Rămâi conectat

Actualitate

DOCUMENT| Primarul Gabriel Pleșa prezintă raportul la 2 ani de la preluarea mandatului la Primăria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Gabriel Pleșa prezintă raportul la 2 ani de la preluarea mandatului la Primăria Alba Iulia

Se împlinesc 2 ani de când numărul meu de telefon este public, accesibil pentru oricare dintre dumneavoastră, de când, stradă cu stradă, am luat Alba Iulia la pas și am căutat împreună cele mai bune soluții la problemele noastre, ale locuitorilor.

De asemenea, poate fi descărcat și de AICI

Mai binele oricărei comunități pornește de la parteneriatul dintre administrație și beneficiari, dintre cei care sunt plătiți pentru a fi în slujba municipiului și cei care plătesc, prin taxe și impozite, pentru ca interesele să le fie reprezentate la nivel administrativ. În acest sens, am urmărit ca întreg aparatul primăriei să fie cât mai aplicat în deservirea dumneavoastră, cu celeritate, profesionalism și cu respectarea legii. Cu toate acestea, de multe ori, timpii de așteptare până la rezolvarea provocărilor cu care ne confruntăm la nivelul Primăriei Alba Iulia sunt mai îndelungați decât ne-am dori, dar altfel nu se poate! Nu am să accept niciun compromis pentru a câștiga simpatia ori bunăvoința cuiva!

Elit - Gustul Desăvârșit

Etapele de implementare a proiectelor majore, de mobilitate, infrastructură, culturale ori de altă natură, demarate de la începutul mandatului cu care m-ați învestit, s-au derulat și continuă în condițiile prevăzute de legislație. Știm, de asemenea, că nimic trainic și de anvergură nu se realizează fără consum de timp, resurse și efort. Ne este încercată și răbdarea, fără îndoială, dar victoria și satisfacția sunt, în final, ale celor care știu să-și măsoare nerăbdarea, apreciind truda celor implicați și susținându-i pe cei care fac lucrurile să se întâmple!

Raportul activității mele în funcția de primar al municipiului Alba Iulia, pentru perioada 22 octombrie 2020 -ziua în care am preluat conducerea primăriei- și până astăzi, îl găsiți mai jos. Nu găsiți orele lucrate peste program, cele petrecute pe stradă, cu dumneavoastră, emoțiile, tensiunile, tristețile ori bucuriile resimțite în aceste 24 de luni în care nu au fost toate doar bune, nici toate doar rele. La fel ca într-o familie, ca într-o gospodărie, la final de an contabilizăm ce am reușit să ducem la bun sfârșit, fără să neglijăm ce avem încă în lucru, și pentru care avem nevoie, în continuare, de ajutor ori susținere.

Le mulțumesc consilierilor locali, celor doi viceprimari, consilierilor din Cabinetul Primarului și, nu în ultimul rând, tuturor funcționarilor din instituție, care au înțeles că trebuie să își facă datoria, să sprijine schimbarea și creșterea calității vieții în urbea noastră.
Pentru anii rămași, pentru tot ce mi-am propus să realizăm pentru oraș, împreună cu echipa Primăriei Alba Iulia, vă rog să-mi fiți alături, iar pentru sprijinul și încrederea acordate, vă mulțumesc!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Proiectul bugetului pe 2023, publicat de Ministerul Finanțelor: Deficit de 77,9 miliarde lei și creştere economică de 2,8%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul bugetului pe 2023, publicat de Ministerul Finanțelor: Deficit de 77,9 miliarde lei și creştere economică de 2,8%

Proiectul Legii bugetului de stat pentru 2023 a fost publicat în cursul serii de marți de către Ministerul Finanțelor. Proiectul prevede un deficit de 77,9 miliarde lei, respectiv de 4,4% din produsul intern brut.

Proiectul de buget pentru anul viitor este configurat pe o creştere economică de 2,8%, în condiţiile în care şocul economic provocat de pandemie este unul dintre cele mai semnificative din istoria recentă, se arată în Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023 publicat marţi de Ministerul Finanţelor.

Produsul intern brut în preţuri curente este estimat în creştere la 1.552 miliarde de lei, de la 1.396 miliarde de lei în acest an.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deficitul bugetar ESA în anul 2023 este calculat la 4,4% din PIB, urmând ca acesta să ajungă în anul 2026 la 2,9% din PIB, încadrându-se la sfârşitul orizontului de prognoză (anul 2024) în prevederile regulamentelor europene, respectiv 2,95% din PIB. Deficitul bugetar cash atinge în anul 2024 valoarea de 2,95% din PIB, cu care se încadrează in regulamentele europene, se arată în documentul citat.

Pe bugetul general consolidat, cheltuielile totale sunt prevăzute la 607,924 miliarde de lei în anul 2023. Cheltuielile bugetare reprezintă anul viitor 39,17% din PIB, cu tendinţă de scădere în anul 2026. Cheltuielile destinate investiţiilor însumează aproximativ 112,1 miliarde lei, reprezentând aproximativ 7,22% în PIB, iar în anul 2026 acestea urmează să ajungă la circa 154,2 miliarde lei.

Veniturile bugetare în termeni nominali sunt estimate la 539,6 miliarde lei (34,77% din PIB), în creştere în valoare nominală pe orizontul de referinţă, ajungând în anul 2026 la 655,1, miliarde lei (32,78% din PIB). Cele mai mari ponderi în cadrul veniturilor bugetare în anul 2023 le înregistrează contribuţiile de asigurări sociale (30,1% din total venituri), urmate de TVA (21,1 %) sume primite de la UE (13,2% din total venituri), şi accize (7,1 %).

Potrivit proiectului de buget, inflaţia la sfârşitul anului ar urma să încetinească la 8% în 2023, faţă de 15,2% în 2022, în timp ce deficitul de cont curent va coborî la 8,5% din PIB, de la 8,8% în acest an.

Câştigul salarial real este prevăzut să crească cu 1,7% anul viitor, după un declin de 2% în acest an.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor. Potrivit meteorologilor temperaturile în luna decembrie vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.12.2022 – 12.12.2022 

Elit - Gustul Desăvârșit

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice, centrale și la munte.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar și local deficitar în sud-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 12.12.2022 – 19.12.2022 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile intracarpatice și nord-estice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19.12.2022 – 26.12.2022 

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, posibil ușor mai ridicate la munte.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.12.2022 – 02.01.2023 

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în zonele montane.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Voucherele sociale de 250 de lei: Banii vor fi virați pe carduri înainte de sărbători

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Voucherele sociale de 250 de lei: Banii vor fi virați pe carduri înainte de sărbători

Cardurile cu cei 250 de lei pe care oamenii aflați în categoriile cu risc de sărăcie îi primesc urmează a fi încărcate, fiind ultima tranșă din cursul acestui an. Oficialii de la Palatul Victoria au anunțat faptul că programul va continua și anul viitor.

Autoritățile au hotărât să urgenteze procesul de acordare a tichetelor sociale, astfel încât persoanele vulnerabile să primească cei 250 de lei înainte de sărbători. „O veste bună pe care vreau să o anunț este că vom urgenta procesul pentru încărcarea tranșei IV de 250 de lei pe carduri, pentru a ajunge la beneficiari înainte de sărbătorile de iarnă”, a transmis ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Elit - Gustul Desăvârșit
Graficul de virare pentru tranşa a 4-a de bani pe cardurile sociale este următorul:
  • actualizarea listelor de beneficiari de către MMSS și verificarea de către ANAF are loc în perioada 05.12.2022-09.12.2022;
  • prelucrarea datelor de către CN Poșta Română și transmiterea către direcțiile regionale în intervalul 05.12.2022-09.12.2022;
  • încărcarea efectivă are loc în perioada 12.12.2022-16.12.2022.

Voucherele sociale sunt acordate o dată la două luni și au o valabilitatea de 12 luni. Astfel, în cazul celei de-a patra și ultima dintre tranșele de anul acesta, valabilitatea va fi până în decembrie 2023. Practic, românii care primesc suma de 250 de lei o pot cheltui până la data respectivă.

În paralel, autorităţile locale oferă, în funcţie de buget, tichete sociale cadou pentru perosanele vulnerabile. În același context, de curând, autoritățile din Constanța au anunțat tichete sociale pentru seniori, în valoare de 400 de lei. Și acestea au fost tot sub formă de tichete sociale pentru pensionari.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea