Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

DNA Alba Iulia, nevoită să își schimbe sediul într-un imobil ce aparține Consiliului Județean Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cladire DNA Alba CopyDNA Alba Iulia urmează să își schimbe sediul (FOTO) situat în prezent în centrul municipiului, pe strada George Coșbuc, într-un imobil mai puțin arătos de pe strada Bucureşti, aflat în proprietatea Consiliului Județean Alba.

Serviciul Teritorial Alba Iulia al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) este obligat să elibereze clădirea în care a funcționat ân ultimii ani, după ce imobilul a fost retrocedat foştilor proprietari.

Viitorul sediu urmează să fie dat în administrare Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie printr-o hotărâre a Consiliului Judeţean Alba, supusă votului consilierilor în ședința de joi, 27 martie.

Imobilul, situat administrativ in Municipiul Alba lulia, strada Bucureşti, nr.16, este compus din trei corpuri de clădire și teren in suprafaţă de 697 mp, din care teren construit in suprafaţă totală de 441 mp.

Clădirea aparţine domeniului public al judeţului Alba și la ora actuală se află in administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. În momentul de faţă, imobilul este neocupat, Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială mutandu-se intr-un alt imobil din Municipiul Alba lulia.

Potrivit CJ Alba, “prin adresa nr. 584//2013, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba lulia solicită Consiliului Judeţean Alba, identificarea şi alocarea unui spaţiu optim desfăşurării activităţii acestei instituţii, intrucat imobilul in care funcţionează a fost retrocedat proprietarului de drept prin hotărare judecătorească definitivă şi irevocabilă. Consiliul Judeţean Alba a comunicat Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba lulia, că imobilul din Municipiul Alba lulia, str. Bucureşti, nr. 16, poate fi pus la dispoziţia acestei instituţii, informand totodată cu privire la etapele care trebuie parcurse in vederea transmiterii acestui imobil din domeniul public al judeţului Alba şi din administrarea Consiliului Judeţean Alba in domeniul public la statului şi in administrarea Ministerului Public – Parchetul de pe langă inalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu destinaţia de sediu al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba lulia.

Solicitarea Ministerului Public – Parchetul de pe langă inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la imobilul situat in Municipiul Alba lulia, str. Bucureşti, nr. 16, Judeţul Alba, a fost aprobată in şedinţa de Guvern din data de 26 februarie 2014.

În acest sens, se propune ca incetarea dreptului de administrare al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba asupra imobilului să se facă incepand cu data de 15 aprilie, iar predarea-preluarea imobilului şi a documentelor aparţinătoare acestuia, să realizeze prin Protocol, in termen de 30 zile de la data incetării dreptului de administrare.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea