de stat stabilite începând cu data de 1 ianuarie 2018 şi indexate ulterior, în conformitate cu legislaţia în vigoare, aflate în plată la 31 decembrie 2022, acestea se indexează din oficiu, astfel: până la 3.000 lei inclusiv se indexează cu 3,8%, fără să depăşească 3.076 lei; între 3.001 lei – 4.400 lei inclusiv se indexează cu 2,5%, fără să depăşească 4.485 lei; între 4.401 lei – 5.800 lei inclusiv se indexează cu 1,9%, fără să depăşească 5.888 lei; între 5.801 lei – 7.200 lei inclusiv se indexează cu 1,5%, fără să depăşească 7.295 lei; între 7.201 lei – 8.600 lei se indexează cu 1,3%, fără să depăşească 8.687 lei; între 8.601 lei – 10.000 lei se indexează cu 1%, fără să depăşească 10.000 lei.

Proiectul mai prevede că în anul 2023 se acordă un ajutor financiar pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat şi beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 3.000 de lei. Acest ajutor va fi în cuantum de 1.000 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei, inclusiv, de 800 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei şi 2.000 lei, inclusiv, în cuantum de 600 de lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei şi 3.000 lei, inclusiv.

Ajutorul financiar se plăteşte în două tranşe, în lunile ianuarie 2023 şi, respectiv, octombrie 2023.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Blackout” la Vodafone în mai multe zone din Alba Iulia și Sebeș: Mii de persoane au rămas fără cablu și internet

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Blackout” la Vodafone în mai multe zone din Alba Iulia și Sebeș: Mii de persoane au rămas fără cablu și internet

Mii de oameni care au contract cu firma Vodafone au rămas marți seara fără televiziune prin cablu și internet în mai multe zone din Alba Iulia și Sebeș.

Este pentru a două oară în ultima lună când se întâmplă acest lucru, în data de 27 octombrie o avarie majoră a afectat rețeaua pentru mai mult de 24 de ore.

„În acest moment serviciile de internet și televiziune sunt afectate de avarii tehnice în orașele Alba Iulia și Sebeș. Vă asigurăm că lucrările de remediere sunt în plină desfășurare și echipele noastre vor restabili funcționarea serviciilor în jurul orei 23.00”, spune înregistrarea automată de la numărul de deranjamente

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO UPDATE| ACCIDENT rutier la Alba Iulia: Doi răniți, după o coliziune între două autoturisme. Trafic îngreunat pe strada Cloșca

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Alba Iulia: Doi răniți, după o coliziune între două autoturisme. Trafic îngreunat pe strada Cloșca

Un accident rutier a avut loc în seara zilei de marți, 29 noiembrie, în jurul orei 18.40, pe strada Cloșca din municipiul Alba Iulia.

Din primele informații se pare că este vorba despre o coliziune între două autoturisme, una dintre mașini fiind proiectată într-un copac de pe marginea drumului.

Elit - Gustul Desăvârșit

La fața locului s-a deplasat o ambulanță SAJ și un echipaj de poliție care cercetează împrejurările în care s-a produs accidentul.

UPDATE: Traficul este îngreunat pe strada Cloșca din Municipiul Alba Iulia din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule. În urma coliziunii două persoane au fost rănite ușor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea