Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Dorin Nistor: Călin Potor, un Gică-contra fără soluţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Am ajuns la finalul campaniei electorale. Ce bine! A fost o campanie electorală greu de suportat de electorat. Agresivitatea unor candidaţi foarte activi în a-şi arăta potenţialele politice de viitor, utilizând multiple mijloace de manipulare în detrimentul expunerilor de oferte credibile şi cu suport real, a lăsat un gust amar.
Competiţia politică poate duce la progres numai în condiţii de sinceritate şi respect din partea competitorilor.
Până la votul de duminică, când mincinoşii şi delaţioniştii vor fi sancţionaţi de cetăţenii Municipiului Alba Iulia, mai trebuie punctate unele aspecte din comportamentul unora care, uitând de buna cuviinţă, sunt călăuziţi de gândul – dacă voi nu m-aţi vrut şi nu mă vreţi, eu vă vreau.
Cred că aţi intuit deja. Exemplul cel mai bun este Călin Potor.
La recentele alegeri locale, când a candidat pentru funcţia de primar al Municipiului Alba Iulia, a ieşit în evidenţă doar prin calomnie şi injurii la adresa lui Mircea Hava, şi nu numai, folosind expresii greu de reprodus de un om onest cu semenii lui. Gestul de a ponegri familia cuiva te descalifică ca om, oricine ai fi tu.
Scopul scuză mijloacele nu poate fi valabil în a-ţi ascunde valoarea ta reală. Dovadă că albaiulienii l-au ales atunci pentru al 5-lea mandat pe Mircea Hava. Nici nu puteau să aleagă altfel. Călin Potor purta etichetă de trădător, de om lipsit de scrupule, lipsit de activitate în folosul comunităţii, neserios în funcţiile obţinute datorită susţinerii credulilor colegi de partid conduşi de Mircea Hava şi cărora le-a băgat cuţitul pe la spate precum Brutus. Mai trebuie spus că în Parlament a ajuns tot datorită celor pe care apoi i-a spurcat. Cât despre activitatea sa ca deputat, zero barat.
Vine acum şi pretinde să ajungă din nou în Parlament, cerând albaiulienilor să-l voteze, de parcă aceştia n-ar şti că organizaţia peneliştilor din Alba nu l-a dorit pe el ci pe Angelica Mocan, având noroc cu Crin Antonescu, care se pare că în curând va fi debarcat de peneliştii credincioşi doctrinei de dreapta. Dar aceasta este o altă problemă. Concluzia este că nu îşi merită locul obţinut.
Incredibilă manifestare din partea unui medic. Dar asta spune tot. Cu câtă uşurinţă a trecut de la manifestările de scandalagiu politic de ultimă speţă în alegerile locale la omul ce pozează în candidatul ce doreşte să clădească politica bunului simţ!
Câtă ipocrizie. Cum, de altfel, jalnică a fost şi încercarea de a arăta că este în cele mai bune relaţii cu peneliştii, spunând că de ziua lui de naştere l-au sunat unii, alţii să-l felicite.
Uită repede votul negativ primit de la colegii de partid din PNL.
Călin Potor critică vehement proiectele pentru reabilitarea Cetăţii şi modernizarea Municipiului Alba Iulia (un adevărat Gică-contra!), incriminând administraţia locală iar acum îşi etalează pozele prin ziare cu imagini din Cetate pictate cu lozinca „Clădim împreună.” Este o blasfemie curată. Promite mii de locuri de muncă, uitând că pe vremea când era director la Spitalul Judeţean nu putea fi angajat nimeni fără ştirea lui. Se ştie şi de ce. Nu e de mirare că dorinţa sa de mărire a proprietăţii în dauna fratelui său a generat un adevărat scandal. Înfiorător! Or dacă în relaţia cu cei de acelaşi sânge nu poţi da dovadă de principii sănătoase, nu ai cum să fii cinstit cu marea masă a concitadinilor ce vor vota la 9 decembrie.
Lupul îşi schimbă părul dar năravul niciodată. Albaiulienii şi nu numai, nu se lasă păcăliţi cu promisiuni deşarte. Ei văd ce se întâmplă în oraşul lor şi cui se datorează acest lucru. Ei nu vor populism şi demagogie, ci fapte.
Este grav când un om nu îşi dă seama că activitatea sau mai bine zis inactivitatea sa politică l-a descalificat ca om.
Zbaterile sale de a arăta că peste noapte s-a schimbat şi a devenit omul providenţial pentru Alba Iulia sunt sortite eşecului.
Călin Potor şi-a pierdut controlul. Vrând să îi cucerească pe tineri şi-a pus ochelari şi s-a postat în faţa clădirii Universităţii.
Cele mai multe lucruri despre care vorbeşte că le va face în Alba Iulia sunt deja palpabile. Trebuie crezut că este măcinat de gândul că i-a sosit ceasul în politică. Cântecul de lebădă îl sâcâie pe timpanele urechilor. El ştie că pesediştii din USL nu îl vor vota, ca să fie siguri că Ioan Dîrzu va merge în Parlament. Iar la redistribuire, conducerea PNL va opta pentru altcineva. Asta este realitatea. Jocul politic îl ocoleşte pe Călin Potor aşa cum el a evitat orice confruntare cu economistul Dorin Nistor, candidatul PDL-PNŢCD- susţinut de primarul Mircea Hava. O confruntare în care promisiunile deşarte şi mincinoase ale sale erau demolate pas cu pas de o ofertă cu componente clare, pline de realism şi cu transpunere în practică. Exact ceea ce ne trebuie acum.
Duminică, albaiulieni, veniţi la vot şi cumpăniţi bine!
Eliminaţi minciuna, perfidia!

Ec. Dorin NISTOR, candidatul ARD la Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 1 Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

17 august 1925, ziua în care Ioan Slavici, ,,întemeietorul” se stinge din viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 august 1925, ziua în care Ioan Slavici, ,,întemeietorul” se stinge din viață Ioan Slavici, cunoscutul scriitor canonic, s-a născut la Șiria, județul Arad, la 18 ianuarie 1848 și s-a stins din viață la 17 august 1925, în localitatea Crucea de Jos și a fost înmormântat în schitul Brazi, la un km distanță de orașul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea