Rămâi conectat

Ştirea zilei

DOLIU la Universitatea”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Profesorul Mircea Braga s-a stins din viață

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DOLIU la Universitatea”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Profesorul Mircea Braga s-a stins din viață

”Filologia albaiuliană, profund îndurerată, se desparte, în aceste zile, de un Profesor-simbol, care ne-a însuflețit, ne-a educat și ne-a oferite infinite bucurii culturale, încă de la înființarea Universității și a Facultății noastre.: Prof. univ. dr. emerit MIRCEA BRAGA. Ne va fi Dor, Domnule Profesor! Recunoștința nu ne încape în cuvinte. Odihnă în Lumină Lină!”, a fost mesajul de rămas bun publicat de reprezentanții facultății de Filologie din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

MIRCEA BRAGA a fost Profesor universitar doctor în cadrul Departamentului de Filologie, încă din anul 1993 și până la pensionare, fiind și conducător de doctorate în domeniul Filologie. A educat numeroase generații de studenți, masteranzi și doctoranzi, numărându-se printre cei care au înființat și au consolidat, de-a lungul anilor, programele de studii și cercetarea științifică din cadrul Universității albaiuliene. A fost, pentru noi toți, un model complet, ca dascăl și om de cultură desăvârșit.

Critic și istoric literar, filozof al culturii, este autorul a numeroase volume de teorie și critică literară, de filozofia și sociologia culturii, precum și numeroase studii de istorie literară, teoria imaginarului și teoria mentalităților: Spectacolul de teatru şi colaboratorii lui (în colaborare) Baia Mare, 1970; Sincronism şi tradiţie (Cluj-Napoca, 1972); Conjuncturi şi permanenţe (Cluj-Napoca, 1976); Destinul unor structuri literare (Cluj-Napoca, 1979) și multe altele.

Învățământul universitar albaiulian pierde, prin trecerea Profesorului Mircea BRAGA la Cele Veșnice, nu doar un mentor, ci și un reper intelectual și moral!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO VIDEO: Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda. A fost semnalată prezența unui URS

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO VIDEO: Avertizare RO-ALERT la Alba Iulia – cartierul Oarda. A fost semnalată prezența unui URS Prezența unui urs a fost semnalată în cursul zilei de joi, 25 aprilie, aproximativ ora 09:30, în Alba Iulia, cartierul Oarda. Potrivit IPJ Alba, ursul a fost zărit pe raza cartierului Oarda, din Alba Iulia, în apropiere de casele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea