Rămâi conectat

Ştirea zilei

Doi polițiști din Alba Iulia, agresați fizic în cartierul Lumea Nouă: Soț și soție sub control judiciar, după ce l-au trântit la pământ pe unul din oamenii legii, iar pe celălalt l-au strâns de gât

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doi polițiști din Alba Iulia, agresați fizic în cartierul Lumea Nouă: Soț și soție sub control judiciar, după ce l-au trântit la pământ pe unul din oamenii legii, iar pe celălalt l-au strâns de gât

Soț și soție din cartierul albaiulian Lumea Nouă au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile după ce au agresat fizic doi polițiști care au intervenit pentru aplanarea unui scandal petrecut în urmă cu câteva zile.

Este vorba despre un scandal iscat în seara de vineri 19 iulie 2024, pe strada Eleșteului din cartierul Lumea Nouă. În timpul conflictului, un polițist a fost strâns de gât, iar un altul a fost trântit la pământ.

”Ca urmare a cercetărilor desfășurate în cadrul unui dosar penal cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 4 cod penal, raportat la art. 193 alin. 2 și 2 1 lit. c) cod penal, la data de 20.07.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații A.G. și A.N., soț și soție.

Citește și: SCANDAL în cartierul ”Lumea Nouă” din municipiul Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT și o femeie sub control judiciar după ce au înjurat polițiștii. De la ce a pornit totul

S-a reținut astfel că, în seara zilei de 19.07.2024, în jurul orei 2030, inculpata A. N., în timp ce se afla în loc public pe str. Eleșteului, din mun. Alba Iulia, jud. Alba, a agresat fizic persoana vătămată C., lucrător de poliție în cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia – Biroul de Ordine Publică, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, strângându-l cu mâna în zona gâtului, iar în contextul tuturor agresiunilor exercitate, au fost provocate persoanei vătămate leziuni traumatice pentru care s-au stabilit pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, în seara zilei de 19.07.2024, în jurul orei 2030, inculpatul A.G., în timp ce se afla în loc public, pe str. Eleșteului, din mun. Alba Iulia, jud. Alba, a agresat fizic persoana vătămată C., lucrător de poliție în cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia – Biroul de Ordine Publică, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, împingându-l cu putere în zona pieptului, iar la scurt timp după, în timp ce se afla la intrarea în curtea imobilului său de pe aceeași stradă, a încercat să lovească persoana vătămată cu un corp contondent tip par, a îmbrâncit persoana vătămată și a provocat căderea acesteia la sol, iar în contextul tuturor agresiunilor exercitate au fost provocate persoanei vătămate leziuni traumatice pentru care s-au stabilit pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale.

La data de 20.07.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile față de inculpata A.N., iar față de inculpatul A.G., procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus reținerea pentru 24 de ore.

La data de 21.07.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus luarea controlului judiciar și față de inculpatul A.G. .

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurilor preventive reprezintă etape procesuale prevăzute de codul de procedură penală, iar măsurile preventive au ca scop asigurarea bunei desfășurări a procesului penal, împiedicarea sustragerii inculpatului de la urmărirea penală sau judecată, precum și prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni, iar toate aceste măsuri nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Consiliul Județean Alba se mută din 2 august în noul sediu de LUX al CJ Alba, din Cetatea Alba Carolina, de la Poarta a III-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Județean Alba se mută în noul sediu de LUX, din Cetatea Alba Carolina, lângă Poarta a III-a Consiliul Județean Alba se mută din 2 august 2024 în casă nouă, mai exact în noul sediu de LUX din Cetatea Alba Carolina. Lucrările de reablitare și refuncționalizare a clădirii în care a funcționat fostul Centru Militar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea