Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Dorin Şerdean: Sportivii albaiulieni – obiecte de decor pentru Mircea Hava

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Interviu cu Dorin Şerdean, candidatul PP-DD pentru Primăria Alba Iulia

    – Domnule Dorin Şerdean, sunteţi pentru prima dată implicat într-o campanie electorală. Cum vă simţiţi în această postură?
– În primul rând sunt onorat că unul dintre cele mai importante partide politice din ţară la această oră m-a desemnat ca fiind omul cel mai potrivit pentru a candida la funcţia de primar al municipiului Alba Iulia. Această propunere mă responsabilizează în faţa cetăţenilor Alba Iuliei, mă motivează pentru a nu dezamăgi albaiulienii care cred în Dan Diaconescu sau cred în Dorin Şerdean.
– Ca manager şi administrator am văzut că aveţi proiecte serioase, veţi invita o serie de investitori străini la Alba Iulia. Mai rămâne loc pentru pasiunea dumneavoastră, şahul, în această campanie?
– Sigur că da. De Zilele Oraşului voi organiza un simultan de şah pentru copii, la care îi voi invita pe toţi contracandidaţii mei să participe. Înainte să-i înving în alegeri, aş vrea să îi înving şi la şah. Şi vă garantez că o să îi înving simultan pe toţi, aşa cum o voi face şi pe 10 iunie, fiind un singur tur.
– Am văzut că v-aţi radicalizat puţin poziţia faţă de perioada de pre-campanie. Vă influenţează stilul lui Dan Diaconescu?
– Aveţi dreptate, am afirmat că „o să scot afară corupţia din Primărie şi Consiliul Local”, sau am folosit sintagma  „tupeu de pedelist”, însă am făcut-o natural, revoltat de modul în care actualul primar tratează şahul, acest sport nobil şi pe sportivii care-l practică. Cum este posibil ca un primar în funcţie să se pozeze alături de nişte copii pasionaţi de şah, după ce timp de aproape 5 ani nu le-a acordat vreun leu pentru pregătirea lor? Cum este posibil să ne lăudăm (chiar în ziarul Unirea din 13.04) cu nişte mici campioni ai şahului, care deşi locuiesc în Alba Iulia, sunt legitimaţi la CSŞ1 Timişoara şi Logismart Sibiu?
– Chiar aşa? Dar este vorba de Clubul Municipal de Şah Alba Iulia totuşi..
– Acest club funcţionează de patru ani doar cu numele, să fim serioşi. E regretabil să văd foşti colegi (Marius Ceteraş, de exemplu), asociindu-se unor demersuri politice goale de conţinut, însă pline de emfază. Ce îl face pe un reprezentant al administraţiei locale să se fotografieze alături de nişte copii pe care-i foloseşte o dată la patru ani  pe post de decor? Sau să meargă alături de fetele acestea minunate, baschetbalistele care fac cinste Alba Iuliei, în turneu? Acum, pe ultima sută de metri…Este seriozitate sau ipocrizie? Dacă la şah înţeleg că a vrut să mă contracareze pe mine, la baschet ce vrea să facă? Că Potor nu e vreun atlet…
– Da, dar dl. Potor vrea Sală Polivalentă…
– Din păcate, despre sport până la a vorbi de Sală Polivalentă să ne oprim la exemplele de lângă noi: dvs. ştiţi că Ovidiu Pănăzan, albaiulianul nostru multiplu campion naţional de powerlifting şi deţinător al unor rezultate excepţionale la ultimul Campionat European de profil din Ucraina, este legitimat la un club din Bacău? Sau ştiţi că a mers în Ucraina  pe cheltuielile Primăriei Timişoara??? Nu vi se pare incredibil? Oare acesta este „sprijinul” administraţiei pentru tineri, pentru sport?
În acelaşi context, vă promit că, odată ajuns la conducerea Primăriei Alba Iulia, voi adresa întrebări serioase cu privire la finanţarea unor cluburi sportive care au primit bani fără a avea certificatul de identitate sportivă eliberat, voi adresa întrebări serioase cu privire la sutele de milioane de lei aruncate efectiv pentru sprijinirea unor competiţii sportive nerecunoscute de calendarul oficial al federaţiilor de profil. Sportul, în opinia mea, trebuie să creeze plus valoare în acest municipiu, nu să fie un nou mod de a păgubi bugetul local. Dorin Şerdean va sprijini valorile Albei şi va închide robinetul de bani care curg către partide prin organizaţii fictive. (N.I.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea