Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

„Domnule Trompetă, Florin Roman, nu mai face declaraţii fără să fii bine informat„

Publicat

în

O răbufnire de bun simţ. Drept la replică al unor proprietari de pensiuni din zona Munţilor Apuseni

Nu ştim amănunte despre lupta aprigă de la judeţ şi nici nu ne interesează. Am citit un articol recent din ziarul judeţului, care aşa mic cum este nu ne lasă izolaţi în inima Apusenilor – la Albac, fără noutăţile de la centru. Suntem un grup de albăceni ce se bucură de comuna în care s-au născut, în care trăiesc şi unde îşi dezvoltă mici afaceri în servicii turistice. Sursa noastră de venit şi de asigurare a traiului de zi cu zi este reprezentată în ultimii ani de turism. Vedem turismul ca fiind colacul nostru de salvare.

Turismul rural pe care îl practicăm de câţiva ani ne-a făcut cunoscuţi în ţară şi nu numai. Ne străduim să muncim, să organizăm un târg de turism în care invitaţii, oricare ar fi ei, preşedinţi de CJ sau simpli trecători prin Albac să se simtă bine şi să revină la noi unde vor fi primiţi cu braţele deschise ori de câte ori doresc. Nu considerăm că acest târg de turism este un prilej de propagandă politică în care să se înfrunte şi confrunte rivalităţi politice. Aşa că domnule Trompetă, Florin Roman, nu mai face declaraţii fără să fii bine informat pentru că îi jigneşti pe cei care muncesc la ei acasă pentru a îmbunătăţi viaţa moţilor. Altă dată când mai scrii despre Albac te invităm să vii la noi şi să trăieşti pe propria ta piele „discuţiile de afaceri” pe care le avem cu turiştii noştri dragi pe care îi aşteptăm să revină în fiecare an. Aşa că dl Trompetă ai fi putut veni la Albac să trăieşti pe viu atmosfera unui târg de turism cu miros de bucate tradiţionale, gazde iubitoare şi ospitalitate moţească. Acum te putem invita doar să baţi la porţile oamenilor şi să-ţi ceri iertare la fiecare în parte pentru lucrurile scrise în articol. Dacă nu ai bunul simţ şi cei şapte ani de acasă mai bine ocoleşte pentru o perioadă îndelungată comuna Albac.

Elit - Gustul Desăvârșit

Noi, oameni de munte, luptători încă de pe vremea lui Horea pentru drepturile noastre, nu vom ceda nici acum, ci ne luptăm pentru şansa care ne-a fost oferită de a ne ridica din anonimat şi a deveni o destinaţie de vacanţă şi nu un simplu sat uitat în măruntaiele munţilor prin intermediul Târgului Naţional de Turism Rural, organizat la Albac. Că dl Dumitrel a fost un susţinător cu atât mai bine, ar fi putut fi şi un altul, nu are importanţă, ne-a ajutat atât cât a putut şi pentru asta îi mulţumim şi îl aşteptăm cu drag în mijlocul nostru.

Mircea MORAR, Lucica ZGAIBA, Marius TRIF, Ana OARGA, Maria TODEA, Adrian PLEŞA, Conducerea Pensiunii „Poiana Verde”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte

Publicat

în

20 mai, declarată Ziua Mondială a Albinelor. Misterul dispariției micilor insecte

ONU a declarat ziua de 20 mai ca Ziua Mondială a Albinei. Este în continuare un mister de ce dispar aceste insecte – dar este o preocupare constantă a oamenilor de ştiinţă. Şi chiar şi a cancelarului german Angela Merkel, în ciuda tuturor problemelor internaţionale stringente.

În acest laborator al Universităţii din Graz, cercetătorii caută soluţii pentru stimularea albinelor. Micile piese albe pe care le vedeţi în imagine sunt de fapt un fel de roboţi, care ar trebui să influenţeze micile vieţuitoare.

„Cele trei feluri în care roboţii afectează albinele sunt temperatura – aceste plăci de metal, care în mod normal ar fi acoperite cu ceară, pot fi încălzite, iar albinele sunt atrase de căldură. Sunt apoi aceste fante, pe unde se suflă foarte delicat aer cald, care redistribuie albinele acolo când sunt într-un loc în care nu le vrem Şi vibraţia pe anumite frecvenţe, un semnal la care albinele reacţionează” – Martina Szopek – cercetător, universitatea din Graz.

Elit - Gustul Desăvârșit

Albinele sunt o problemă peste tot în lume: micile insecte nu mai polenizează – şi astfel, culturi întregi sunt compromise.

Cancelarul Angela Merkel a înfruntat fără rezerve râsetele din Bundestag şi, după referiri la Iran şi Coreea de Nord, i-a îndemnat pe politicieni să nu ignore problema albinelor

„Aş vrea să închei cu ceva pe care mulţi l-ar putea considera nesemnificativ dar care eu cred că este foarte important: Pe 20 mai, săptămâna viitoare, vom marca pentru prima oară Ziua Mondială a Albinelor” – Angela Merkel – cancelarul Germaniei

Germania este printre suporterii cei mai activi în interzicerea neonicotinoidelor, pesticide care fac rău albinelor. România se opune acestor restricţii totale, pentru că ne-ar afecta grav productivitatea anumitor culturi agricole expuse dăunătorilor, mai ales cele de porumb.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”

Publicat

în

19 mai 1919: A fost înființată organizația non guvernamentală „Salvați Copiii”

Salvați copiii este o organizație neguvernamentală internațională a cărei scop este de a acorda sprijin copiilor care au nevoie de ajutor din întreaga lume. A fost înființată în anul 1919 în Marea Britanie.

Scopul principal al asociației este dezvoltarea proiectelor care aduc îmbunătățiri substanțiale și de lungă durată în folosul copiilor. Face parte din International Save the Children Alliance care este compusă din alte 27 de organizații naționale. International Save the Children Alliance este un ONG cu statut consultativ pe lângă consiliul Economic și Social al ONU.

“Salvaţi Copiii România” este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Programele Organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări Misiunea Organizației Salvați Copiii România este de a obține progrese marcante privind modul în care copiii sunt tratați și de a produce schimbări imediate și de durată în viața acestora. Viziunea Salvați Copiii România este o lume în care fiecărui copil îi este respectat dreptul la viață, protecție, dezvoltare și participare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Publicat

în

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.

O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.

Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.

Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.

„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).

Sursa: descopera.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare