Din martie: Serviciul 112 disponibil pentru clienții care nu primesc bon fiscal la produsul cumpărat sau consumat

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, a afirmat că persoana care nu primește bon fiscal și nu i se restituie banii pentru un produs cumpărat dintr-un magazin ori nu este lăsată să plece din restaurant fără să achite consumaţia, tot fără bon, poate apela Serviciul 112 sau chema ANAF.

El a adăugat însă că nu ştie care ar trebui să fie procedura dacă bonul fiscal nu este acordat pentru o pâine, aceasta fiind o speţă „dificil de răspuns”.

Introducerea Loteriei bonurilor fiscale a fost avizată, miercuri, de Guvern, cu un sistem de extragere lunară sau ocazională a bonurilor primite de cumpărători pentru produse/servicii în valoare cuprinsă între 1-999 lei, şi cu posibilitatea ca, din martie, un client să aibă dreptul să nu achite produsul selectat sau consumat dacă nu a primit bon fiscal de la comerciant.

„Începând cu 1 martie, în cazul refuzului agentului economic de a emite şi înmâna bon fiscal, cumpărătorul poate să nu achite bunul dobândit sau serviciul prestat, având în vedere că o tranzactie nefiscalizată nu reprezintă altceva decât o încălcare a legii. Aşadar, cumpărătorul poate păstra bunul fără să îl mai plătească în cazul unui refuz al agentului economic de a emite bon fiscal”, a comunicat Ministerul Finanţelor.

Întrebat de jurnalişti, la finalul şedinţei, ce ar trebui să facă o persoană care a cumpărat o pâine şi nu a primit bon fiscal, purtătorul de cuvânt al Guvernului nu a prezentat o procedură concretă, apreciind doar că ar putea fi apelat Sistemul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 sau chemaţi reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

„Este o speţă la care e dificil de răspuns în momentul de faţă. Insişti ca vânzătorul să-ţi dea bonul, dacă nu, vei chema Poliţia, cu pâinea în mână, probabil, nu ştiu. E o întrebare, sigur, la limita anecdoticului. Suni la 112… nu ştiu ce să spun la întrebarea asta. Pentru o pâine, nu ştiu”, a spus Calotă.

Sursa Mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: DPL Alba devine o societate tot mai performantă

Societatea Drumuri și Poduri Locale Alba SA, unde Consiliul Județean Alba este acționar unic și care activează strict pe piața… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

Status-Quo 28 ianuarie 2015 at 19:07

Deci asa carevasazica! Bravos, monser!

Ia sa vedem cum s-ar desfasura scena: sunt intr-un restaurant la ora 22 si cer bon fiscal dupa ce le-am dat banii deja. Nu-mi dau. Sun la 112… raspunde. Cer la ANAF. Imi da la ANAF (raspunde portarul)… cer cu inspectorul de serviciu. Doarme, zice portarul… trezeste-l zic, ca am o problema cu un bon… fiscal.

In sfarsit, dupa 1 ora, apare si inspectorul ANAF, aproape adormit si in orice caz nervos pentru ca l-am trezit. Le da o amenda si apoi mergem cu totii la culcare. Am mancat pe gratis…

Status-Quo 28 ianuarie 2015 at 19:18

Bai tampitilor care faceti legi:

scadeti impozitul pe profit la max. 10%, eliminati sau faceti impozitul pe dividende minim (1%) si lasati oamenii sa se bucure de banul castigat, lunar sau trimestrial si nu dupa 4-16 luni.

Completati masurile astea cu amenzi date in mod progresiv (omenesti nu porcarii genul 10.000 lei) astfel incat omul sa inteleaga ca daca persista in evaziune poate sa fie extrem de periculos pentru afacerea lui.

Scoateti sau limitati restrictiile imbecile gen limite pe combustibili cu care ati ornat tot codul fiscal.

Faceti o baza de date nationala cu administratori in firme unde sa stim cine si cum este dpdv al evaziunii ca sa evitati ”renasterea” lor prin alte firme.

Si o sa vedeti cum se schimba lucrurile. Evaziunea nu se mai merita.

Oamenii fac evaziune pentru ca ati facut o porcarie din mediul de afaceri din Romania. O fac din obisnuinta dar si din nevoie.

Fiti oemni si veti primi inapoi omenie. Fiti porci si o sa primiti inapoi ce primiti acum.

Comentariile sunt oprite