Ziarul Unirea
 

Doi elevi din Alba participă la concursul de Fizica și chimie ”Impuls Perpetuum” pentru copii din mediul rural, organizat la Alba Iulia

In perioada 28 iulie-1 august 2018 se va desfasura la Alba Iulia cea de-a 26-a ediție a Concursul de Fizica și chimie  ”Impuls Perpetuum”pentru copii din mediul rural.  

Concursul  a fost initiat la inceputul anilor 90 de un inimos profesor de Fizica din Amara, cu numele Ion Cobelea fiind numai concurs de fizica. El a tinut vreo 5-6 editii singur, la Amara, sprijinit de câțiva colegi, de autoritatile locale si din sponsorizari modeste.

Profesorul bucurestean Mircea Fronescu, ajuns secretar de stat la Min. Învățământului , a inclus concursul in activitatile anuale ale ministerului și cu finațare de la buget. Astfel, concursul a devenit itinerant.  In anul 2006 din initiativa d-nei inspector Daniela Bogdan, el a devenit concurs de Fizica și Chimie.

La această ediție participă 140 de elevi și profesori insoțitori și 30 de membri ai Comisiei Centrale.

Șansa pe care Ministerul Educației Naționale a acordat-o Inspectoratului Județean Alba de a fi gazda unei competiții de anvergură reprezintă recunoașterea valorii școlilor Albei și a priceperii dascălilor de a descoperi și modela tinerii.

În mod special pentru IȘJ Alba, Concursul oferă prilejul de a face cunoscut orașul și împrejurimile acestuia, precum și unitățile industriale în care se aplică tehnologie de vârf, pentru a înțelege și încuraja elevii în studiul științelor.

Comisia are ca președinte pe dl. prof. universitar dr. Uliu Florea, președinte executiv pe dl.prof. Victor Păunescu și multi invitati de seama precum Prof. Mihail Sandu și Florin Măceșanu, autori de manuale și auxiliare curriculare de mare folos în viata noastră de fiecare zi în munca cu elevii la clasă.

Concursul contine o proba practica la fizica si chimie cu durata de 3 ore ce se va desfasura la Scoala Gimnaziala “Mihai Eminescu” Alba Iulia si o proba teoretica, tot de 3 ore, ce se va desfasura la Colegiul Economic “DP Martian.

Lotul Jud. Alba:

Nr.NumePrenumeUnitatea școlarăClasaLocalitatea

 

 

 

 

 

Județ
1IUONUȚMARIUS ADRIANȘCOALA GIMNAZIALĂ NOȘLACVIINOȘLACAB
2SIMIANMARIA CRISTINAȘCOALA GIMNAZILĂ ”IULIU MANIU”VIIIVINȚU DE JOSAB

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...