Rămâi conectat

Actualitate

DiNAmita electorală. Un fâs politic marca USL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

USL, împreună cu candidatul Potor, au introdus în inventarul campaniei electorale o nouă unealtă „DiNAmita electorală”, ultima dimensiune a capacităţii lor politice. După gălăgia toxică de până acum, ambiţia, încrâncenarea şi disperarea au dus la exersarea celei mai fine şi tăcute arme din politică: facsimilul. Am avertizat încă de acum câteva luni că acest tip murdar de propagandă va fi folosit în campania electorală împotriva candidaţilor noştri. Nu ne-am înşelat. Este dovada neputinţei şi a practicilor învechite de manipulare, pe care politicienii actualei puteri le-au învăţat de la mentorii lor: Ion Iliescu şi Dan Voiculescu.
Că n-au viziune economică şi administrativă, că n-au spus practic nimic în această campanie, sau că n-au facut nimic în ultimii ani, ştie toată lumea. Pentru ascunderea acestei neputinţe era absolut necesară revenirea la tema „Hava la DNA”, mai ales acum, când adversarii politici, chinuiţi de ameninţarea înfrângerii, şi-au pus toată speranţa într-o delaţiune (o reclamaţie falsă), într-o para inventată care nu cântăreşte nimic pe talerul justiţiei. Justiţia de astăzi este cu totul altfel decât pe vremea domnului Tăriceanu sau a domnului Năstase. Magistraţii văd mai limpede, discern şi optează pentru lege şi nimeni nu mai e călăuzit de un interes mărunt, josnic. Lucru pe care candidaţii USL l-au neglijat atunci când, în grabă, au pus pe hârtie planul de denigrare a primarului Hava. Despre ce vorbim? În mod explicit: primăria a acordat gratuitate pentru cel mai modern sistem de transport public din România pensionarilor şi altor categorii sociale defavorizate. A susţinut prin subvenţiile acordate legal, ca în orice altă primărie din România, dezvoltarea unui sistem de transport modern, apreciat şi dat exemplu la nivelul întregii ţări. Acuzele că aceste subvenţii au fost acordate ilegal sunt, în momentul de faţă, presupuneri rău intenţionate. Candidatul Călin Potor şi colegii din USL vor să ia banii de subvenţii acordate pensionarilor, tot aşa cum vor să ia din banii alocaţi culturii şi evenimentelor culturale din Alba Iulia. Sute, chiar mii de pensionari şi de persoane aflate într-o situaţie delicată riscă acum să rămână fără subvenţia la transportul în comun. Singurii în măsură să formuleze o sentinţă sunt reprezentanţii Justiţiei, care în urma demersurilor unor politicieni obtuzi care au formulat tot felul de plângeri din dorinţa de a-şi lovi adversarii sub centură sunt nevoiţi să instrumenteze acest dosar şi să se pronunţe asupra legalităţii tuturor acţiunilor incriminate de adversarii politici.
Aşa-zisele dovezi oferite recent în presă privind măsurile asiguratorii nu sunt altceva decât reflectarea unui mod normal de lucru al Justiţiei, o procedură întâlnită în toate situaţiile similare. Conţinutul acestui dosar este cunoscut opiniei publice de mult timp. Sunt proceduri normale, folosite mizerabil de oameni care nu au muncit decât pentru asta. Acţiunea USL este iresponsabilă faţă de albaiulieni. Ea ar fi putut paraliza o activitate la standarde ireproşabile, vitală pentru oraş: transportul public. I-au întrebat pe beneficiari, locuitorii din Alba Iulia şi nu numai, dacă banii publici acordaţi prin sistemul de subvenţie legiferat de stat, se regăsesc în calitatea transportului? Nu.
Aberaţia acestei oferte electorale prezentată în mass media este cu atât mai mare cu cât este cunoscut faptul că în faza de cercetare, toate documentele se supun secretizării. În cazul în care cineva s-a străduit să recompună şi să aşeze cap la cap frânturi de adevăr, se va dovedi. Altfel ne vine greu să credem că negoţul de informaţii a devenit un punct de onoare pentru cei care reprezintă Justiţia. Din acest motiv, solicităm public structurilor abilitate să ofere un punct de vedere faţă de isprava USL de a prezenta o imagine distorsionată şi evident orientată spre profit electoral. Acest lucru ar reprezenta o garanţie a neimplicării Justiţiei în lupta politică şi ar dovedi că presiunea politică rezultată după schimbarea Guvernului nu poate influenţa misiunea Justiţiei. Aşteptăm cu interes finalizarea procedurilor autorităţilor abilitate, pentru stabilirea nevinovăţiei celor verificaţi şi a legalităţii actelor încheiate de aceştia. Suntem siguri că astfel de situaţii se vor regăsi până la finalul campaniei ori de câte ori va fi posibil. S-a muncit prea mult pentru punerea la punct a acestui sistem de discreditare ca să nu fie utilizat la maximum.
Partidul Democrat Liberal
Biroul de presă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

24 iulie 2024: Trafic restricționat pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 iulie 2024: Trafic restricționat pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională Traficul rutier este restricționat miercuri, 24 iulie 2024, pe DN 67C – Transalpina, pentru traversarea unor sectoare de către participanții la o competiție sportivă internațională. Citește și: 23-27 iulie 2024: Circulație restricționată pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea