Din toamnă, o nouă specializare în cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Daniel Breaz: „Orice universitate trebuie să se dezvolte într-o continuă dinamică”
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia se află în continuă adaptare și dezvoltare, astfel, începând cu această toamnă, viitorii stundenți se vor putea bucura de o nouă specializare.
„Din toamnă avem deja certitudinea unei specializări noi, de germană-engleză, traducere și interpretare, o specializare nouă la universitatea noastră, care deja a avizul Agenției de Asigurare a Calității, mai așteptăm doar Hotărârea de Guvern cu această specializare, ordinul de Ministru, dar cu siguranță, în luna septembrie vom face admitere la această nouă specializare la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Sunt specializări de tradiție, nu doar la noi în universitate, în toate universitățile, specializări care cu un anumit număr de studenți ce se menține relativ constant, funcționează zeci de ani de zile. Avem specializări care funcționează de 30 de ani, de când funcționează universitatea, anul acesta sărbătorind 30 de ani de la înființarea Universității „1 Decemrbie 1918” din Alba Iulia.
Orice universitate care vrea sa existe, care vrea să se adapteze la piața muncii trebuie să se fie și să se dezvolte într-o continuă dinamică. Este nevoie și de specializări noi. Am avut întâlniri cu diverse persoane care sunt în conducerea companiilor, atât naționale, cât și internaționale, care dezvoltă activități în județul Alba și sunt atrase în primul rând și de resursa umană de o foarte bună calitate”, a declarat Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro
FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]
FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat
Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării
Tradiții și superstiții în Ajunul Crăciunului: Ce obiceiuri sunt păstrate cu sfințenie, în toate regiunile țării Sărbătoarea Nașterii Domnului sau Crăciunul, a reușit în România să încorporeze o serie de tradiții cu substrat păgân, care au rămas în diferite zone ale țării, încă din timpurile precreștine. Potrivit credințelor, obiceiurile au fost păstrate pentru caracterul lor […]