Rămâi conectat

Curier Județean

Dorel Tomuş a fost numit director general interimar al Cupru Min Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dorel Tomuş, care a fost până de curând director adjunct al Cupru Min, a fost numit director general interimar al companiei. El a mai deținut această funcție în perioada 2014-2015, iar între 2013 şi 2014 a fost director adjunct al companiei miniere din Abrud.

„Ne dorim să dezvoltăm în continuare compania şi totodată vrem să rezolvăm problemele de mediu. Avem în vedere continuarea procesului de retehnologizare a companiei, etapă care va viza atât uzina, cât şi activitatea din carieră. Anul viitor expiră autorizația de mediu pentru Cupru Min, iar pentru a obține o nouă autorizație suntem obligați să respectăm anumite condiții de mediu. Dacă va fi cazul vom solicita prelungirea autorizației pentru că din cauza problemelor cu terenurile, pe care nu suntem proprietari, nu am reuşit anumite investiții. Tot din cauză că anumite terenuri nu erau intabulate nu am primit autorizație de construcție, necesară pentru a pune în practică proiectele noastre. Am angajat o casă de avocatură, care cu ajutorul topografilor va duce la bun sfârşit această procedură”, a declarat Tomuș.

La Cupru Min se află a doua rezervă de cupru, ca mărime, din Europa, care reprezintă 65 la sută din rezerva totală de cupru a țării. În ultimii ani, randamentul de extracție şi concentrația de cupru din minereul extras s-au îmbunătățit cu aproape 3 la sută.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri, în jurul orei 11:30, în com. Livezile, Valea Răchișului. Au intervenit pompierii cu o autospecială. Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în com. Livezile, Valea Răchișului. Revenim cu amănunte. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea