Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Distracţie scumpă pentru un tânăr de 18 ani. Poliţia l-a identificat pe profanatorul “Zeiţei războiului” din Şeuşa

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Beat fiind a încercat să încalece statuia rupându-i astfel, sabia şi mâna dreaptă

Un tînăr de 18 ani din localitatea Şeuşa este cercetat penal pentru distrugere, după ce a mutilat monumentul Zeiţei războiului din localitate. Evenimentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, 21/22 ianuarie, la puţin timp după miezul nopţii, când H.L., din Şeuşa, comuna Ciugud, în timp ce se deplasa spre casă, însoţit de 3 prieteni, fiind în plus şi sub infuenţa alcoolului, a încercat să se urce pe monumentul închinat eroilor, împrejurare în care s-a apucat cu mâna de sabia ornamentală din piatră, care s-a rupt în mai multe bucăţi, împreună cu o parte din mâna dreapta a statuii. Ulterior, tânărul a aruncat într-un pârâu din apropiere elementele rupte şi s-a dus acasă să doarmă.

Faţă de H.L. a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal, acesta fiind cercetat în stare de libertate.

În anul 2011 pe raza comunei Ciugud au fost constate un număr de 17 infracţiuni, cu două mai puţine faţă de anul 2010, pentru care sunt cercetate un număr de 29 de persoane, cu 3 mai multe faţă de anul 2010. Din totalul de 17 infracţiuni, 10 au fost de natură judiciară. Din luna iulie 2011, dată la care au fost pus în aplicare conceptul de reorganizare al poliţiei din mediul rural, la Postul de Poliţie Ciugud, au fost sesizate 20 de infracţiuni, din care 8 de furt, cu 6 mai puţine decât în semestru I al anului 2011. (B.P.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea