Dorel Tomuş a fost numit director general interimar al Cupru Min Abrud

Dorel Tomuş, care a fost până de curând director adjunct al Cupru Min, a fost numit director general interimar al companiei. El a mai deținut această funcție în perioada 2014-2015, iar între 2013 şi 2014 a fost director adjunct al companiei miniere din Abrud.

“Ne dorim să dezvoltăm în continuare compania şi totodată vrem să rezolvăm problemele de mediu. Avem în vedere continuarea procesului de retehnologizare a companiei, etapă care va viza atât uzina, cât şi activitatea din carieră. Anul viitor expiră autorizația de mediu pentru Cupru Min, iar pentru a obține o nouă autorizație suntem obligați să respectăm anumite condiții de mediu. Dacă va fi cazul vom solicita prelungirea autorizației pentru că din cauza problemelor cu terenurile, pe care nu suntem proprietari, nu am reuşit anumite investiții. Tot din cauză că anumite terenuri nu erau intabulate nu am primit autorizație de construcție, necesară pentru a pune în practică proiectele noastre. Am angajat o casă de avocatură, care cu ajutorul topografilor va duce la bun sfârşit această procedură”, a declarat Tomuș.

La Cupru Min se află a doua rezervă de cupru, ca mărime, din Europa, care reprezintă 65 la sută din rezerva totală de cupru a țării. În ultimii ani, randamentul de extracție şi concentrația de cupru din minereul extras s-au îmbunătățit cu aproape 3 la sută.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...