Rămâi conectat

Curier Județean

Doi elevi din Alba participă la concursul de Fizica și chimie ”Impuls Perpetuum” pentru copii din mediul rural, organizat la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

In perioada 28 iulie-1 august 2018 se va desfasura la Alba Iulia cea de-a 26-a ediție a Concursul de Fizica și chimie  ”Impuls Perpetuum”pentru copii din mediul rural.  

Concursul  a fost initiat la inceputul anilor 90 de un inimos profesor de Fizica din Amara, cu numele Ion Cobelea fiind numai concurs de fizica. El a tinut vreo 5-6 editii singur, la Amara, sprijinit de câțiva colegi, de autoritatile locale si din sponsorizari modeste.

Profesorul bucurestean Mircea Fronescu, ajuns secretar de stat la Min. Învățământului , a inclus concursul in activitatile anuale ale ministerului și cu finațare de la buget. Astfel, concursul a devenit itinerant.  In anul 2006 din initiativa d-nei inspector Daniela Bogdan, el a devenit concurs de Fizica și Chimie.

La această ediție participă 140 de elevi și profesori insoțitori și 30 de membri ai Comisiei Centrale.

Șansa pe care Ministerul Educației Naționale a acordat-o Inspectoratului Județean Alba de a fi gazda unei competiții de anvergură reprezintă recunoașterea valorii școlilor Albei și a priceperii dascălilor de a descoperi și modela tinerii.

În mod special pentru IȘJ Alba, Concursul oferă prilejul de a face cunoscut orașul și împrejurimile acestuia, precum și unitățile industriale în care se aplică tehnologie de vârf, pentru a înțelege și încuraja elevii în studiul științelor.

Comisia are ca președinte pe dl. prof. universitar dr. Uliu Florea, președinte executiv pe dl.prof. Victor Păunescu și multi invitati de seama precum Prof. Mihail Sandu și Florin Măceșanu, autori de manuale și auxiliare curriculare de mare folos în viata noastră de fiecare zi în munca cu elevii la clasă.

Concursul contine o proba practica la fizica si chimie cu durata de 3 ore ce se va desfasura la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Alba Iulia si o proba teoretica, tot de 3 ore, ce se va desfasura la Colegiul Economic „DP Martian.

Lotul Jud. Alba:

Nr. Nume Prenume Unitatea școlară Clasa Localitatea

 

 

 

 

 

Județ
1 IUONUȚ MARIUS ADRIAN ȘCOALA GIMNAZIALĂ NOȘLAC VII NOȘLAC AB
2 SIMIAN MARIA CRISTINA ȘCOALA GIMNAZILĂ ”IULIU MANIU” VIII VINȚU DE JOS AB

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea