Rămâi conectat

Politică Administrație

Dorin Nistor: ”Reorganizarea ANAF loveşte din nou. PSD Alba nu luptă pentru a apăra interesele economice ale judeţului”

Publicat

în

„Vom face o reală descentralizare! Vom muta decizia şi responsabilitatea la nivel local şi judeţean!” Asta declarau sus şi tare mai marii PSD în frunte cu preşedintele lor (totodată premier) Victor Ponta. De la vorbă la faptă, am văzut în mai multe situaţii, este cale lungă atunci când vorbele trebuie transformate în fapte de PSD.

Dorin NistorDescentralizarea pe care o fac ei este cel puţin curioasă, ca să nu folosesc cuvinte ai dure. Ei descentralizează sarcinile, atribuţiile, dar centralizează crunt sursele de finanţare pentru susţinerea sarcinilor şi atribuţiilor descentralizate. De ce nu merg firesc cele două mână în mână? Pentru că PSD are nevoie ca fiecare primar, preşedinte de consiliu judeţean ori şef de instituţie publică să meargă să se căciulească la Bucureşti pentru a primi banii de care are nevoie şi pe care, în multe situaţii îi produc chiar locuitorii din judeţele sau localităţile pe care le administrează.

Deşi de fiecare dată se primesc asigurări că totul va bine, mutarea, din punct de vedere a administrării, contribuabililor mijlocii la Braşov, locul unde se află Direcţia Regională a Finanţelor Publice din Regiunea Centru căreia i se subordonează şi structurile administraţiilor financiare de pe raza judeţului nostru, creează un nou val de nemulţumiri în rândul angajaţilor din Administraţia Financiară Alba, dar şi greutăţi pentru administratorii şi dezvoltarea economică şi edilitară a judeţului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prima îngrijorare apare în legătură cu posibila dispariţie a unor posturi dar şi de modul cum vor fi alocate cotele din TVA şi din impozitul pe profit plătite de contribuabilii mijlocii cu sediul social şi activitatea în Alba, către bugetul Consiliului Judeţean Alba. Administraţia Finanţelor Alba are în administrare acum puţin peste 300 de firme contribuabili mijloci care dau o cota importanta din totalul de plăţi la bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale. Mai exact, în anul 2014 contribuabilii mijlocii din judeţul Alba au virat la bugetul de stat şi la bugetele asigurărilor sociale de stat 266 milioane de lei.

După simularea făcută la Bucureşti cu contribuabilii mijlocii care se mută la Braşov in prima faza, numărul acestora este de 172 contribuabili care au avut o cifră de afaceri în 2014 de 4,2 miliarde lei. Contribuabilii mijlocii care pleacă de la Alba la Braşov reprezintă mai mult de 50% din total de viramente la bugetul de stat. După mutarea lor la Braşov, noi, aici, la Alba nu vom mai şti ce sume s-au încasat de la ei şi deci nu vom putea şti dacă la repartizarea sumelor, nu vom fi păcăliţi.

În al doilea rând angajații din acest moment din Administraţia Financiară Alba care se ocupă de contribuabilii mijlocii vor fi probabil mutaţi la Braşov, sper eu toţi şi astfel se mai pierd o parte din cotele de impozit pe venit ce reveneau municipiului Alba Iulia. Bineînţeles că în orice moment aceşti angajaţi pot primi sarcini de serviciu în Braşov, iar dacă nu le acceptă îşi vor pierde locul de muncă şi se creează un altul pentru o persoana din acea zonă.

Actualul guvern loveşte continuu judeţul nostru pe care îl văduveşte continuu, atât de locuri de muncă, cât şi de banii care i se cuvin din cotele defalcate. Deşi grija guvernului ar fi să asigure dezvoltarea uniformă a României, prin aceste reorganizări nu face decât să slăbească judeţul Alba şi să întărească din punct de vedere economic Braşovul. Totul după modelul păgubos „celui ce are i se va mai da, iar celui ce nu are i se va lua şi cea ce are”.

Acest atac continuu are o consecinţă gravă asupra dezvoltării viitoare a judeţului Alba pentru că e clar că investitorii mari vor merge spre Bucureşti, cel puţin cu sedile administrative, pentru că acolo sunt administraţi, iar cei mijlocii către Braşov. Nu vreau să creez panică dar şi perspectiva angajaţilor din administraţiile financiare din Alba ridică multe semne de întrebare. Numărul angajaţilor din ministere creşte continuu la fel şi al celor din instituţiile regionale, iar al celor care intra în contact direct cu cetăţeanul şi care trebuie să rezolve problemele scade.

Ce s-a reuşit cu această regionalizare a finanţelor? Să mai existe o verigă cu atribuţii de conducere care de cele mai multe ori nu face decât să ceară tot felul de raportări, iar când le sunt cerute lor clarificări nu răspund sau răspund foarte evaziv, fără să îşi asume vreo responsabilitate.

Dar ce face PSD Alba? Aş dori să văd o luare de poziţie a parlamentarilor, ori a liderilor PSD Alba, ori a reprezentanţilor PSD promovaţi la Bucureşti pentru a apăra oamenii din judeţul nostru şi instituţiile din judeţ pentru că pe ei şi interesele lor îi reprezintă în primul rând şi nu pe cei din Bucureşti sau Braşov.

Dorin NISTOR, președintele Comisiei Buget-Finanțe a PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel: Ministerul Familiei, condus de PSD, a majorat banii alocați pentru copiii din plasament și din centrele rezidențiale!

Publicat

în

Deputatul PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel: Ministerul Familiei, condus de PSD, a majorat banii alocați pentru copiii din plasament și din centrele rezidențiale!

Ministerul Familiei, Tineretului si Egalității de Sanse, condus colega noastră Gabriela Firea, a majorat de peste 5 ori sumele alocate pentru cheltuielile individuale ale copiilor din centrele rezidențiale și a crescut 40% alocația de plasament.

Pentru cei 10.000 de copii din centrele rezidențiale, sumele lunare pentru cheltuielile individuale cresc de la 28 de lei la 150 de lei. Iar pentru haine, încălțăminte, materiale sanitare, manuale și jucării acești copii vor primi anual o sumă cuprinsă între 580 lei și 1.338 lei.

Pentru cei 35.000 de copii în plasament la asistenții maternali, la rude sau la alte persoane, alocația de plasament va crește de la 630 la 950 lei/lună, pentru copiii fără dizabilități și de la 945 la 1.425 lei/lună pentru copiii cu dizabilități.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deputat PSD Alba,

Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Compensarea prețului la carburanți cu 50 de bani e o măsură demnă de un guvern de doi bani

Publicat

în

România continuă să se scufunde într-o criză economică fără precedent, iar nivelul tot mai ridicat al inflației va afecta fiecare român. Creșterile prețurilor la energie și la carburanți au generat scumpiri în lanț pe care românii încep să le suporte tot mai greu. Inclusiv mediul de afaceri simte situația economică instabilă, iar firmele, care au scăpat de problemele generate de pandemie, încearcă cu greu să treacă acum de instabilitatea economică pe care a creat-o Guvernul generalului Ciucă.

În fața acestor realități socio-economice, Guvernul PNL-PSD-UDMR demonstrează că este depășit de situație și prin măsurile întârziate și populiste, pe care le-a adoptat, duce România spre faliment.

Cea mai recentă măsură, compensarea cu 50 de bani pe litru la carburanți, este doar praf în ochi și o bătaie de joc. Reducerea este de fapt o mare minciună a Guvernului, deoarece doar 25 de bani vor fi suportați de la buget, restul de către comercianții care vând consumatorului final (la pompa sau direct la consumatorii mari). În loc să adopte propunerea USR de reducere a TVA-ului de la 19% la 5%, Guvernul PSD-PNL a decis să vină cu cea mai proastă soluție. Trecând peste faptul că măsura vine foarte târziu, măsura Guvernului Ciucă este gândită doar pentru trei luni, deși prețurile cresc constant de la lună la lună. Doar în ultima lună, prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 6.1%. Adică plătim azi cu 25 de lei mai mult pentru un plin de benzină față de luna trecută.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deși este prezentată ca o soluție salvatoare, măsura de doi bani a Guvernului este doar o pseudo- soluție populistă care, în final, nu va ajuta pe nimeni. Astfel, vorbim de o sumă fixă de 0,5 lei/ litru, care va fi nesemnificativă în cazul în care prețul carburanților la pompă va continua să crească. Oamenii vor simți din ce în ce mai puțin în buzunare reducerea aceasta, care se va diminua ca pondere în funcție de creșterile de prețuri.

Măsura celor 50 de bani pare să stârnească probleme chiar și în coaliția de guvernare. În timp ce premierul Nicolae Ciucă își demonstrează incompetența prin această măsură de doi bani, PSD face o nouă demonstrație de ipocrizie criticând măsura, însă fără să miște concret un deget pentru a îndrepta situația în folosul oamenilor.

Uniunea Salvați România solicită Guvernului să aplice o măsură cu efecte mult mai mari pentru cetățeni: scădere a TVA-ului la carburanți de la 19% la 5%. Inițiativa USR ar duce la o reducere reală la prețul la pompă cu peste 1 leu pentru motorină și benzină. Reducerea va rămâne procentuală, în timp ce o compensare fixă de 50 de bani, cum este propusă de guvern, nu ține cont de evoluția viitoare a prețurilor.

În concluzie, Guvernul PNL-PSD-UDMR continuă să își demonstreze lipsa de profesionalism prin măsuri populiste, care nu rezolvă problemele economice, ci împing România spre faliment.

Beniamin Todosiu, Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ciprian Bogdan: Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA

Publicat

în

Comunicat de presă| Ciprian Bogdan: Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA

Curtea Supremă a Statelor Unite a luat o măsura istorica de a anula hotărârea din 1973 cazul Roe vs. Wade, care a recunoscut dreptul constituţional al femeii la avort.

Legea care permitea uciderea pruncilor prin avort a fost abolită in SUA!

Curtea Suprema din SUA și-a corectat Decizia prin care a susținut timp de jumătate de secol avortul.
Mișcarea de apărare a vieții (pro-life) din SUA a obținut pana la urma o victorie istorică. După mai bine de 50 ani, iată ca decizia se muta de la Washington la popor.Prin urmare, fiecare stat, va decide in privința avortului. Probabil ca vor fi state unde avortul va fi interzis, iar in alte state avortul va fi permis!

Elit - Gustul Desăvârșit

Lupta nu se va incheia aici, sunt deja multe conflicte si nemultumiri, pareri pro si contra, dar Decizia Curții Supreme trebuie respectata!

Fostul vicepreședinte republican al Statelor Unite, Mike Pence, a salutat vineri decizia Curții Supreme de revocare a dreptului constituțional la avort. El a scris pe retelele de socializare urmatorul mesaj: „Prin lăsarea acestei probleme la latitudinea statelor și a oamenilor, Curtea Supremă a corectat o eroare istorică”
Apropo, stiati ca România se afla pe locul II in lume, și locul I in Europa, in ceea ce privește rata avorturilor, conform Institutului Allan Guttmacher? Doar Rusia ne intrece la numarul de avorturi… In fiecare zi se avorteaza 400 bebeluși, si aprox 100.000 / an.

Din 1958 pana in prezent in România au fost uciși prin avort peste 22 Milioane bebeluși.

O cifra uriasa, care pune in pericol viitorul tarii noastre.

Efectele au inceput sa se văda prin scăderea drastică a populației, iar peste câțiva ani, exista riscul ca sistemul de pensii sa se prăbușească. De asemenea ducem lipsa de forta de munca. Nu mai avem cine sa ne înlocuiască…

Cred ca a venit vremea sa discutam și in România despre aceasta problema și sa căutam soluții! Instituriile centrale, judetene si locale se pot apleca mai mult spre a sprijini FAMILIA.

In tara noastra avem un Minister al Familiei insa mare lucru nu s-a intamplat de la infiintarea acestui nou minister.

Iata cum procedeaza alte state, unde exista un Minister al Familiei:

-In Germania familiile se pot baza pe o gamă largă de beneficii de la stat. Acestea includ o alocație de stat consistenta pentru copii, precum și alte prestații legate de familie, cum ar fi alocația parentală, suplimentul pentru copii și alocația scutită de impozit pentru părinții singuri – care sunt legate de circumstanțe sau nevoi specifice. Deasemenea se acorda sprijin substantial pentru achizitionarea unei locuinte pentru tinerii casatoriti.
-În Finlanda se ocupă de bunăstarea socială, protecția copilului, asistența socială și servicii pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv servicii de interpret, servicii pentru persoanele în vârstă, servicii de sănătate, asistență medicală școlară și servicii pentru elevi, cu politici împotriva violenței domestice
-În Norvegia, cea mai mare parte a bugetului merge pe beneficiile (în bani) pentru familiile cu copii
Emigratia masiva, saracia extrema, si avorturile au adus Romania pe locul III in lume in ceea ce priveste declinul demografic (dupa Syria si Ucraina, tari implicate in razboi) Guvernul Romaniei trebuie sa investeasca urgent in masuri de sprijin pentru FAMILIE, daca ne dorim sa avem viitor!
Ciprian Bogdan


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare