Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dosarul arestării lui Traian Berbeceanu în atenția DNA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Procurorii de la DNA suspectează fapte de corupție și cer spre analiză dosarul lui Traian Berbeceanu fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba.

Potrivit digi24.ro, președintele completului de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care judecă recursul la arestarea lui Berbeceanu, a precizat în sala de judecată că DNA, secția de combatere a corupției, a cerut de la DIICOT o copie a referatului cu propunere de arestare preventivă emis pe numele lui.

Traian Berbeceanu află astăzi dacă rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile. Ședința a început în jurul orei 10.00.

Traian Berbeceanu a fost arestat joi sub acuzaţia de sprijinire a unui grup infracţional, favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Anchetatorii susţin că fostul șef al BCCO Alba Iulia este un om influent, cu multe relaţii şi cu presa locală de partea sa.

Magistratul de la Curtea de Apel Alba Iulia, Dana Ghițoaica, și-a motivat decizia de a admite propunerea procurorilor DIICOT Alba de a elibera pe numele lui Berbeceanu un mandat de arestare pentru 29 de zile prin faptul că, dacă l-ar fi lăsat în libertate, exista riscul ca el să încerce să sustragă sau să distrugă probe, dar şi să influenţeze martorii.

Încă de la început, şeful BCCO Alba a susţinut că el este nevinovat şi că totul a fost o înscenare. Familia, majoritatea colegilor săi de serviciu și aproape 14.000 de persoane și-au exprimat în aceste zile, prin intermediul unei rețele de socializare și chiar în stradă, convingerea că arestarea sa este o eroare, asigurându-l de sprijinul lor și transmițându-i mesaje de încurajare. (R.S.)

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea