Rămâi conectat

Politică Administrație

Disponibilizări la societatea Consiliului Județean, Drumuri şi Poduri Locale (DPL) Alba. 20 de angajați vor pleaca acasă

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La începutul anului au început să iasă la iveală problemele financiare cu care se confruntă Societatea Drumuri şi Poduri Locale (DPL) Alba.

În ședința de CJ din martie, legat de situația societății, al cărui acționar unic este CJ Alba, consilierul județean Simion Crețu (PNL) se arătata îngrijorat de faptul că societatea locală de drumuri și poduri înregistrează o scădere semnificativă a veniturilor (circa 830.000 de lei în 2012 și aproape 490.000 de lei în 2011), solicitând din partea administratorilor firmei o analiză economică pentru a identifica cauzele problemelor financiare ale companiei.

O lună mai târziu, consilierii județeni adoptau un proiect de hotărâre prin care DPL Alba primea un sprijin financiar din bugetul public al județului în valoare de 200.000 de lei pentru a-și putea plăti ratele de leasing la un împrumut bancar, cu care a achiziționat în anul 2010 utilaje și mijloace de transport marfă (autobasculante, autogredere, buldoexcavatoare, etc).

Ieri, la Adunarea Generală a Acționarilor, problemele companiei s-au dovedit a fi destul de grave, Florin Roman – vicepreședintele Consiliului Județean anunțând că societatea a început un plan de reorganizare care presupune disponibilizarea și pensionarea a 20 de anagajați ai DPL Alba. Cei mai afectați vor fi acei 10 lucrători ai secției din Blaj, care va fi astfel desființată. Și secția de la Câmpeni va rămâne fără doi angajați, iar restul până la circa 20 de salariați restructurați fac parte din personalul TESA dar și câteva pensionări, cu precizarea că “nu va fi afectat niciun muncitor, pentru că societatea are lucrări și e nevoie de oameni implicați în sectorul productiv.”

În plus, Roman a subliniat că toate cheltuielile companiei vor fi optimizate și atent monitorizate, în încercarea de a rentabiliza activitatea economică a firmei și a putea slava locurile de muncă ale celorlalți angajați. În acest sens au fost date exemple chiriile pe care DPL Alba le plăteștela Sebeș și la Alba Iulia.

foto: stație DPL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea