Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

DOCUMENT. Salarii la stat în 2024 | Primăria Alba Iulia: Ce sume de bani încasează angajații plătiți din bani publici

Cezar Lancrajan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

DOCUMENT. Salarii la stat în 2024 | Primăria Alba Iulia: Ce sume de bani încasează angajații plătiți din bani publici

Numărul de persoane aflate pe statul de plată la stat în Primăria Municipiului Alba Iulia și instituțiile subordonate „a sărit” de 1000 încă din anul 2020.

Citește și: 19 consilieri locali de la Primăria Alba Iulia, obligați să restituie sume de bani încasate necuvenit. DOCUMENT

I . Lista functii UAT Alba Iulia. Salariu de baza/indemnizație lunară. RAPORT – Septembrie 2024

Contrar reformelor promise de administrația locală și celor afirmate în mod repetat de primarul Gabriel Codru Pleșa, precum și nu în ultimul rând așteptărilor cetățenilor din oraș după celebrul audit plătit cu bani grei firmei KPMG. Dar ce sume de bani încasează cei aflați pe statul de plată al instituției sub formă de salariu de bază/indemnizație lunară? ZiarulUnirea.ro a purces pe drumul banului public, consultând un document remis de Unitatea Administrativ Teritorială.

II . Lista functii UAT Alba Iulia. Salariu de baza/indemnizație lunară. RAPORT – Septembrie 2024

Cu cele peste 1000 de persoane aflate pe statul de plată și în subordine Primăria Municipiului Alba Iulia este fără nici o urmă de dubiu unul din cei mai mari angajatori din oraș și comunitate rivalizând chiar și cu societăți și coloși din mediul privat, iar raportat la fragilul randament financiar al surselor de venituri proprii ale instituției administrative situația cheltuielilor cu privire la capitalul uman este una mai mult decât îngrijorătoare.

III . Lista functii UAT Alba Iulia. Salariu de baza/indemnizație lunară. RAPORT – Septembrie 2024

Astfel, în frunte cu primarul încasator al unui venit plătit din bani publici reprezentând salariu de bază/indemnizație lunară cu o valoare brută de 32.603 lei și cei doi viceprimari cu 28.980 lei fiecare, administratorul public cu 28.980 lei,  secretarul general cu 15.577 lei, ori arhitectul șef cu 15.456 lei urmat de o serie de directori executivi și șefi de serviciu cu 14.490 lei respectiv 11.302 lei, sau de bunăoară managerul public cu 12.837 lei și alți cel puțin alțe 1000 de persoane aflate în subordine, Primăria Alba Iulia suportă o imensă cheltuială cu privire la drepturile salariale ale capitalului uman – reiese dintr-un raport remis la data de 30 septembrie 2024 și consultat de ZiarulUnirea.ro .

IV . Lista functii UAT Alba Iulia. Salariu de baza/indemnizație lunară. RAPORT – Septembrie 2024

La polul opus se află, însă, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia, aleși în cadrul penultimului scrutin electoral și meniți să hotărască prin vot asupra bunei ori proastei sorți a comunității din oraș. Aceștia din urmă încasează o sumă derizorie raportată la alte venituri salariale din Primăria Alba Iulia și nu în ultimul rând la greutatea deciziilor și proiectele cu care se confruntă în ședințele ordinare, extraordinare ori de îndată, convocate de încă o dată primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Codru Pleșa.

Mulțumiți de ce primiți, în „smart-ul” Alba Iulia, pe banii voștri? Stimați, contribuabili și votanți!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Ziua Pensionarilor sărbătorită de ANSR – Filiala Alba: „A treia tinerețe – O nouă etapă de vitalitate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Pensionarilor sărbătorită de ANSR – Filiala Alba: „A treia tinerețe – O nouă etapă de vitalitate” Pe data de 5 octombrie 2024, ANSR – Filiala Alba a organizat un eveniment deosebit dedicat pensionarilor surzi, pe tema „A treia tinerețe – O nouă etapă de vitalitate”. Ziua Pensionarilor nu a fost doar un moment de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea